Kluci, když to tady tak čtu, rád bych si rovnou udělal takový bleskový sociální průzkum, jestli to nikomu moc nevadí. Ostatně kovid zasahuje do mnoha auditek, tak tenhle jediný příspěvek by snad tolik vadit nemusel. Nejspíš to bude smazáno, než se cokoli kloudného dozvím, ale nešť.
Fakt se omlouvám, ale mám jednu otázku, a i když nejspíš bude omínusována ad brutalum, jelikož dneska už je z nějakého důvodu nemoderní o jistých věcech jakkoli pochybovat (ačkoli do doby před cca dvěma lety to bylo nejenom normální, ale dokonce bylo takovým věcem tleskáno), přesto ji sem hodím a klidně si zničím nyxácký sociální status (kecám, žádný nemám, akorát jsem si všiml, že někteří lidé takové věci skutečně řeší).
Tak tedy: Když se podíváme na ten slavný trh s netopýry a na onen výzkumák, kde se přesně tahle záležitost zkoumala, zjistíme, že je odděluje něco přes 10 kilometrů (dohledatelný fakt). Když si pak vezmu do ruky glóbus – a opravdu tady používám čistou logiku, nezlobte se na mě za to –, tak kdybych chtěl obě tato místa najít, nejen že by mi do toho stačilo píchnout prstem, ono by mi stačilo píchnout do toho špičkou jehly – a píchl bych do jednoho a téhož místa.
Já teda nejsem žádný velký matematik, ale nějaké základy pravděpodobnosti atd. si ještě pamatuju.
No a moje otázka: Je to skutečně náhoda?
(A je zároveň zakázáno o něčem takovém byť přemýšlet? A pokud ano, proč? Já už tomu teda asi fakt nerozumím nebo co. Kdysi tohle bývalo normální. Dneska je na to pliváno, a někdy jsou tyto projevy dokonce mazány. Víte někdo proč? A proč bych měl být kvůli takovýmto a podobným logickým otázkám založeným na exaktní vědě spojován s někým, kdo si myslí, že Země je placatá? Díky za jakékoli objektivní náhledy.)
Discuss!