• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CUKI: v kazde pocetnejsi rodine je bojler jenom prutokac. To uz dneska fakt kazdy zije single? :D
    "driv" je okamzik, jako protnuti cilove pasky. Ale to "driv" ma smulu, protoze v trubce je voda zchladnuta, takze nez si stihnu vsimnout co bylo "drive", cekam, az mi z trubky potece tepla. No to uz je v nadobe proudeni ustalene, studena voda do nadrze "tryska" jako u vytoku je "nasavana". Kdyz na jedne strane nasavas a na druhe tlacis, skoro by vzniklo k primemu prutoku, nebyt turbulenci, ktere ti proud rozceri a zacne turbulentni promichavani. Tak si to predstavuju ja. To jestli mi proud a turbulentni promichavani dojde jenom 20cm, nebo 40cm nebo pres cely boiler ovlivnuje asi empiricky overena konstrukce, ktera muze byt zrovna tak vhodna pro montaz v leze.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: Tak se vrat na učiliště ať ti ještě vysvětlí rozdíl mezi bojlerem a průtokovým ohřívačem. Až tam budeš tak se zeptej jak je to s tím prouděním a mísením kapalin a při které možnosti se u výtoku dostane dřív studená voda. :-D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CUKI: jako ano, na ucilisti se uci proudeni kapalin stylem "nejteplejsi voda je nahore". Na vysoke skole s k tomu pridaji diferencialni rovnice proudeni a miseni kapalin.
    Prutokac ma mit proste potrebny vykon dany prutokem. Sprchovat se s malo vykonym vymenikem muzes jenom kapacita/prutok/2 sekund (jako v kempu na zeton). protoze pak uz by se v tom stejne sprchoval jenom Vin.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: ach jo. :-)
    Ono ani nejde o to jaký to má výkon a jestli tam máš elektrickou patronu nebo klasický výměník (to si asi při rekonstrukci koupelny moc často nevybereš).

    Ale jde o to, že nejteplejší voda bude vždy nahoře (pokud má nad 4°C pro šťourali a otužilce)
    No a když pustíš kohoutek, tak se ti tam logicky dostane neohřátá voda, která se v těch ležácích dostane mnohem snadněji k místu odkud odebíráš teplou vodu. Proto se to používá jen v případě kdy tam svislej prostě nedostaneš.

    Z logiky věci je taky provoz svislého nejúspornější, protože odebíráš tu nejteplejší vodu, tedy pro stejný komfort je možné ohřívat vodu celkově na nižší teplotu= menší tepelné ztráty.

    Viděl jsem už hodně, ale klidně bych se přišel podívat na toho exota kterej bude dobrovolně čistit ležáka, nebo vyměnovat anodu v podhledu :-D

    Ta příruba je totiž z pravidla v tomto případě z boku.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: topenarsky nepotrebuje topne telisko, protoze ma v sobe zatocenou rurku, vlastne se tomu potom nerika "bojler" ale "tepelny vymenik". Ale i tak je to jedna hodina na ucilisti, abys vedel, jestli dany typ potrebuje konvekci, jestli ho neinstalujes vzhuru nohama, nebo jestli muze byt i na lezato.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    SEJDA: když máš 20kW bojler s domovní instalací, tak ani v něm nemusíš mít vodu, protože tě zahřejou ty svítící kabely ve zdi...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CUKI: zalezi jaky mas boiler, jestli mas elektricky s jednim pidi topnym teliskem a vykonem 2kW, tak potrebujes konvekci. Jestli mas topenarsky s vykonem 20kW, tak instalace nalezato neni vubec problem.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    OMNIHASH: Máš hezkou kabelku
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAR_TINA: Viděl jsem věci, kterým byste vy, lidé, nevěřili. Zapálené válečné lodě v dráze Orionu. Viděl jsem paprsky C zářit ve tmě poblíž Tannhäuserovy brány. Všechny ty chvíle... se ztratí v čase, jako slzy v dešti...

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OMNIHASH: viděls někdy kvádrovou rychlovarnou konvici, co? Kde by byla planeta, kdyby zůstal kubismus hlavním konstručním směrem, co?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Jako, že když dám ohřejvat vodu do kvádru místo válce, tak to fungovat nebude? Tady bych prosil rozbor elektronickou tužkou!
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUPEK: To je dobře, ležatej bojler je kokotina už z principu a schovat ho do podhledu druhá. Dražice jsou dobrá volba...
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    LUCIEN: vzhledem k tomu, že to je jedna ze třech pamětihodností v ABQ, tak to chápu. Na fotku se tam stály fronty jako u Tadžmahálu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUCIEN: byt majitelem, bych si nechal na strese garaze kolo pizzy ;-)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    PPNEKK: To mi připomnělo a v historii to nevidím...

    Heisenberg's house then and now.

    Zajímavý je, že to je zamazaný v Google Maps.


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    HAR4NT: jsi dobrej, sám bych si toho nevšiml...přesně tam je...

    na ležato jsem taky přemýšlel, ale buď by tam musel být ten hnusnej kancelářskej rozebíratelnej podhled nebo by se musel při každý operaci s bojlerem bourat...ne že by se operovalo zas tak často...každopádně jsem ležáka zavrhl


    VYHULENY_UFO: nic moc se tam nezměnilo, jen mi to v tý části s umyvadlem zmenšili ytongem

    jinak poradit se na nyxu jsem tentokrát nestíhal, ale parkety budu řešit v létě, tak se tu stavím
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOOTCHA: hlavně tam nemá parkety, to je taky blbý
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    HEJSEK23: umim i neslusnou!:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam