predem se omlouvam za OT slibuju ze posledni. Ale
LELI tak to mu drzme palce. Ale jinak tyhle tebou vyjmenovany zeme bych s iranem asi moc nesrovnaval.
Jako ted, zrovna ted, je to v tom iranu asi trochu vic rozesrany nez obvykle ale to spis ze strany toho rezimu. Jinak totiz znam vic lidi co tam tudy projizdeli overland a vsichni se schodujou v jednom, ze ty mistni obycejny lidi jsou velmi vrely a pratelsky. A ted v tuhle situaci si myslim ze ty mistni lidi by takovyhledo cestovatele prijali mozna jeste vic. Voni ten svuj rezim nemaj zrovna v lasce, a ted s tim sestrelem se to jeste utvrzuje..
V ty africe a zejmena tebou vyjmenovanejch zemich to je trochu jinej pribeh. Tam naopak ty mistni lidi, notabene kdyz jsi bilej, pro tebe muzou bejt hrozbou. A je jich tam hrozne moc, a jsi proste jak pest na voko...
Jinak tedle tipek co sem zminoval si dal i pakistan. (a opet znam vic takovejch) Pakistan je horsi nez iran. Zejmena proto ze tam v podstate neexistuje kontrolovana hranice s afghanistanem a volne se tam pohybujou teroristicky bunky. Ale trochu i proto ze je tam velka chudoba a korupce. Jinak opet obycejny mistni lidi jsou zpravidla velmi srdecny a vreli.
Mozna jsou i trochu vdecny protoze samozrejme spousta z nich ma dneska internet apod, a videj jak to vypada jinde ve svete a mnohdy to povazujou za cest, ze je z tohodle sveta navstivis. Navic tam maj uplne jinej pohled na cestovatele, povazujou skoro za svoji povinost takovyho cloveka pohostit a treba mu poskytnout nocleh u sebe doma.
Samozrejme i tam je spousta svinstva a lidi co te budou chtit odrbat kdyz jim das prilezitost. Ale ja mel na mysli proste bezny obyvatele, ne nejaky vexlacky handlire.
Je to hodne o predsudcich. Jinak to totiz jde:
Pakistan Overland - Travel Video - 07PHIL
https://www.youtube.com/watch?v=j_u8OoIdLTI
Don't visit Pakistan - Travel Video - 07PHIL
https://www.youtube.com/watch?v=2ccMKyrNL3Q
jako zit bych tam uplne nechtel, ale jinak, nevim vlastne proc ale desne me tenhle svet laka prozkoumat. Prijde mi takovej trochu vic opravdovej nez nejaky pozerstvi v davu na plazi s drinkem v plastovym kelimku.
sry za OT koncim