• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    LEMRICKA: A ten výtvor, kterému kuchyň padla za oběť, uvidíme? ;)
    LEMRICKA
    LEMRICKA --- ---
    Když člověk peče za asistence malých dětí, je to vždycky radost..

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NEI: tak ma radost ze nema poruchu autisticke spektra, prej mu to!
    DIVER
    DIVER --- ---
    JASMINOVA: ten předposlední s tou čepicí je ze svýho meme zjevně nasranej.

    ale ať to má happy end - ten poslední sí to zjevně užívá:)
    JECZNY
    JECZNY --- ---
    HUGH_BOYLAN: Po majiteli XBAHNO chcete "ne vyloženě bahenní rostliny"? Proberte se, člověče, vzpamatujte se!
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Nádrže...nvm, nejsem odborník. Popojedem, ne?

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Porad resite tu pozarni nadrzku? :)
    THEFLON
    THEFLON --- ---
    DZANDIS: Tvl tak já nevím, ale na druhém stupni základní školy jsem měl 4 roky předmět jezírková teorie v praxi. Byla by naprostá hanba, kdyby člověk s dokončeným základním vzděláním nebyl specialistou na jezírka. A lze očekávat, že většina uživatelů nyxu základní vzdělání dokončila 😎
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    XBAHNO: Hodit sem klidne fotku jezirka, jen tak tvl, mezi tolik odborniku...mas koule!👍
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ZCR: Orobinec je pro vodní hmyz kruciální, podepisuji.
    ZCR
    ZCR --- ---
    HUGH_BOYLAN: já ten "anglický trávník" zmiňoval jako potenciální negativní výsledek nasazení těch doomsday-mašinek na filtrování, protože nevím, jak důkladně fungujou, ne jako popis toho, jak to XBAHNOvo jezírko teď vypadá! To je jasný, že je to mezistav a zaroste to a zkrásní :-) ... jinak rákos nebo obecně něco, co čouhá z vody, je pro vodní hmyz dost podstatná věc, spousta všelijakých potvor na to buď klade vajíčka, nebo se leze kuklit, v libovolné kombinaci oběma směry :-)
    Ale orobinec myslím už zmíněný byl.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    XBAHNO: To pak ovšem vypadá na funkční mini biotop. Zarazilo mne především to, že jsem na fotografii nic takového neviděl, proto jsem se ptal. Jakkoliv bych si něco takového nejspíše nepořídil, tak OK, dává to smysl. Jsme zvědaví na fotografii za rok a více. Slušelo by tomu i nějaké ne vyloženě bahenní rostliny, ale i flora na břehy, která by zvýšila diversitu a přilákala další pěkné hmyzáky, kteří by přilákali ptactvo a tak dále, koloběh života. Zkrátka to z té fotografie působilo právě tím dojmem anglického trávníku, ale chápu, že je to spíš "mezi", než "po".
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    nevím, zda se to vůbec může, ale chtěl bych napsat, že se mi to jezírko líbí :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    PALEONTOLOG, XBAHNO: znepokojený občan musí být vždy připraven k akci! :-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XBAHNO: určitě zvaž blatouch nebo šmel :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Chjo. Filtr je v tomhle pripade jama cca 4*2.5m hluboka 90cm, vyplnena sterkem, kousek z ni je videt napravo. Nacuc je ze dna, cerpani specialnim nizkotlakym cerpadlem (jen 30W spotreba, casem to pujde na FW panel), pak je hruba odstredivka co vezme bahno a pisek, pak to tece do toho sterku, coz castecne mechanicky, ale primarne bakterialne cisti tu vodu(pribudou do toho jeste baheni rostliny, chrastice a orobinec) a dal vytejka prepadem zpet do jezirka. Tim je taky zajisten pohyb hladiny, coz se komarim larvam uplne nelibi. A taky je lovi potapnici a larvy vazek, obojiho je tam vcelku hojny pocet. Vzhledem k tomu ze se tam chodim tim vodnim hmyzem kochat, fakt to neni anglicky travnik. Coz teda uz stacili zjistit netopejri, vcera vecer jich tam litalo 7.
    Samozrejme neprezije vsechno a obcas filtrace neco zabije, ale stejne se tam obcas utopi vcela - ktery jinak milujou ten ponorenej sterk a rady tam pijou. Zivot je boj a ne vsechno to vybojuje, obecne to vsak zatim vypada pozitivne a v okoli to zije.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZCR: to jsou zase nyxí starosti o cizí vodní plochu. pokud tam bude dost živo, tak komáři nemají šanci. pečoval jsem o 4m3 a ani jeden komár. bez filtrace, zato s čolkama a vážkama (+šídlo), sem tam potápník, vodoměrka a pohoda. největší problém byl odpar, takže hádám nějakej svod dešťovky a přeliv někam do prdele :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    Chápu správně, že ten filtr spolehlivě odfiltruje všecko, tzn. nejen larvy komárů, ale i veškerý další vodní hmyz a jinou žoužel a havěť? Protože pokud ano, tak je to spíš past spojená se smrtičkou a z jezírka bude ekvivalent anglického trávníku.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DIVER: já vím všecko, a něco i dvakrát
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    NEI: Jsou tam i výkonné filtry v kategorii 50 000,- Kč a více, tam už bych věřil, že to bude mít kýžený účinek. Ale osobně bych si takové jezírko vytvořit nechtěl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam