• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    JON
    JON --- ---
    kdyz se transformuje mestska doprava za ucelem utlumeni automobilove dopravy a podporeni jinych druhu dopravy, dela se to postupne. Vetsinou s planovanou opravou stavajicich silnic, se predelaji na ten budouci pozadovany stav. Ano v mezicase to obcas nedava na prvni pohled smysl, deal with it.
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    CORNELA: Praha 7 se s cyklopruhama taky posrala. Za posledniho pul roku vyrobili asi 4 mista, kde pridanim cyklopruhu zvysili nebezpeci, ze toho cyklistu nekdo sejme, nebo uplne nesmyslne zuzili pruhy pro auta tak ze mam silny pochybnosti, ze ten pruh splnuje normy..
    AETHER
    AETHER --- ---
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    OLIII: nám v autoškole říkali 'mrtvej kolista - dobrej kolista' a mělo to bejt strašně vtipný. Bylo to pred 20 lety, ale koukám se to furt drží :-(
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TEAPACK: Tak to dává smysl. Když jedeš v levým pruhu normální dvouproudý silnice a chceš přejet do pravýho, taky nesmíš ohrozit ty auta, co už v něm sou. Ta presumpce poloviční viny je to, co mi přijde docela wtf.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Ono asi stačí nebýt idiot. Když jedu na kole, mám empatii k řidičům (et vice versa). Díky tomu se mi děje především to, že mi to řidiči / cyklisti oplácí mávnutím a úsměvem. Nikdo přece nechce nikoho zranit / zabít. Protože jsme lidi.

Ano, občas se najde nějaká piča na obou stranách, ale to je třeba s klidem a rozvahou spolknout.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BLOWUP: Me v autoskole cpali do hlavy, ze nesmim pri predjizdeni cyklistovi davat prostor, protoze bych prejela stredovou caru a neprosla bych u zkousek. To je stejne kokotska rada jako zablokovat stezku pro kola, kde u nas nemas legalne co delat.
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    V Nemecku , Holandsku pri odbocovani do prava ma cyklista prednost, coz je obzvlast s velkym autem, autobusem dost na hovno, protoze ten cyklista proste neni videt, kdyz zacne ten obdocovaci manevr a ty cyklisti jsou tam jak bez mozku. Jedu na kole, mam prednost takze seru na obezretnost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: přijde ti to z popisu různé, ale u nás je to opravdu stejné, jen tam většinou pruh pro cyklisty není. Jedu doprava z pruhu, který není nejvíc vpravo, koukám do pravého a pak teprve ho přejedu. V podstatě to tak děláš, jen to nevíš.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To mi přijde strašně bezpečné, že se v každé zemi řeší přednost a kontakt s cyklisty úplně jinak.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAR_TINA: U nas autoskola vyucuje, ze pred odbocovanim doprava tu stopu pro kola nejdriv zablokujes, prave aby ti tam nenahucel ctyricitkou nejakej borec typu „ja mam kolo, vsichni z cesty“.
    OLIII
    OLIII --- ---
    MAR_TINA: Jako dává to smysl, akorát to pro mě byl na začátku nezvyk. Ale vím, že to tak funguje ve vícero zemích.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OLIII: nepřijde mi to nijak intelektuálně zatěžující. Odbočuju doprava, dívám se, jestli je prostor volný nebo tam něco je. Pokud tam je pruh pro kola, koukám pořádně, nejede-li kolo.

Trcohu se obávám narůstajícho počtu elektrokol, potvora blížící se 40 km / hodině už je něco, an to co se blbě reaguje.
    OLIII
    OLIII --- ---
    TEAPACK: Ještě větší mindfuck je, že v tomhle případě dáváš přednost i chodci, co jde paralelně se silnící a přechází tu silnici, kam odbočuješ (a nemusí tam být přechod). Prostě auto, kolo i chodec jsou rovnocenný účastníci provozu a kdo odbočuje, dává přednost ostatním.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SALVATOR: jo a to ikdyž odbočuješ doprava a "podjíždí" tě cyklista v pruhu pro kola a jede rovně, tak má mít přednost a nesmíš ho ohrozit.
    OLIII
    OLIII --- ---
    SALVATOR: Jo, prostě ochrana zranitelnějších účastníků provozu. Dá se proti tomu odvolat, což je zamýšleno pro případy vědomých demencí typu člověk v tmavým oblečení přebíhá v noci silnici a srazí ho auto. Jinak moje instruktorka v autoškole mě nabádala, že přednost je něco, co nám někdo dává a ne něco, co si od někoho bereme (a taky že se má jezdit v první řadě bezpečně, pravidla jsou na pomyslným žebříčku o něco níž).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LOJZEE: na tomhle se mi líbí, jak stačí prohodit pořadí těch fotek a úplně se změní pocit, kterej z toho mám.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    OLIII: Počkat to jako fakt? Třeba i v případě kdy cyklista nedá přednost mě mám automaticky poloviční vinu? Dafuq?
    CUSTOM1
    CUSTOM1 --- ---
    ARGANNAH: Před: meleš hovna
    Po: meleš hovna
    CUSTOM1
    CUSTOM1 --- ---
    OLIII: Zas až tak do toho nevidím, nicméně by bylo fajn, kdyby to tak fungovalo i u nás.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam