• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    lol, tohle mohly rovnou vzit pistoli na nastrik opaleni - usetrily by par hodin
    ZCR
    ZCR --- ---
    JASMINOVA: pokles albeda tak dobře o 30 %!
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Tattoo coverage

    TCHYBABA
    TCHYBABA --- ---
    SITH: Ten záchod je dále od těch dveří a vidět tam není.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    TCHYBABA: jj, ty jsou legendarni :-) My z toho ted stavime fasadu :-)
    SITH
    SITH --- ---
    TCHYBABA: já tam teda vidím
    TCHYBABA
    TCHYBABA --- ---
    DELIRIUM: Byla to challenge)
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    TCHYBABA: Doufám, že to nikdy nebudu muset vyzkoušet :D
    TCHYBABA
    TCHYBABA --- ---
    Záchody u Lac Leman. Když se zamknete (stisknete tlačítko fermé), tak se sklo “zatmí” (asi PDLC fólie) a není tam vidět :)

    BERRY
    BERRY --- ---
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    GUMBA: nevim, možná jsem z toho měl strach zbytečně, mě vlastně rybíz nechutná ani normálně. Každopádně to funguje
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ZETOR_13: Od té doby potřebuji exorcistu.
    ZCR
    ZCR --- ---
    RICARDERON: že nechám přihnojovat :-]
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ZCR: Je vidět, že se neznáte. Pozdravuje.
    ZCR
    ZCR --- ---
    RICARDERON: "Proč mne tak mučí ti strašní lidé? Co ode mne chtějí? Ode mne, ubohého fíkusu?! Nezalévají mne, lisy mi padají... že by snad... ne! není možná! - hrůza pomyslet - v těchto podmínkách že by po mně chtěli, abych spustil vzdušný kořen?! Ne, to nemůže být pravda, taková obludnost...
    ...
    Nezalévají, trpím, není zbytí. Z posledních sil tedy pustím vzdušný kořen. V těchto podmínkách! Ale musí to být, v sázce je zjevně vše, a oni...
    ...
    Pustil jsem kořen, a chvíli se vše zdálo dobré...
    A PAK PŘIŠLI S DRÁTEM!!!"
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    PUPEK: to jsem letos chtěla zkusit, ale nakonec jsem to nestihla. Měla jsem ale v plánu to sníst tak po půl roce max. :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PUPEK: hm vidím tam tu šťávu... Mno teda měla jsem už 2x takhle uzavřený český fermentovaný švestičky. A ano, normálně utrhnutý, daný do zavařovačky, solidně utáhnutý, nic víc a po roce vypadaly a chutnaly jako zrovna utrhnutý, akorát navinulá lehce štiplavá chuť a výborný.

    Ale co mi přijde ještě hustší je uchovávání hroznového vína v Afghánistánu z léta do zimy v hliněné skořápce Kangina
    Před v létě, po v zimě
    The Ancient Afghan method of preserving grapes - Farmizen
    https://www.farmizen.com/the-ancient-afghan-method-of-preserving-grapes/

    GUMBA
    GUMBA --- ---
    PUPEK: To by asi mělo mít chuť a konzistenci podobnou kompotu, ne? (Když si odmyslíš ochucovadla, co se obvykle k tomu kompotovanému ovoci pořidávají)
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    Kdysi jsem někde četl (bohužel už nedokážu dohledat, co to bylo za web), že když utrhnu, asi, jakýkoliv plody se stopkou, aniž bych je jakkoliv poškodil a uzavřu do sklenice, tak je můžu uchovávat "do nekonečna", že prý jen pustí trochu šťávy, ale jinak uplně v pohodě....tak jsem to zkusil s rybízem, povedlo se, ani jedna bobulka poškozená, opravdu to celkem rychle pustilo šťávu a neplesnivělo....teď jsem to otevřel a mělo to teda hodně divnou chuť. kámošce to docela chutnalo, ale nedovolil jsem jí víc než kuličku a raději jsem to vyhodil. S rybízovou chutí to nemělo nic společnýho

    uzavřeno 2017 - otevřeno 2022

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam