• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    FATTY
    FATTY --- ---
    pisu cesky,ne? odpoved neni tak lehka,coz..
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    FATTY: Nesrovnáváme doufám neškodné performance s vraždami lidí nebo zvířat, které jsou ze zákona trestné - nebo jo?
    Jinak využití mrtvých zvířat v umění není pochopitelně nic nového, googluj Damiena Hirsta (nebo možná radši negoogluj, když tak nad tím přemýšlím).
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    ARGANNAH: OK, tak uvidime jak a kam se za 100 let posune estetika, a jestli si nasi pra-potomci povesi na zed radsi kopii Modiglaniho, nebo kopii Olivove :)
    FATTY
    FATTY --- ---
    ARGANNAH: zajimavy uhel pohledu. a hranici pak hledas jak? Zavrazdit v Praze v sadu pejska by taky mohlo byt nekdy v budoucnu prijimano? :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PLOSTENKA: To říkáš dneska. Před sto lety byl právě tenhle Modiglianiho obraz onálepkován taky jako "exhibo úchylka pod maskou umění", akademičtí malíři řvali, že je to mazal, co nic neumí, publikum bylo šíleně pohoršeno a tu jeho první výstavu s těmihle obrazy prakticky okamžitě zavřela policie. Takže tak. Aplikovat dnešní kritéria na sto let staré umění je snadné a ještě snadnější je zapomenout, že ono bylo ve své době úplně stejně provokativní, jako dnes Kateřina Olivová. S tím rozdílem, že ji zatím ty performance nezakázali (takže jsme se snad přeci jen za ta léta někam posunuli).
    FATTY
    FATTY --- ---
    SALVATOR: ale, umeni nrni cokoli.. to by potom postradalo smysl definovat pro to solovo, ne? Emoce uz mame :)
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    ARGANNAH: Telo te prvni nekdo ocenil a venoval namalovani obrazu netrivialni usili. Ta druha si jede svoji exhibo uchylku pod maskou "umeni". Ale kazdemu co jeho jest...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Skandály s nahým uměním, před a po:

    Amedeo Modigliani, 1917. Reakce publika: fuj, pomooc, necudná nesoudná nahá baba, dokonce s jasně vyobrazenými chlupy, skandál.


    Paní Olivová, 2022. Reakce publika: fuj, pomoc, necudná nesoudná nahá baba, dokonce tlustá, skandál.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MAR_TINA: sry snazil jsem se naznacit ze aby ti jeji performance prostredky kontext atd davaly smysl musela bys znat soucasny teren performance art.
    Stejne jako kdyz nesledujes metal nebo rap tak nerozumis proc je zrovna naka vec cenena a jina ne.
    Videoart totez.
    Dospeli lide by meli byt schopni neaplikovat svesoudy na veci ktere se odehravaji v ramcich jim nezretelnych a neurcenych.

    Performance je disciplina kde skutecne hledas "umeni" v klasicke podobe asi nejake pohledne tahy stetcem, zbytecne.

    Je to kategorie, ktera ma sva vlastni, pravidla ta se meni, muzes si o tom myslet co chces, hlavne tomu nerozumet, ale to neznamena, se to nema pravo na existenci a studium.

    Stejny jak ptat se kde je umeni v lidech co sedi v galerii 20h a nechaj do sebe kopat nebo kdyz jina zase nonstop krici.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VON_GILOTINE: vzhledem k tomu, jakou paní Olivová přitahuje pozornost, jsem viděla jejích performancí - v záznamu, ne naživo, více. Ano, nemám na to vzdělání. Ne, krom začátků s kojící guerillou, v tom nedokážu vidět nic sdělujícího, přidaného, překvapivého, pobuřujícího. Nevidím nic ani tady DELIRIUM: po 20 vteřinách je to jen děsná nuda.

    Má ten titul, máš pravdu, že jí asi nevybrali jen tak, ale po několikáté už v tom nedokážu vidět nic jiného, než tlustá žena se svléká a šokuje tím toho, kdo to nečekal, což už nejsem. Sděluje to komplikovaně? Hledám v umění něco, co tam není? Chci od umění moc? Nebo jsem tak moc zvyklá na nahé nehezké lidi, že mě nepřekvapí?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Pani prednasi a uci performance v atelieru novych medii. Je tam naprosto spravne, chytra je dost a erudovana v oboru taky. Na ta mista jsou vyberova rizeni a odborna kolegia ktera t9 musi schvqlit. Stejne jako mit nakou reputaci stran daneho oboru.

    Jo mozna to vypada divne kdyz to vyyrhnes z kontextu ale pokud se nekdo z vas snazil nekdy naky performance a novy art media sledovat tak vi ze to neni nic pro slaby zaludky ani stydlivce minimalne dvacet let.

    A nezapomenme sou zde lidi co chteji zbourat vse brutalistni atd. Ci ze zeny maji nosit jen dlouhe vlasy a nemit tetovani a piercing. A vzdycky se vyroji jakmile se nekde pretrasa umeni
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAR_TINA: no a nebo :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DELIRIUM: Musím se přiznat, že z tohohle mě začala bolet prsa.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Taky moc krásná performance.
    Panáčik - Teplo
    https://youtu.be/6tge2hVW6mQ
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KID_MCHUTT: takto viditelný, tedy penis viditelný z dálky jako její .... prsa.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Už tu chybí jen další díl diskuse o modrém čtyřúhelníku.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAR_TINA: pokud by byl takhle rostlej, možná i jo :D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERCA_ZABA: stačí do googlu napsat Kateřina Olivová a obrázky které uvidíš jsou na vlastní nebezpečí :-)

    OMNIHASH: pokud se nechali pomazat ....tak je to dobrý humus :-O

    VOZKA: super historka :-) ještě že to tu bude zachované pro příští generace.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OMNIHASH: to mě taky napadlo, jeslti by to prošlo muži.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    VERCA_ZABA: ano

    SALVATOR: na diskuzi o tom, co je to umění, sem měl naposled morál před 20 rokama, když sem balík holky z umprumky. Jediný, co o tomhle vím je, že js to jednou nepřipravenej viděl na živo, a bylo to hnusný, trapný a obtěžující, a to je taky tak 10-15 let a slečna vypadala o poznání foremnějš než dneska. Bejt to chlap, tak ho imho fakt za pár minut zabásnou jako úchyla v parku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam