• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAR_TINA: jo. a ty ostatni se musej povinne koukat a jejich manzele a tchanove taky!
    iirc to "vysetreni" trva asi 2 vteriny a z toho vterinu zabere, jak se ta asistentka skloni a zase narovna.. i kdyby nekdo jinej v mistnosti chtel, tak nic neuvidi. ale jinak jako jo no, ostatni lidi v mistnosti vedi, ze se ji nekdo prave ted diva tam
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: speciálně Apolinář má "skvělou" pověst...

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    To jako chcete říci, že nastává situace, kdy na tom pokoji jsou třeba tři ženy a jednu z nich před ostatníma bez zákrytu vyšetřují = hrabou se jí v p... prostě tam?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Jen bych chtěla k debatě připomenout, že to příjemné prostředí si rodičky "nevydupavají" kvůli tomu, aby se cítily jako princezničky vesmíru v luxusním hotelu za "naše peníze". Jde především o hladký průběh porodu a je i v zájmu lékaře/porodníka/asistenta, aby rodička nebyla s nervama v prdeli, protože to může mít vliv na závažnější průběhy porodů. Tím samozřejmě neříkám, že záclonky zamezí akutní sekci apod., ale ta celková pohoda trochu vzroste.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ANDREJKA: asi tak... Luxfery jsou nejmenším problémem českého porodnictví.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    BLOWUP: první doba porodní je těch x hodin předtím, než začneš dítě vytlačovat. za mě výrazně horší část porodu než ta, kdy už jde dítě ven. byt v týhle fázi s jinýma ženskýma, bez soukromí a bez manžela, tak to nikdy nedám, tím jsem si na sto procent jistá. nejhorší je, že když jsem si vybírala porodnici, díky všem bohům nakonec naštěstí ne Apolináře, tak oni se tváří, že samozřejmě otec u porodu být může. už ale neřeknou, že ne na tu první, absolutně nejhorší, dobu porodní. to jsem se dozvěděla až po porodu a za mě tím Apolinář rázem spadnul do pravěku a je mi úplně jedno, kolik tam maj skříněk a zakrytejch luxferů.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GRANTORINO: a kdyby ty ses zmohla na vic, nez radobyautoritativni pozy, ktery ti zerou tak sestilety, ale sedmilety uz sotva, tak bys byla uplne nekdo jinej a mozna by s tebou i byla chvilema rozumna rec. ale to driv cert pojede na bruslich do prace.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MART1NKA: Oranžovou nesnáším, ale při porodu je pohled na teplé spektrum barev nějakým zázrakem konejšivé.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GRANTORINO: asi jsem nenáročná češka, ale mně úplně stačilo ke štěstí toto vybavení, stejně jsem tam strávila asi 4 hodiny. V Podolí naštěstí už celou dobu sama na jednom sále.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BLOWUP: to ve filmu zacina takovymtim jak se zencka chyti za bricho, zkrouti a rekne "asi budu rodit" a konci tim, kdy uz je na to jeji telo fakt ready:) a to par hodin trva:)

    jinak to co popisujes, ten rozdil, je imho danej tim, ze v CR se k porodu pristupuje jako k lekarskemu zakroku a silne se akcentujou "zdravotni rizika" alternativnich postupu. proc to tak je, v zemi, kde ma 90% lidi hlavu vrazenou do vlastni zadnice a mysleni normalizacniho aparatcika, o tom jsou napsany knihovny, proc si doktori usurpujou pravo bejt Vudce Porodu a ne odborne vzdelanej a citlivej asistent ty rodicky, na jejiz postoje a prani se az tak moc hledet nemusi..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MART1NKA: ok :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GRANTORINO: Ako zarytému odporcovi oranžovej farby mi to príde nanajvýš nevkusné.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HAR4NT: kdybys aspoň nepsal takový blbosti, toby bylo fajn :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BLOWUP: prosimte jinak Harant si sice přečetl něco o porodnictví, ale takhle to fakt nechodí. Nikdo se potom z toho pokoje nikam nepřesouvá, normálně tam zůstane celou dobu.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GRANTORINO: blaaaa blaaaa blaaaa blaaaaa. neco ti prozradim, neni umeni toho nazvanit co nejvic, ale co nejmene slovy vystihnout pointu. zejmena kdyz se snazis o nejaky moudry obecne platny tvrzeni. to uz pak nejakym "vsude to muze bejt jinak" a ad hoc hemzama nezachranis. radsi si to priste po sobe precti, účo, harantovI kamosky jo? ani sklonovat neumis, hlavneze asteriks mas osoupanej az na stul, meh.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORA_NEILLE: podle aktuálních historek na netu to skutečně ještě některé porodnice provozují. Viz třeba zde zmíněný Apolinář
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    HAR4NT: prvni dobu porodni? To nevim co je, jak uz jsem psal, pokud neni nutnej nejakej operacni zakrok, tak se odehrava na tom pokoji vsechno, teprve po porodu je odvezou i s prckem na normalni pokoj. Jestli se pamatuju dobre, tak pri tom normalnim porodu ji tam doktor rovnou i sil.

    Moc nechapu proc to je potreba od sebe prostorove oddelovat, preci je mnohem prijemnejsi mit jeden prostor pro sebe kde se to vyridi od zacatku do konce, ne?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BLOWUP: je to různý po celém republice. Architektonický skvosty nehledej, ale některé ty sály nebo pokoje, jak tomu kdo říká, jsou docela hezké, to zas jo. Ale ty rozdíly jsou mega.
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    A ja zas myslela, ze "hekarna" je jen soucast historek nasich matek. To je specialita toho Apolinare, nebo se to provozuje jeste jinde doted?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HAR4NT: schválně jestli ti dojde, že je to v různých porodnicich různý :)
    V Podolí se to měnilo před deseti lety a pokud je volno na sálu, jdeš hned na sál s rozjetým porodem. Ty činnosti se dělají přímo na sálu, kde je i to vybavení. Samozřejmě Harantovi kámošky zřejmě chodí rodit tam, kde je to ještě postaru. Speciálně Apolinář je vyloženě konzervativní porodnice :*
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam