• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DOCKINEZ: Nemel UK znacku 😀? Bejvalej sef kdysi vypravel, ze se srazil s nejakym Holandanem v JAR, kde se taky jezdi vlevo, ale byli z toho jezdeni na spatny strane tak zmateni, ze nebyli schopni urcit vinika, tak se na to vykaslali a jeli dal 😀.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ADAMIRA: leda ze si pripustil chybu, coz zdaleka neni jiste ani po tvrde srazce s realitou, nekteri jsou bezchybni i pravde navzdory .)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jenom až budete někde koukat na bouracku a budete si říkat "jak se mu to povedlo" tak si sakra uvědomte, že následně mu ten správný postup někdo vysvětlil :D
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: neochota a neschopnost se pripravit je z jineho suplete nez nahle reseni slozite krizovatky v cizim meste, kdy si sofer je vedomy moznych rizik a chova se primerene, necpe se a nasledne zjistuje spravny postup
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIVA: Přesně, stačí čumět a všechno se zabrzdí.

JFC
    DIVA
    DIVA --- ---
    ADAMIRA: kdyz se nechovas jak splaseny dozer, pohodlne zastavis pred stretem .)
    SPM
    SPM --- ---
    Mě jenom zaráží ten dvojí metr. V testech na řidičák je potřeba být přísný a dělat otázky se slovíčkařením založeném na tom jak je přesně definované vozidlo s právem přednostní jízdy je v pořádku a kdo se to nenaučí nazpaměť nemá řídit a řidičák není svaté právo. Ale když pak někdo vyrazí do města aniž by ovládal alespoň přednosti v jízdě, tak je to v pohodě, protože chyby děláme každý :-D
    TAX
    TAX --- ---
    DIVA: na tom je zalozeny silnicni provoz v mnoha rozvojovych zemich. pravidla dodrzuje malokdo a zasada je davat bacha.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIVA: Já to vždycky říkám, když prostě hupsík dupsík přehlídneš přednost zprava a slisuješ nějakou rodinu, tak se nic neděje, hlavně když u toho nejsi agresivní a chováš se u toho slušně!!!

*insert more hippie stuf here*
    DIVA
    DIVA --- ---
    ADAMIRA: presne tak. Ze clovek neco v provozu nevi nebo prehlidne se podda, kdyz vi ktera bije a umi se chovat. Kdyz naopak veri ze vsecko vi a silou si bere co mu patri, je na pruser zadelano. Chybujeme vsichni, kdyz budeme jinak vnimavi a ohleduplni, nemusi se hnedka neco opravdu dosrat.

Vsimla jsem si ze tahle agresivni sebestrednost jde s poloznalosti predpisu zhusta ruku v ruce.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Křižovatka Mileta v Hradci Králové je po přestavbě v provozu, vrátila se na ni MHD - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/krizovatka-mileta-oprava-stavba-rsd-doprava-otevreni.A260427_105012_hradec-zpravy_tuu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak nám otevřeli tu slavnou Miletu, o 3 měsíce dříve. Spousta dodělávek zejména pro pěší a cyklisty, ale konečně!

Mileta
    https://www.youtube.com/watch?v=0Rr7gG1G1Co

Jen teda ty odbočovací pruhy doprava nevím nevim. Tady stojí autobus (harmonika) a jakmile si za něj stoupe ještě jedno auto, tak do toho odbočováku doprava nenajede nikdo další, dokud tihle nepopojedou. Snad budou ty semafory časem nějak vychytané, aby tohle nastávalo minimálně.

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIVA: žejo! Hlavně že to dobře dopadlo, ne každej musí bejt tak super že zná pravdila pohybu v křižovatkce kde se pohybujou dvoutunový kusy železa
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    TRISSIE: Já tomu rozumím tak, že neplatí v období 1.6.-31.9. (mimochodem, to datum neexistuje 😁) A ZÁROVEŇ v jiných obdobích neplatí v pátek, sobotu a neděli a svátky v daný čas.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    lol, v sobotu jsem viděl neviděné - jedno z aut přede mnou to na kruháku u dálnice vzalo suverénně vlevo. Naštěstí večer v černý kronice nic nebylo, tak to asi dopadlo bez nehody.

DIVA
    DIVA --- ---
    JOPS: bud v klidu, kazdy jsme tu krizovatku nekdy projeli poprve a stihli zapsat pulku toho co se delo. Je fajn zes dal bacha a vsichni to prezili .) me tam treba osobak vytlacil na chodnik kdyz myrnyx tyrnyx preplul pri odboceni mezi pruhy .) takze jsi ochytreny a priste to bude hladsi, alles gutte
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JOPS: proboha nefňukej a raději se nauč řídit
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADAMIRA: Děkuji za odpověď. Já neřekl, že to je ošklivé, ale prostě jsem jezdil na místech, kde prostě byly vždycky semafory. Jednou mě to zatáhlo sem. Já vím, že ty jsi dokonalost sama a naprosto to respektuji.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JOPS: na tohle pomáhá do prahy nejezdit nebo se naučit pravidla silničního provozu (jako všichni ostatní)

je to hrozně ošklivé v té praze mno ;)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    JFM: co je na tom k diveni? Zijes ve meste, kde tramvaje nejsou a nejsou ani 100km okolo. Takze se ti klidne muze stat, ze 20 let zadnou tramvaj nepotkas, nemluve o tom, ze se to v autoskolach casto ani neuci, jen teoreticky. Doba, kdy se jezdilo z vesnic na dalnici, vetsich mest, s vozikem atd, uz je davno pryc. Takze je naopak naprosto super, ze si nekdo chce tato pravidla osvezit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam