• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    XMEDA: Chudák Furrby :( Pepsi max ale teda respekt :D
    MALATI
    MALATI --- ---
    XMEDA: To je naprosto božííí, proč to má mínusy?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Top 100 Best Hydraulic Press Moments | Satisfying Crushing Compilation
    http://www.youtube.com/watch?v=q9BtYEnrkg4
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jak by historické osobnosti vypadaly dnes:

    Sissi


    Caesar


    (Je jich tam víc.)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BLULAJTA: nespada to do historickeho centra a tak to urednikama projit muselo po splneni podkladu pro stavebni povoleni. Architekt je kokot, ktery se jeste divil co se na tom komu nelibi a investora patri utopit.
    GECKO
    GECKO --- ---
    STARE_CASY: K tomu jen podotknu, že Střešovická vozovna, jedna z těch postavených podle stejného typizovaného projektu je opravená, památkově chráněná, přístupná veřejnosti a navíc stále slouží původnímu účelu, i když "jen" jako muzejní provoz... navíc je v lepším prostředí... zánik týhle budovy, která stejně původnímu účelu již velmi dlouho nesloužila a byla napadená množstvím úprav a přestaveb není ztrátou.

    IMHO se k tomu postavili docela zajímavým způsobem... nejspíš to mohlo jít k zemi celý....
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    MAXI_SHIT: Chodící stromy!
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    KULA
    KULA --- ---
    MART1NKA: potvrzuji!
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    V__M: peklo
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    BURKHAR: Architekt, nechť si čmárá co chce... lynčoval bych naprosto nekompetentní úředníky, kteří tohle schválili a ještě tvrdí, že je to pěkný... :-D
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BLULAJTA: Za to má být veřejný lynčování architekta. Už jsme to v brněnským xchatu rozebírali a aj na FB byla velká vlna nevole.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    GECKO: tak kdo ví, za 80 let bude třeba i poslední Lidl historická památka :) A myslím si, že svým způsobem by to bylo oprávněné, protože zrovna typizovanost Lidlu o dnešní době dost vypovídá. Ale o to, jestli zachovat či nezachovat ani tak moc nejde. Spíš o to, že když už zachovat, tak jak se k tomu postavit.

    Když v půlce devadesátek začali přestavovat Anděl a okolí, tak se dost řešily budovy Ringhofferovy továrny. Nakonec se areál továrny vybagroval, vyboural a zůstal jen fragment fasády podobně jako u té vozovny níže. Jenže zatímco Ringhofferka zůstala v popředí a novější výstava o pár metrů "ustoupila", tak u vozovny to ta nová výstavba hodně přetlouká.




    Mimochodem, ty fotky jsou od sebe zhruba deset let, už jenom to je samo o sobě dost zajímavé.

    Aktuální podoba:



    Tam je jen škoda, že reálně je Ringhofferka utopená v provozu a v současnosti i za stromy, takže přímo od Anděla není prakticky vidět - viz https://goo.gl/maps/e598mGd6sLEnjATF6 versus https://goo.gl/maps/MhBJMcNcKU15Liiv7

    Myslím si, že na Andělu to tehdy začalo dobře. Ani Zlatý Anděl není vůbec špatný a tím, že se nelepí na žádnou starou zástavbu, tak to je zajímavá dominanta. Myslím, že se také dobře povedla rekonstrukce pivovaru v Nádražní. Jenže pak to ustrnulo a moc se to nehýbe, naopak některé věci se časem spíš zhoršují. Na konci devadesátek měl Smíchov hodně našlápnuto na zlepšení, ale tak nějak to nevyšlo a velká část zůstala hnusným špinavým Smíchovem a ani nové stavby nejsou žádný zázrak. Škoda.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Za tohle by měl někdo viset.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GECKO: je tam skvela zelena strecha s fajn vyhladom na hrad. mna to neuraza vobec. je to tam dost no mans land, tak to nerusi okolie.
    GECKO
    GECKO --- ---
    GIINGGER: No ono na druhou stranu... původní stavba byla vozovna vystavěná podle typizovaného projektu té doby (v Praze použitý na dalších tuším třech místech) a víceméně to bylo něco, jako dnešní prodejna Lidl. Nevím jestli mělo historický smysl ty obvodový zdi zachovat nebo ne, ale mě osobně to nijak neuráží...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GIINGGER: patina!
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    V__M: Tomu říkám citlivé zachování původní architektury :D aspoň ten pochcanej roh baráku mohli vydrhnout pořádně..
    SITH
    SITH --- ---
    takhle nějak si představuji vlhký sen českých developerů, kteří by takto stavěli bez připomínek měst/památkářů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam