• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PHILCO
    PHILCO --- ---
    MARIPOSA: Klášter samotný - super, ale co se mi fakt nelíbí, je "renovace" zdí... totálně zabili strukturu kamene, to už mohli natáhnout celou plochou...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Tohle byl nebezpecny pokus uz od zacatku.

    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Kimbra (2002 a 2019)





    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    VYHULENY_UFO: clovek z budoucnosti a oni ho zavrou do ustavu
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    SALVATOR: špulí stejně, no
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ja uplne nevim, kam s tim, ale:

    PRED 100 LETY
    https://twitter.com/kramerius_nkcr/status/1216025383646257153
    Kramerius - Digitální knihovna NK ČR
    @kramerius_nkcr
    PSALO SE PŘED... 100 LETY

    Národní listy, 11.1.1920, http://krameri.us/2seKkB8



    SOUCASNOST
    Tu znate sami, bezdratovy telefon vas pronasleduje naprosto vsude. me urcite.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    87HIGHFLYER: Uganda je možná v pohodě, ale je to jedna z mála zemí v Africe, která si už téměř kompletně zlikvidovala přírodní bohatství. Satelitní fotky tyhle země jsou dost depresivní.
    V3S
    V3S --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: pred a po domalovani ve photoshopu? vzdyt je to ta sama fotka, ze stranky jsem ani nechyt, jestli ta rekonstrukce probehla nebo ne ... vypada to, ze je to navrh z roku 2015
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Zemřel Derek Fowlds, legendární Bernard z Jistě, pane ministře
    https://www.novinky.cz/...anek/zemrel-derek-fowlds-legendarni-bernard-z-jiste-pane-ministre-40310309



    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DRACONIK: PO mi něčím připomíná Bettera.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    ZUULUU: serusero čičirere?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Camille Doncieux - Monetova první manželka
    Camille Doncieux - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Camille_Doncieux



    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CAMELLA: Holky v Teheranu nosi satky proklate nizko :)

    Iran byl uplne v pohode, byla jsem tam skoro mesic jen s kamaradkou a ti lidi byli uplne bajecni. K satku a hadrum - jo, moralni policii jsme potkavaly, ale problem nikdy nebyl. Je tam krasne :) moje nejlepsi dovolena.
    VACA
    VACA --- ---
    87HIGHFLYER: No, je pravda ze sem to mozna trochu prehna s tim hidnocenim v africe. Vychazel sem z toho konga kde i lekari bez hranic, nevladni nestranna organizace zachranujici zivoty, se potyka s problemama, bojuvkama apod.

    Poznal jsem naky lidi co zili v JARu a po kontinentu cestovali, a ty mi rikali ze sou mista ktery sou dost v pohode a jsou mista kde je to pro belobu dost problem.

    A pak taky pri overland cestovani afrikou tak nejak obecne, ze se nezridka kdy na tebe sesypou ze vsech stran s natazenejma rukama a jsou neodbytny. Coz zrovna nemusi bejt nebezpecny, ale je to umorny. Asi zalezi jak kde. Nikdy sem tam nebyl, ale afriku tak nejak vnimam jako znacne nestabilni kus sveta kde se pomery dokazou menit velmi rychle.



    A uz du fakt doprdele sory
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LELI: v Ugandě máme klienta. Já měl zatím smůlu, že jsem se tam nepodíval, ale podle kolegů je to cajk, v pohodě země:) a překvapivě statistický jedni z největších alkacu na planetě .
    VACA
    VACA --- ---
    predem se omlouvam za OT slibuju ze posledni. Ale LELI tak to mu drzme palce. Ale jinak tyhle tebou vyjmenovany zeme bych s iranem asi moc nesrovnaval.

    Jako ted, zrovna ted, je to v tom iranu asi trochu vic rozesrany nez obvykle ale to spis ze strany toho rezimu. Jinak totiz znam vic lidi co tam tudy projizdeli overland a vsichni se schodujou v jednom, ze ty mistni obycejny lidi jsou velmi vrely a pratelsky. A ted v tuhle situaci si myslim ze ty mistni lidi by takovyhledo cestovatele prijali mozna jeste vic. Voni ten svuj rezim nemaj zrovna v lasce, a ted s tim sestrelem se to jeste utvrzuje..

    V ty africe a zejmena tebou vyjmenovanejch zemich to je trochu jinej pribeh. Tam naopak ty mistni lidi, notabene kdyz jsi bilej, pro tebe muzou bejt hrozbou. A je jich tam hrozne moc, a jsi proste jak pest na voko...


    Jinak tedle tipek co sem zminoval si dal i pakistan. (a opet znam vic takovejch) Pakistan je horsi nez iran. Zejmena proto ze tam v podstate neexistuje kontrolovana hranice s afghanistanem a volne se tam pohybujou teroristicky bunky. Ale trochu i proto ze je tam velka chudoba a korupce. Jinak opet obycejny mistni lidi jsou zpravidla velmi srdecny a vreli.
    Mozna jsou i trochu vdecny protoze samozrejme spousta z nich ma dneska internet apod, a videj jak to vypada jinde ve svete a mnohdy to povazujou za cest, ze je z tohodle sveta navstivis. Navic tam maj uplne jinej pohled na cestovatele, povazujou skoro za svoji povinost takovyho cloveka pohostit a treba mu poskytnout nocleh u sebe doma.

    Samozrejme i tam je spousta svinstva a lidi co te budou chtit odrbat kdyz jim das prilezitost. Ale ja mel na mysli proste bezny obyvatele, ne nejaky vexlacky handlire.

    Je to hodne o predsudcich. Jinak to totiz jde:


    Pakistan Overland - Travel Video - 07PHIL
    https://www.youtube.com/watch?v=j_u8OoIdLTI




    Don't visit Pakistan - Travel Video - 07PHIL
    https://www.youtube.com/watch?v=2ccMKyrNL3Q



    jako zit bych tam uplne nechtel, ale jinak, nevim vlastne proc ale desne me tenhle svet laka prozkoumat. Prijde mi takovej trochu vic opravdovej nez nejaky pozerstvi v davu na plazi s drinkem v plastovym kelimku.

    sry za OT koncim
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Je tam toho víc, namátkou vybírám

    Mládí vs. dospělost | Návrat do reality
    https://navratdoreality.cz/mladi-vs-dospelost-9595.html

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam