• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GECKO: A samozrejme klidne hnidopis. Pro me to touhle knihovnou koncit nebude, takze za kazdej podnet do budoucna jsem rada :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GECKO: ano, naschval. Ne, na zdi jsou hranoly stejnejch rozmeru navrtany do zdi a priznanejch tramu. Mezi polickama je ten samy rozmer, ale jsou rezany, abych nemusela dlabat do tramku a stacilo zadlabavat fosny. Jasne, ma to spoustu chyb, ale jsou to moje prvni pokusy a vymejslela jsem reseni, ktery zvladnu svym naradim a rukama a zaroven bude stabilni. A taky se mi bude libit.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NOFNAK: taky to nebyla reakce jen na tebe, s tim slovem tady operuje jine ID, u tebe jsou roztomile jine veci, treba i jen uvazovani nad..je to vrazda...neni to vrazda.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MATHEA: Nechci hnidopišit, ale moje OCD mě nenechá... ty vložený šikmý hranoly nejsou rovnoběžný schválně? A chápu to tak, že na zdi jsou nějaký menší hranolky a na ně jsou pak přišroubovaný mezi poličky ještě další? Proč takto?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NOIK: spis obracene ne? ona by to mela navrhovat a on vyrábět, uz se tu rikalo, ze by mu prospel clovek, co ma vkus na navrhovani designu :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    NOIK: Klidne mu par hlubsich ryh hoblikem do olivy prijedu udelat! :D
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    SARAJ:
    CORNELA: Žádnou ženu jsem tu vražedkyní nenazval. Ale stejně tak nebudu tleskat pranýřování ženy, která se prostě rozhodla interupci nepostoupit. A tak to tady celé začalo. Je rozdíl mezi stigmatizací ženy, která se rozhodne pro interupci u postiženého plodu a mezi nesouhlasem se stigmatizací ženy, která se rozhodne pro opak. Howg.
    NOIK
    NOIK --- ---
    MATHEA: tebe by měl zaměstnat Kouďas! ...pokud by tě teda ovšem hoblovat kolotočářský stoly bavilo
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Jeste to zdaleka neni cely po, ale nevydrzim sem nedat mezistav, proste nemuzu vydrzet :))

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tady bych to zastavila. Stop ! Tohle je strašně nebezpečný.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: *Budeme zeny co podstoupi interupci oznacovat vrazedkyne?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Neni spis vtip oznacovat interupci vrazdou?! Jakoze vazne, dame si otocku o 70.let zpet? Budeme zeny co podstoupi interupci vrazedkyne? Udelame komise? Zakazeme tuhle proceduru v nemocnicich a presuneme ji zpet do kuchyn a koupelen, protoze je to preci neeticke a doktor nemuze pachat vrazdu - spolu s tehotnou?! No doprdele... 2019 a interupce je vrazda. ..Fuck.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    MAR_TINA: A proto je lepší nad tím radši neuvažovat? Nebude tedy snažší přemýšlet nad tím, že dítě je člověk, až když dost vyroste a je větší pravděpodobnost na to že přežije?
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    EZOUN: Netuším, jak jsi přišel na ten myšlenkový kotrmelec. Spermie a vajíčko samy o sobě nejsou plodem. Vtip je v tom, že nikdo netuší, jestli to vražda je nebo ne. Protože nikdo (a to kupodivu! ani zákonodárci) prostě nemohou vědět, kdy je v plodu duše. Nikomu bych nechtěl sahat do svědomí. Souhlasím s Tebou v tom, že je to těžké rozhodnutí. Ale myslím si, že výkřiky o tom, jak jsou lidé, kteří na potrat nejdou i když jejich dítě má nějakou vadu nezodpovědní a sobečtí jsou zcela mimo mísu.
    Tj. nejde o to stigmatizovat ty, kteří se k potratu rozhodnout, ale přestat stigmatizovat ty, kteří se rozhodnou, že na potrat nepůjdou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NOFNAK: tyhle úvahy o duši a zabití od okamžiku oplození velmi stresují a týrají ženy, které přirozeně potratily.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    NOFNAK: Ne a proto je uzakoneno resp je povolen potrat do 3. mesice (pokud se nepletu). Kdyz si budu myslet, ze ve spermii ci vajicku je duse, tak budu moct kazdyho onana, cloveka co pouziva kondom ci menstrujici zenu povazovat za vraha? Btw nemyslim si ze vetsina udela rozhodnuti jit na potrat jednoduse resp je to jednoduche - naopak je to asi jedno z nejtezsich rozhodnuti v zivote a clovek si to pak sebou vlece cely zivot a prave proto stigmatizovani (nazyvani potratu vrazdou) tehle lidi je hnus. Konec OT
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    EZOUN: Pokud by to postižené dítě někdo "ušetřil trápení" teď když je na světě, bylo by to také správné?
    Zkrátka nemyslím si, že by někdo mohl s jistotou tvrdit, že v nenarozeném plodu není nebo naopak je duch, duše. A pakliže někdo věří, že tam duše je, je těžko uvažovat o potratu s lehkostí s jakou to mnozí činí. A zrovna tohle postižení není zdaleka to nejfatálnější. Ty děti mohou žít veskrze normální život, mohou chodit, hýbat rukama, mluvit.
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    To commemorate the 30th anniversary of the pyramid’s construction, French artist Jean Rene, known as JR, transformed the structure into an impressive optical illusion. With the help of 400 volunteers and 2,000 paper ‘sticker’ sheets, he made the pyramid seem as if it was placed in the middle of a grayscale quarry.



    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    ANICASE: Někteří lidé chtějí, aby se za krádeže sekaly ruce. Někteří lidé chtějí, aby se za znásilnění kastrovalo. Někteří chtějí obnovit trest smrti. Někteří za něveru kamenují. Někteří zakazují ženám řídít auta. Někteří vyžadují, aby se ženy na veřejnosti zahalovaly. Někteří lidé páli dětské knihy kvůli čarodějnictví.

    Ve středověku takové chování bylo normální, v dnešní době ho považujeme za hloupé, nelogické a naivní. Těžko můžeš očekávat respekt k tmářství.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    ANICASE: Ano nazyvat volbu potratu z vaznych zdravotnich duvodu a moznosti porodit degenrovaneho jedince jako vrazdu je tmarstvi. Stigmatizovani lidi, co nechtej privadet na svet bytosti, co budou zbytecne trpet a mit zivot vic nez slozitej, je zmrdstvi level 100. Ty vrazdo jedna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam