• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    GRANTORINO: dyt si tady placla nesmyslny obrazky na celou stranku. stacil jeden jako priklad. jeste to tady obhajujes. je to kravovina
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jinak dobrý, vidím, že tady je hodně velký kňůůůů kvůli tomu. Skoro bych to nečekala, že s tím tolik lidí bude mít problém :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: ale božínku, neříkal někdo, že koho vytáčí mínusy a musí se s tím podělit, tak je jako malé děcko?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    GRANTORINO: prostě je jen udělal tlustý…
    NJAL
    NJAL --- ---
    Cimrmanův názor na pohádku byl velice vyhraněný. Ve své studii "Sbírejte pohádky", otištěné v anarchistickém časopise "Doutnák", píše: "Jak vlastně připravujeme naše děti na život ? Čteme jim před spaním příběhy, v nichž nejmladší a odstrkovaný princ dostane nejkrásnější princeznu, hloupý Honza přelstí všechny chytráky a Smolíčka Pacholíčka zachrání na poslední chvíli jelen. Když děti vyrostou, vykročí do života, v němž odstrkovaný nakonec stejně ostrouhá, naivní sedne na lep chytrákovi a zatímco si na člověku smlsne kdejaká havěť, jeleni se klidně pasou. Taková literatura - uzavírá Cimrman - je podle mého soudu dětem nebezpečnější než alkohol či zápalky".

    Cimrman se však nespokojuje jen s kritikou, ale dává příklad vlastními tvůrčími činy. Tady je nutno přiznat, že řada jeho pohádek vzbudila odpor, zejména u dětí. Skutečně, mám na mysli třeba jeho pohádku Jak chudák do ještě větší nouze přišel, nebo jeho syrový pohádkový horor O 13 tchyních a neuspěl ani celkem roztomilý Kašpárkův hrobeček.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    CUKI: pohádky mají psychologický význam. archetypické příběhy archetypů...
    o zrušení kouzel a pohádek existuje česká pohádka (moje oblíbená) Zachýsek zvaný Rumělka. námět od Ernsta Theodora Wilhelma Hoffmanna, autora Louskáčka
    CUKI
    CUKI --- ---
    hlavně když už tak měli zrušit pohádky jako takové. Nevím proč blbnout děti tím, že dobro někdy vyhraje nad zlem a podobný nesmysly. Výchova by děti měla připravit na svět, nikoli na iluzi.
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    MAJACHUNATA: dobre nejsou dokonale, ale je to opet krok od fantazie pryc. Moc by se mi libil presne opacny trend
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    GRANTORINO: mozna me za to utlucete, protoze tomu vubec nerozumim, ale jsou ty postavicky "po" lepsi? ty prehnane proporce (pred) na me vzdy pusobily spis jako umelecka stylizace. mnohem vic mi prijde nachylne k porovnavani to "po", kde maji najedou lidske rozmery akorat vlastne dokonale. Pusobi to myslim mnohem vic jak sablona vzhledu, kdyz to vypada realisticteji. Osobne bych byla nejradeji za posun k napaditejsim a min realistickym ztvarnenim tel v pohadkach, ale to je na jinou diskuzi
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    GRANTORINO: ale proč je tam osmkrát Ariel, která ani není člověk, a to snad vidí každé dítě? Mořské panny mají hodně odlišnou anatomii a fyziologii. A je jasné, že jsou jinak tvarované, když jejich životní prostředí je o pár atmosfer jinde!

    A ani nebudu hudrovat, co udělal z 15 leté vyběhané Jasmínky.

    Jak na to koukám znovu, tak sice odstranil nerealistické disneyovské útlé pásy, ale všem přifouk kozy. I těm fakt dětskejm. To bych se taky bál o ty dysporuchy!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NELLAS: Tak on byl Aladin původně dost chudej kkuk, ten vcelku odpovídá realitě. Ale taky mi přijde, že jsou to prostě pohádky a hračky a je zvláštní, že si někdo myslí, že by tak měl vypadat a že je to vůbec možný, notabene normální. To maj člověku vysvětlit rodiče, že je to pohádka. A pak už člověk pozná klam v ledasčem, třeba i v pohádce pro dospělé.

    Linda Lovelace po a před

    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADELHAIDA: Máš pravdu, zakulatili mu bradu, úplně jsem ho přehlídla. Ale Aladdin je pořád stejný.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NELLAS: Je tam princ Erik.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GRANTORINO: A ani jeden překreslený princ.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    GRANTORINO: tak ona i ta realita je tam v nekterych pripadech uz za hranou. nebo jen proto, ze je dnes kazde druhe decko plnostihle, tak se z toho stane norma?
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    WRNQ:: napiš sem příště prosím, kdo to je, ať člověk nemusí dumat, jestli tu slečnu/pani už někde viděl...

    Lily Allen
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    GRANTORINO: a co ty nerealisticky standarty pro kraby, tyby a zaby? To je jasnej speciesism, my normalni krabi se pak cejtime menecenny, kdyz nase ocni stopky nejsou tak kulaty a nase klepeta tak symetricky a vyvinuty! Hanba!!
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Well, tohle mě trochu překvapilo

    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    GRANTORINO: pobavilo mě, jak jsi mi nasázela 3 mínusy :)) tak se nezlob no :)))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: tak to ani není roh, ale zub dokonce
    Zub narvala lidé vydávali za roh jednorožce. K čemu slouží a jak je dlouhý? | Rádio Junior
    https://junior.rozhlas.cz/zub-narvala-lide-vydavali-za-roh-jednorozce-k-cemu-slouzi-a-jak-je-dlouhy-8718124
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: však taky jednorožci vznikli z představy spojení koně a rohů z narvala.... Obojí ovšem naprosto kopíruje realitu :) velikostí i anatomií
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam