• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BLONDYNKA: nerozumím, co je přesně nesmysl?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LISTIKUS: Nesmysl.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    MAR_TINA: A co kdyz je to posouzeno ciste jako zpevnena plocha, ktera nevznikla formou stavby? Kazdy den jdes okolo a hodis tam jednu dlazku a ouha po par letech mas zpevnenou plochu, ktera neni stavbou a nepocita se? :)

    Jak trava je skvela.. ale kdyz potrebujes na pozemku parkovat, tak jsou tyhle nove interpretace skvele uzitecne.
    Vybetonovat zahradu je za trest, ale nechat zelenej vjezd k domu v prubehu destu a snehu je za odmenu
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BLONDYNKA: No problém s vodou je způsobený změnou klimatu. Tedy primární problém není zastavěná plocha, to je sekundární problém, a ty musíš řešit příčinu ne až důsledek, abys vyřešila problém.


    GREATDRAKE: No někdy je třeba si ověřit zda to chápu správně a proto je třeba se optat zda můj pocit z odpovědi je správně a na to může navazovat další komunikační vlákno, kdy se debatujicí zjišťují zda nedělají logickou chybu v uvažovaní. To je poměrně std. způsob komunikace a kde jinde ho vést než na diskusním fóru.


    MAR_TINA: No s tím nemám problém, ale očekávám, že nikdo s debatujicích nemá informaci o územním plánu. Proto jsem se původně ptal, co je přičinou takové defensivní reakce vůči novým majitelům.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BURAN: vykládej Přemku Polahovi ;)
    BURAN
    BURAN --- ---
    MAR_TINA: taky tam tu dlazbu muze mit protoze tam ma zakopany tri mrtvoly. Takze zamkovka na dvorku znamena, ze majitel muze byt mafian.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SITH: hele, pak jdeš žádat o stavební povolení na přístavbičku, oni ti přeměřej dláždění a můžeš začít vykopávat. True story, obec Dřísy, obec Tišice.
    SITH
    SITH --- ---
    MAR_TINA:
    "Takže to nemusí být jen morálně špatně, může to být i protiprávně"
    majitelé pozemků:

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALTOR: ano.
    Dům, garáž, všechny zpevněné plochy, altánek, dřevník, bazén, terasa, račte posčítat.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    MAR_TINA: Pokud das dlazbu tak je to zastavena plocha?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LISTIKUS:
    BURAN: nevím, jak jsou na tomto konkrétním pozemku, ale obvykle územní plán definuje, kolik procent plochy pozemky může být zastavěno. A vybetonovaným dvorem se hravě dostanou přes povolené %. Takže to nemusí být jen morálně špatně, může to být i protiprávně.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    LISTIKUS: sigh ptal ses proč to lidi štve, odpověď jsi dostal. Rozvádět debatu dál zde je pitomost, takže stfu/gtfo
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LISTIKUS: No nevím, z čeho to dovozuješ. Je celkem nesporné a jasně prokazatelné, že mezi betonovými plochami a plochami pokrytyými zelení jsou teplotní a vlhkostní rozdíly spousty stupňů a procent. Není to záležitost nějakých záhadných výzkumů s nejasnými výsledky, ten rozdíl je okamžitě a jasně vnímatelný. Nevím, co bys chtěl víc.
    NOIK
    NOIK --- ---
    BURAN:
    LISTIKUS: já bych takovýhle lidi vyvlastňoval a nechal je vše před odjezdem do zeleného gulagu navrátit do původního stavu!
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MONIOUS: To je fakt strasny. Achjo
    AMANT
    AMANT --- ---
    LISTIKUS: nemaji to promyslene, prave jsi je odhalil. nepracuj s informacema, zameruj se na zpochybnovani posla. vsecko je slozity a jinak, nic nema cenu. jen zpochybnovat a stourat.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BLONDYNKA: To s tebou souhlasím. Spíš se zaměřuji na to zda ti co moralizují to mají opravdu promyšlené. Protože s tím betonovým městem je příklad, kdy to působí že ti jde jen o odsouzení lidí nikoliv o smyslplnost.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BURAN: Když někdo neřekne to, co bys chtěl, aby řekl, protože bys ho za to mohl sepsout, můžeš vždy říct, že dotyčný sice něco neřekl, ale třeba to říct mohl.
    Taková Buranská argumentace.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    to zase bude pekne zkurveny pondeli jak tady na to koukam
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    K tomu lze ještě dodat, že kdysi nikdo neřešil, když kolem sebe někdo odhazoval odpadky a bordel nebo psi srali na chodníky. Postupem času se stalo dobrým zvykem toto nedělat, odpadky vyhazovat na místě k tomu určeném a psí hovna sklízet. Taková změna mravů se týká spousty věcí, některých opodstatněných a některých méně. Zájem na nelikvidaci zeleně a naopak spíše na jejím rozšiřování je podle mne správný a postupem času by bylo vhodné, aby se stalo zkrátka společensky nepřijatelné betonovat kolem sebe vše, kam oko dohlédne.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    BURAN: Zanedbatelny efekt to nema. Ma to docela jasny efekt pro okoli. Na globalni zivotni prostredi to samostatne moc efekt samozrejme nema, ale protoze se to deje v tisicich pripadu, tak uz by se ten efekt asi i zmerit dal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam