• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    PAIKA: ee Tom je jedinacek.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    FIONOR: jo taak, tak dik:)
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    LOJZEE: nejak jsem nepochopila, co je pred a co je po. to jsou obycejni smrtelnici, co se oblikli jak nejaky postavy? nebo jsou to vsechno herci, kteri hrali stejne role v ruznych dobach?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LOJZEE: rozdel to na vic prispevku plz, toe hruza
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    ZETOR_13: dluzim vam odpoved, doufam, ze jste meli cas se zamyslet. Jde o gotickou tvrz poprve zminovanou v polovine 14. stoleti, koncem stoleti 19. prestavene na skolu
    Tvrz Větřní
    https://encyklopedie.ckrumlov.cz/cz/region_histor_tvrvet/
    http://www.obecvetrni.cz/index.php?page=pamatky
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    MAR_TINA: cena? Falcovka a nadkrokevka? Opravdu levná záležitost
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: ten dům vypadá jako holka, která náhle ztloustla. Oči teda oka se jí topí v sádle a radši se schová trochu pod ofinku a trochu za plot.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    ZETOR_13: ja se strasne omlouvam, ale uklikl jsem se, zeleny barak jako zeleny barak a duchodak ci socialni byty, no chapete, stejne tomu neuverite

    Mapy Google
    https://cutt.ly/IQ0PaN0
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ZETOR_13: Pokud vypadala podobně, tak vězení nebo kasárna. Pokud to má být ukázka nějaké echt prasárny, tak, já nevím, třeba kaple na křížové cestě.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    tak kdyz tady mame tolik expertu na citlive rekonstrukce, tak mam pro vas jednu soutezni pred a po otazku. Jak puvodne vypadala a jakemu ucelu slouzila budova soucnasneho domova duchodcu ve Vetrni?

    vetrni domov duchodcu - Google Search
    https://bit.ly/2XGtCdn
    GECKO
    GECKO --- ---
    TANTRAMAN: Tak vzhledem k rozsahu úprav patrných z fotomapy je otázka, jestli nedošlo vlastně k novostavbě. Takže díra na peníze to být nutně nemusí, resp. peníze už někdo v míře větší než malé nasypal.

    BOYLER: Proč máme řešit citlivé přestavby? U tohohle baráku je otázka, jestli to vlastně nepostavili nové (viz výše.) to jednak. Zateplit starou cihlu taky není žádný zločin a pokud je vyřešená vlhkost tak ani problém. Schámatem je ten barák v místní lokalitě dost běžný a typický pro začátek minulého století, stojí jich tu 12 do tuctu v různých velikostech a provedeních. Vlastně to je takový panelák na ležato minulého století. Není na tom dokupy vůbec nic zajímavého. A co se týče Radčic tak to je takové rozvolněné předměstí a v okolí je docela hodně novostaveb, často podnikatelskobarkoního stylu, takže místu jako takovému tahle realizace taky nijak neuškodila. Osobně mě spíš překvapuje, že výsledek je barák s půdorysem a proporcema toho původního, spíš bych čekal demolici a novostavbu bez omezování se původním domem.

    Dokážu pochopit, že se ti to provedení esteticky nelíbí, možná i technologické výhrady (i když vlastně víš úplně prd jak to je provedený) ale shodit do blábolem o duši původní zříceniny, kterou už po rekonstrukci postrádá je prostě výkřik do tmy.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    HOWKING: To je díra na peníze, nebuď blázen
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    GECKO: Pojďme si povídat o citlivých přestavbách,) Kecy tady akorát sypeš ty. Zateplovákem obehnat starou cihlu a navrch hodit klempířinu v takovém brutalistním stylu je vážně styl 21. století. Tleskám tvému vkusu a dál je mi asi jedno, jak to máš či nemáš,)
    GECKO
    GECKO --- ---
    COOLER: Nevíš... v místech, kde je hodně sněhu, hodně prší a fouká má falcovaná plechová střecha výhodu v tom, že je skutečně těsná a nezafoukává pod ní voda ani sníh. Vzhledem k potenciálnímu zatížení sněhem nebude asi vlastní hmotnost střechy až takový důvod, i když jinak při rekonstrukcích to je často taky podstatný důvod, pokud se nemá komplet měnit krov, aby to uneslo nějakou skládanou krytinu. Mimo to je v případě použití ušlechtilejších materiálů (Al, Cu, TiZn) velmi dlouhá životnost a je v podstatě bezúdržbová. A IMHO takhle udělaná i dobře vypadá, je elegantní a hezká. Pokud je krov tepelně izolovaný a střecha je dobře položená (plech je podložený odpovídající folií na podbití) tak hlučná není.


    BOYLER: To sou kecy... barabizna na spadnutí má duši ale bydlet se v ní nedá. A ne každý chce obývat barák postavený a stále osazený technologiema na úrovni 19. století.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    BOYLER: Mě se to líbí. Vidím to jako záchranu na další sto let. Takový bych i koupil.
    SITH
    SITH --- ---
    COOLER: jsou lehké
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    COOLER: V Liberci muže být v zimě až 2m sněhu. Když zvlhne, sedne a znovu zamrzne, muže to být až 400kg na metr čtvereční. Z plechové střechy nejlíp sjede. Proto taky ten sklon. Z toho důvodu spis nechápu ty příčný snehovy zábrany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam