• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NANTHEI: tak něco nahoď, určitě se všichni těšíme na tvůj příspěvek :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: nevim jestli je to horsi, nez upmd, kam za 6 h porodu prisla asistentka 3x a 2x se rozzvonily vsechny budiky. to bych radsi, aby cimeli na starou dalsi 4 borci a stale tam nekdo byl. zkurvenec krofta
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    ježiši nechcete se na to už konečně vysrat???
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HAR4NT: tak ještě jednou, ne všude je při první době porodni žena na hekárně, většina porodnic je umisťuje rovnou na ty porodní pokoje, ano od první dobx porodní, kde jsou od začátku do konce.
    Někde (!) to ještě funguje postaru s hekarnou, ale většinově už ne. Takže pokud si zažil jeden dva porody v nějaký porodnici, tak ti to nedalo kompletní představu o stavu českých pprodnic. Schválně jestli ti to už dojde.

    Jinak je to tu už offtopic, ale tak to může někdo promazat, zejo :P
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    NEI: to sem myslel, ze me za par let ceka tak jako tak, na co k tomu doktory..:))
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KAIAFOX: takze druhy kolo? ok. bim bam CINK, here you go, be my guest:
    celou dobu se bavime o hekarne, PRVNI doba porodni, nicmene je potreba "abych se divil" a dostal lekcicku ohledne choulostivosti nejakych situaci behem SESTINEDELI?
    hele vono to fakt neni prijemny, kdyz se snazis neco sdelit a druhej ti do toho vstoupi s nejakou svoji asociaci a ty pak nekolik minut lustis, jak a jestli vubec to ma nejak navazovat na nejaky tvoje konkretni sdeleni, kdyz uz se to tvari, ze to rozporuje neco z toho, co ty pises..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tyvle tady je vymrdana diskuse, kde jsou obrazky pred a po...?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    HAR4NT: Hele, vono to prostě není příjemný a budeš se divit, lidi jsou kreténi, takže si třeba užiješ situace, že se snažíš naučit kojit svy první dítě na šestinedělí a přitom na tebe zírá cizí manžel, fakt napyču.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    NEI: podle me je mozny se potom i treba stat ucitelkou, jsem o tom 100% presvedcenej...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HAR4NT: ještě, že do takových porodnic nechodím a člověk si může vybrat.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MAR_TINA: nejen to, mně takhle v r. 2007 chtěli před ostatními dát klystýr. No, nedali.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAR_TINA: jo. a ty ostatni se musej povinne koukat a jejich manzele a tchanove taky!
    iirc to "vysetreni" trva asi 2 vteriny a z toho vterinu zabere, jak se ta asistentka skloni a zase narovna.. i kdyby nekdo jinej v mistnosti chtel, tak nic neuvidi. ale jinak jako jo no, ostatni lidi v mistnosti vedi, ze se ji nekdo prave ted diva tam
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: speciálně Apolinář má "skvělou" pověst...

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    To jako chcete říci, že nastává situace, kdy na tom pokoji jsou třeba tři ženy a jednu z nich před ostatníma bez zákrytu vyšetřují = hrabou se jí v p... prostě tam?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Jen bych chtěla k debatě připomenout, že to příjemné prostředí si rodičky "nevydupavají" kvůli tomu, aby se cítily jako princezničky vesmíru v luxusním hotelu za "naše peníze". Jde především o hladký průběh porodu a je i v zájmu lékaře/porodníka/asistenta, aby rodička nebyla s nervama v prdeli, protože to může mít vliv na závažnější průběhy porodů. Tím samozřejmě neříkám, že záclonky zamezí akutní sekci apod., ale ta celková pohoda trochu vzroste.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ANDREJKA: asi tak... Luxfery jsou nejmenším problémem českého porodnictví.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    BLOWUP: první doba porodní je těch x hodin předtím, než začneš dítě vytlačovat. za mě výrazně horší část porodu než ta, kdy už jde dítě ven. byt v týhle fázi s jinýma ženskýma, bez soukromí a bez manžela, tak to nikdy nedám, tím jsem si na sto procent jistá. nejhorší je, že když jsem si vybírala porodnici, díky všem bohům nakonec naštěstí ne Apolináře, tak oni se tváří, že samozřejmě otec u porodu být může. už ale neřeknou, že ne na tu první, absolutně nejhorší, dobu porodní. to jsem se dozvěděla až po porodu a za mě tím Apolinář rázem spadnul do pravěku a je mi úplně jedno, kolik tam maj skříněk a zakrytejch luxferů.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GRANTORINO: a kdyby ty ses zmohla na vic, nez radobyautoritativni pozy, ktery ti zerou tak sestilety, ale sedmilety uz sotva, tak bys byla uplne nekdo jinej a mozna by s tebou i byla chvilema rozumna rec. ale to driv cert pojede na bruslich do prace.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MART1NKA: Oranžovou nesnáším, ale při porodu je pohled na teplé spektrum barev nějakým zázrakem konejšivé.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GRANTORINO: asi jsem nenáročná češka, ale mně úplně stačilo ke štěstí toto vybavení, stejně jsem tam strávila asi 4 hodiny. V Podolí naštěstí už celou dobu sama na jednom sále.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam