• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RUTHLESS: Čo je smutné? Že niekto zostarol? Že bol nemocný a nevyzerá tak ako keď mal 16 celý život? Nechápem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    V3S: Nicméně v reálu je vidět nechces. To je bohužel fakt smutný...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    V3S: Nejkrásnější filmový i lidský pár ever. Svatební cesta do Jiljí FTW! :)
    ROTOPED485
    ROTOPED485 --- ---
    SITH: jo jak rikam, cesky zahradkari :-)
    V3S
    V3S --- ---
    Josef Abrhám a Libuše Šafránková

    1980


    1983


    2010


    2013


    2019
    ROTOPED485
    ROTOPED485 --- ---
    ILIEN: Tak napriklad pokud mas zahradu v oblasti Ceskosaskyho svycarska nebudes pouzivat jako kamen žulu a jako stromy Ginkgo bilobu. Snazis se vytvorit neco co do dany krajiny zapadne a ne co se z krajiny vymyka a zahradu od ni odcizuje. A neni to podle me, tenhle trend je z Britanie a zacalo to tam v 17. Stoleti, jedna se o nepravidelny zahrady, do ty doby byly zahrady pouze pravidelny, to jsou vlastne ty, ktery vidas na zamcich. Lisej se tim , rostliny neprekrivaji pudorys cest, vodnich prvku ani domu a jsou velmi narocny na udrzbu. Nejznamejsi a jedna z nejstatsich pravidelnejch je asi Zahrada Boboli ve Florencii, doporucuju stoji to za to.
    ENDER
    ENDER --- ---
    PER2: ktere 2 dny to byly?
    PER2
    PER2 --- ---
    colorado, rozdil jeden den
    AMANT
    AMANT --- ---
    DOKKTOR: a to byla nějaká úřednice a nuceny odkup, nebo jak to souvisí?


    DOKKTOR: Aha, takže ne po 14 dnech, ale po 10-15 letech..to je něco dost jinyho
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LA_PIOVRA: ted jsem se ho zeptal telefonicky, bere jen zemedelsky. krajinotvorbu dela za svy.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AMANT: mimo to, když už se v tom motám, nám pravidelně chodí do schránky nabídky na odkup orné půdy. nedávno jsem z hecu na jednu takovou zavolal a když mi paní za 700m2 nabídla ceníkovou částku 3000,-, tak sem se jí od srdce do toho telefonu vysmál (vzrostlý sad a vinohrad). ty bys jí to prodal?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AMANT: nevím, co tendenčního je na prostém popisu situace, kdy se z tebe za deset, patnáct let házení klacků pod nohy na úkor svých velkých hráčů, které ty obratně přeskakuješ, stane nežádoucí element, který chce jen spravedlivě zhodnotit půdu. to, že si v tom někteří jedinci čtou, že "někdo chce oškubat stát a pak se diví, že mu to vyvlastní" asi spíš poukazuje na poruchu v chápání psaného textu a vlastně to není můj probém a škoda času, který sem tomu věnoval.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    PALEONTOLOG: samozrejme ze dotace bere, jako kterejkoli jinej zemedelec. A nedela jen na vlastnim.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DOKKTOR: dostatecne tendencne, to bych souhlasil.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AMANT: myslím, že situace byla popsána dostatečně. reaguješ na něco, o čem vůbec nepolemizuju.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DOKKTOR: "zemedělce, kterému během dvou týdnů bez diskuze vyvlastnili pozemky na stavbu dálnice."

    nikdo nikdy netusil, ze tam povede dalnice a najednou nikym nevoleny urednik rozhodl, ze tam povede a behem 2 tydnu ty pozemky nasilne vyvlastnili a vnutili mu prachy a prepsali v katastru vlastnika, chapu to spravne?
    ja mel teda pocit, ze tady se vi minimalne 10 let dopredu, kudy presne dalnice povedou, prave proto, aby se ty pripadny pozemky dostaly do rukou tech spravnych lidi..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ZCR: to byl jenom příklad k tomu, že když sou peníze, tak všechno jde hladce a všichni jsou spoko. Můj úplně první příspěvek se týkal zemedělce, kterému během dvou týdnů bez diskuze vyvlastnili pozemky na stavbu dálnice. Jedná se o zemědělce, který na půdě hospodaří, ne že si jenom honí ego zakládáním remízků a mokřadů. Je, podobně jako spousta jemu podobně "postižených" i myslivec a právě na svých pozemcích! (všechno vlastní a kupuje, ne, že si to jako ti "správní" pronajímá, zdevastuje a pošle dál) buduje ekopásy a biokoridory (pro jejichž podporu se pravidla mění každý rok, právě proto, aby to nebylo tak snadné), aby měla kde vegetovat zvěř (ne jenom spárkatá, jak se tu někdo snaží chytrácky vytrhovat věci z kontextu), ptactvo, hmyz atd. Celé to vzniklo jak reakce na to, že vyvlastnit půdu pro melioraci potoka je strašně náročný proces a mimochodem stále čekám na FILTHY_SAD_EMO:, aby mi prozdradil, kam ty správné peníze správně posunout, abych se potažmo s takto naladěnými zemědělci mohl posléze podělit o know how a do přírody se mohl vracet život, voda a vypdalo i naoko trochu přívětivěji než obří žluté fleky, které sice motýle tak strašně milují, ale jinak jsou vlastně úplně k hovnu.
    Post ohledně obory Obelisk byl zase míněn jako reakce na to, že když sou prachy tam, kde mají být, tak je všechno strašně simple. Vůbec nehodnotím rozměr, že je to obora pro chov zvěře na zeď a na talíř ... a pro úplné ignoranty zopakuju, že vybudovat krajinotvorný prvek za jiným účelem než je intenzivní zemědělství fakt není o tom, že kde je vůle, tam to de samo.
    Tolik rekapitulace mých nepochopených příspěvků, Děkuju za pozonost :)

    ZCR: Nečetl sem to (ale přečtu, slibuju), ale když vidím Vlašín,tak už si podvědomě buduju určitou kognitivní rezervu (zase nechápat špatně, ale prostě vlašín je už zase moc na druhém pólu) a dovolím si trochu jízlivou otázečku na závěr: těm broukům je líp v té kukuřičné, řepkové, pčeničné woteva poušti nebo v lesíku ve stínu u vody, kam kromě srnců, daňků a prasat a podzimních loveckých návštěv nesmí lidská noha? netřeba odpovídat, stačí snad jenom na to, jak to udělat, aby vyvlastnění orné půdy pro vracení vodních toků do původních koryt prováděné státem šlo stejně hladce jako vyvlastnění orné půdy pro stavbu pozemních komunikací (když si ještě vzpomenu na poslední velké povodně, tak dodnes je vlastně dost velký problém vyvlastnit pozemky kolem problémových toků pro budování protipovodňových opatření - to už jenom tak na okraj)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ZCR: Vlašín a A2... Ale okay, je pátek, takže cajk.
    Nicméně nechápu, jak to souvisí s fotkama z Kněhyně, které jsem sem dal.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: pokud vim tak Sedlak pod Milesovkou dela na vlastnim bez dotaci. staci jen chtit nezasrat dvorek odpadkama.
    ZCR
    ZCR --- ---
    FILTHY_SAD_EMO, DOKKTOR: no, ono to s tou oborou (sic!) Obelisk bohužel není - podle některých ekologů - zas tak černobílé; rozhovor s jedním jejím kritikem (titulek mírně přiskandálněn, text se mi zdá velmi rozumný):

    Obora Obelisk není žádná ochrana přírody. Je to jen atrakce pro myslivce, říká Mojmír Vlašín - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/...-neni-zadna-ochrana-prirody.-je-to-jen-atrakce-pro-myslivce-rika-mojmir-vlasin

    zde ještě článek z jedné letošní A2

    Biosférické naftové pole. Před čím je třeba chránit Moravskou Amazonii? – A2larm
    https://a2larm.cz/2020/05/biosfericke-naftove-pole-pred-cim-je-treba-chranit-moravskou-amazonii/

    (btw. obzvlášť na komoru je ten problém se zvěří - jestli něco není v ČR ohrožené, je to spárkatá zvěř, ta je naopak fatálně přemnožená, a velmi se bojím, jak to bude komplikovat obnovu lesů po kůrovci. Ochranu chráněné lokality, to je hmyz, drobné ptactvo a zvěř atp.)



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam