• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    MONIOUS: tomu rozumím, naši když prodávali náš rodinný barák s krásnou zahradou fakt vypiplanou ( a stěhovali se na důchod na jih) tak teď už kolem raději nejezdí, protože to je celé zarostle plevelem, takže rozumím pocitu vzpomínek.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    LISTIKUS: ja je znala jen jako mala, kdyz sme se k nim chodili houpat na houpacce, kterou my sme nemeli. je to babicka 500 kilaku odsud, jezdili sme tam jen o prazdninach a dneska ty lidi prakticky vubec neznam. babicka jim to prodala kdyz onemocnela, aby to pak nemusela resit, a tipuju, ze tohle fakt necekala.

    ja sem tam ted nebyla, babicka umrela loni na podzim a to to este vypadalo podobne, jako na tech fotkach pred, bohuzel nemam fotky z lonska, mela sem jiny starosti. bracha tam ted vezl matku, aby dovyklidila veci v tom baraku, co na podzim nestihla, a oba se dost divili... jestli bude mit vic fotek, dam je pak sem.

    BTW ja sem zadnej nazor nevyjadrila, at si kazdej dela co chce, mne to jen prislo lito, protoze ty prazdniny tam bejvaly to nejlepsi z celyho detstvi.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    MONIOUS: takže zeleň mají na své zahradě a tohle je vlastně rozšíření, aby měli kam dát auto, zahrát si tenis popřípadě ubytovat návštěvu v zahradním domku?
    Zase na druhou stranu, pokud jsou to sousedi, tak je znáš a víš komu jsi to prodal a mohl jsi očekávat co se s tím stane, ne?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    S_O_U_L_MAN: protože žije ve svobodné zemi a pokud mu to zákon přímo nezakazuje, má na věc jiný úhel pohledu, tak má možnost to udělat. A svobodná země se vyznačuje tím, že respektuješ názor jiných i když je naprosto odlišný a popřípadě ho zkoušíš slušnou formou přesvědčit a ukázat svuj pohled.

    Zase třeba chce klidní místo, někde od velkého města, kde se nechce ale starat o trávu a naopak tam chce zaparkovat auto a neřešit bláto nebo břečku. Taky možnost, že ten barák byl dost levný a na koupi nového někde u města nemá.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    S_O_U_L_MAN: no idea, proc to udelali. Jen sem zapomnela dodat, ze to koupili sousedi, co vlastni ten barak vedle, a ze ta vec, co postavili uprostred toho "dvora" je pristavek k jejich baraku. uprimne vubec nerozumim tomu, proc to kupovali, napada me tak maximalne, ze proste nechtej, aby tam bydlel nekdo cizi a maj v umyslu to cely asi zbourat nebo co. nevim, nerozumim tomu ani trochu :(
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BLONDYNKA: ok respektuju.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LISTIKUS: "No problém s vodou je způsobený změnou klimatu. Tedy primární problém není zastavěná plocha, to je sekundární problém, a ty musíš řešit příčinu ne až důsledek, abys vyřešila problém"

    Tohle, to je veliký nesmysl z tak mnoha a tak různých důvodů, že se mi ani nechce to nějak dále rozepisovat.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MONIOUS: neboj se, brzy začnou plakat, když zjistí, že se tam díky betonu a chybějícím stromům nedá kvůli vedru ani žít..
    joo v tropech na betonu pod slunečníkem, to je člověku hej:D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALTOR: ono je to obec od obce. někde máš definovaný maximu zastavěný plochy a k tomu maximum pojezdové/pochozí plochy zvlášť apod. Někde v %, někde v m2.
    Každopádně je hezké, když si to někdo zjistí a řídí se tím, i když zrovna nekolauduje a nestaví.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BLONDYNKA: nerozumím, co je přesně nesmysl?
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    LAETATIO: Jo to je preferovana volba.. ale dle te interpretace stavebniho zakona Martinou si nejsem jist zda je to koser
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ALTOR: existujou i věci jako štěrkové trávníky, zasakovací dlažba a podobně - voda se může vsakovat a ty můžeš parkovat.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LISTIKUS: Nesmysl.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    MAR_TINA: A co kdyz je to posouzeno ciste jako zpevnena plocha, ktera nevznikla formou stavby? Kazdy den jdes okolo a hodis tam jednu dlazku a ouha po par letech mas zpevnenou plochu, ktera neni stavbou a nepocita se? :)

    Jak trava je skvela.. ale kdyz potrebujes na pozemku parkovat, tak jsou tyhle nove interpretace skvele uzitecne.
    Vybetonovat zahradu je za trest, ale nechat zelenej vjezd k domu v prubehu destu a snehu je za odmenu
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BLONDYNKA: No problém s vodou je způsobený změnou klimatu. Tedy primární problém není zastavěná plocha, to je sekundární problém, a ty musíš řešit příčinu ne až důsledek, abys vyřešila problém.


    GREATDRAKE: No někdy je třeba si ověřit zda to chápu správně a proto je třeba se optat zda můj pocit z odpovědi je správně a na to může navazovat další komunikační vlákno, kdy se debatujicí zjišťují zda nedělají logickou chybu v uvažovaní. To je poměrně std. způsob komunikace a kde jinde ho vést než na diskusním fóru.


    MAR_TINA: No s tím nemám problém, ale očekávám, že nikdo s debatujicích nemá informaci o územním plánu. Proto jsem se původně ptal, co je přičinou takové defensivní reakce vůči novým majitelům.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BURAN: vykládej Přemku Polahovi ;)
    BURAN
    BURAN --- ---
    MAR_TINA: taky tam tu dlazbu muze mit protoze tam ma zakopany tri mrtvoly. Takze zamkovka na dvorku znamena, ze majitel muze byt mafian.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SITH: hele, pak jdeš žádat o stavební povolení na přístavbičku, oni ti přeměřej dláždění a můžeš začít vykopávat. True story, obec Dřísy, obec Tišice.
    SITH
    SITH --- ---
    MAR_TINA:
    "Takže to nemusí být jen morálně špatně, může to být i protiprávně"
    majitelé pozemků:

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALTOR: ano.
    Dům, garáž, všechny zpevněné plochy, altánek, dřevník, bazén, terasa, račte posčítat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam