• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Asi hodina rozdíl... Sklenku držím jak prase kost, protože mě ještě brněly prsty.

HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    RUTHLESS: Jo, ale určitě by se dalo najít něco staršího z Televizního klubu mladých, nebo co to spolu moderovali
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HWLLFFRDD: hry bez hranic?
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CHA1NDLER: krom kolektivní vlastnictví nejde udržovat, byl ještě problém v absurdně nízkých nájmech, kterými si soudruzi udržovali vděčnost lidu. Tedy toho, který měl dekret, nejlépe za zásluhy.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Boudníka na vás!

ASNEK
    ASNEK --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    V3S: ježiš, díky!
    jsem rodilá žižkovačka, sice nikoli až tak starší a pokročilá, ale třeba tu výstavbu v okolí Komenského náměstí si pamatuju už od odstřelu. A mám i matné vzpomínky na ty vybydlené baráky před odstřelem, že kousek za náměstím Barikád vedla demarkační zóna, kam bílí nechodili, a až k Domažlické to bylo trochu území nikoho. Ještě ze školního roku 87/88 si pamatuju, jak po mě po cestě ze školy občas cikáňata vyjely, i ty vytlučený okna ve spodních patrech... ale už tak o rok později tam byl klid, to už jsem mohla i sama do parku na náměstí Barikád:-)
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    NJAL:
    Bytový fond v ČSR v roce 1945 bych v "průměrně OK stavu" teda osobně nenazýval. Ten investiční dluh, který tady leckde byl i před válkou, se během ní zvětšil do obřího rozměru.

Faktem ale je, soudruzi bytový fond neuměli udržovat. Je to jeden z nejkřiklavějších důkazů toho, proč nikdy nemůže fungovat kolektivní vlastnictví a odpovědnost. Bylo by to super, kdyby to fungovalo, ale lidé toho nejsou schopni.
    V3S
    V3S --- ---
    ad ten starej zizkov ... mam rad tyhle galerky, ma to svoji poetiku v kazdy dobe, jsem naplava, takze jsem to bohuzel jako prcek nezazil vubec, ale devadesatkovej smichov u babicky taky stal za to :)

Tenkrát na Žižkově. Unikátní staré fotografie pražské čtvrti, které hrozilo zbourání - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/tenkrat-na-zizkove-unikatni-stare-fotografie-prazske-ctvrti/r~75986ce4b3cd11ebb9860cc47ab5f122/v~nahledy/

Osmdesátky na fotogenickém Žižkově: Tyhle unikátní momentky z Prahy uvidíte poprvé!
    http://www.bulvar.cz/osmdesatky-na-fotogenickem-zizkove-tyhle-unikatni-momentky-z-prahy-uvidite-poprve

a jako bonus pridavam kultovni scenku z filmu nahota na prodej

Zvrácený.cz - Nahota na prodej - Legendární bitka!
    https://zvraceny.cz/content/31146-nahota-na-prodej---legendarni-bitka#
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SADY: No, přiznám se, že v jeslích sem hardcoru a beatnikům teda moc nedal...
    SADY
    SADY --- ---
    SALVATOR: 90 na zizkove nejlepsi, jak ja zboznoval vysrat se na prvni hodinu kdyz jsem nemel ukol a kamos posefoval tridnici, ze me ani nezapsala, prochazky po tom prazskym oprejskanym montmartru za poslechu hardcoru a cetby beatniku, uaaah, top
    NJAL
    NJAL --- ---
    GECKO: Jj, komunisty bych radsi neprivolaval, ti sebrali lidem domy prumernem OK stavu, a po roce 1989 castokrat byla zrestituovana totalni ruina.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Já sem na konci 80. a začátku 90. na Vinohradech a Žižkově vyrůstal a přiznám se, že mi ty zchátralý činžáky trošku chyběj. Pro mě to tehdy mělo svoje kouzlo, genius loci. A dodneška s láskou vzpomínám na zimní ranní cesty do jesliček temným Riegrákem, pouliční lampy se topí v něčem, co je snad mlha, snad smog, nejspíš obojí a v nose lehce štípe síra z nekvalitního hnědého uhlí, kterým jsme i my topili. Tohle a dehet jsou pro mě vůně dětství.
    GECKO
    GECKO --- ---
    BLOWUP: Hele, tak ono je trochu blbý, že se při těchhle diskusích obvykle vztáhnou místa jako centrum Krumlova a nebo úplný centrum Prahy. To jsou extrémy, který jsou prostě přeplácaný a je to turistický diznyland, kde lidi nežijou. Ale třeba Žižkov, Vinohrady, Vršovice... to zase vypadá jinak a s tím komunismem to je nesrovnatelný. Žižkov v ranných 90. vypadal jak zóna těsně po válce, protože ho komunisti chtěli komplet zbourat ale nestihli to. Si pamatuju, jak jsme tam šli do jakýsi firmy, co se měla zabývat záchranou dat z havarovaných disků a sídlila na nějakým pavlačáku ale bylo to ve vnitrobloku. Projítr se musel komplet vybydlenym barákem z ulice plným odpadků a sutě a tak to tam po komouších vypadlo skoro všude...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MATEEJ: jj, zijeme v takovy kolotocarsky dobe. Ja jsem rad ze jsem to za komancu zazil, z dnesni stary Prahy je mi na bliti, to je jak disneland
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    MATEEJ: Pamatkari chteji? Vyborne, pamatkari zaplati.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    BROUKOID: falesny argumentacni faul. nuda.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    BROUKOID: uplne vidim, jak v r.2121 nekdo bude psat, jak je hrozny co tam udelali, ze tam bylo krasny historicky voskovy muzeum, a ten terminal stargate uplne kazi tu atmosferu zacatku 21.stoleti..
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    MATEEJ: to si muzes rovnou stezovat, ze tam velmi neautenticky jezdej moderni tramvaje a auta, lidi nosej neautenticky obleceni a neautenticky neni ulice hromada vykalu, konskejch koblizku, mocuvky a bahna, a dokonce tam neautenticky bydlej jiny lidi a sidlej jiny firmy nez na prelomu 19/20.stoleti.

uplne vidim jak tam nekdo kolem roku 1900 nadava, jak tam neautenticky stojej budovy, kde jeho detecek pamatuje rybnik, a jak tam neautenticky svitej plynem, misto aby tam byla tma jak v p..

..a par set let predtim nejakej germano/slovan nadava, jak tam neautenticky postavili drevenou boudu misto zemljanky, jak mluvej cesky a nemecky, misto autenticky keltstiny, a jak je neautenticky uctivaj spatny bohy..

atd, atd. Klasicka iluze toho, ze nekdy od vzniku vesmiru na danym miste existoval TEN PRAVEJ AUTENTICKEJ STAV(TM) a vsechno potom je spatne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam