• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    AVATAR: Nevím, jestli máš nějaké děti, ale to, co píšeš, je nesmysl. Průměrně inteligentní rodič dokáže vést děti ke zdravému životnímu stylu i bez bodyshamingu.

    (Ano, nemalá část národa, sledovaná v audítku Vegeta národa, to nedokáže, ale té je to jedno.)
    DAHY
    DAHY --- ---
    Grantorino pošle článek, kterej doslova říká, že některé Disney postavy mají trochu fantastické proporce a někdo je udělal trochu realističtější a za pár příspěvků jsou tu z dětí tlustý prasata. Internet je fakt báječnej.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    AVATAR: No... buď dětem můžeš říct "nežer, budeš tlustá a hnusná", zatímco jim pořád kupuješ sladkosti a junk food. Nebo jim můžeš uvařit zdravěji a motivovat je ke sportování (jako společné aktivity, dát jim nabídku, nechat je vybrat, co je bude bavit). A to ani nemusíš říkat "nežer, budeš tlustá", stačí říct - poď ven, zahrajeme si tenis, půjdeme na procházku, půjdeme si zaběhat, zahrajeme si s míčem, bude zábava.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ...a tady, mile deti, vidite duvod, proc je 20% lidi obejnich a pulka ma nadvahu.

    Rodice se boji svym detem rict, ze kdyz budou timhle tempem pokracovat, tak budou tlusty jak prasata, nemocny a umrou brzo.

    Ale budou sebevedome a vubec ze sve obezity nebudou mit mindraky. Sure...

    Je to jak tajit detem, ze se jim rozpadaj zuby, kdyz si je necistej.

    (ze serie Avatarovy nepopularni nazory)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    NELLAS: ale ono je to jedno s druhým. Skvělý vliv rodiny a blízkého okolí kombinovaný s tím, co vidíš v dětství, ale zejména v dospívání kolem sebe: za nás to byly třeba nerealisticky hubené panenky barbie a anorektické modelky v devadesátkách...
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    NELLAS: za mě souhlas.. časopisy ani panenky Barbie. Nejvíc jsem se snažila zavděčit mámě, protože mi řekla, že už to s tím jídlem přeháním. Od bráchy mi to bylo jedno, že mi při 65kg na 173cm říká špekoune, ale ty vole, když ti to řekne maminka, je fakt čas s tím žrádlem skoncovat, protože má určitě pravdu. Dětskou logikou to prostě vidíš.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BOBESH: spíš je to vo tý touze vidět sama sebe jako princeznu…

    Moje drahá žena ačkoliv není anorektička, ani bulimička tak vypadá jako ty origo postavy.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    GRANTORINO: dyt si tady placla nesmyslny obrazky na celou stranku. stacil jeden jako priklad. jeste to tady obhajujes. je to kravovina
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GRANTORINO: Realistické vnímání těla narušuje častěji rodina a blízké okolí.
    Možná kdyby tolik rodičů neříkalo svým dcerám, že jsou tlusté, a že když nebudou hubené a hezké, nikdo je nebude mít rád (projeď si třeba jen nyx, jak často se tu podobné příběhy opakují, naposledy jsem to četla někdy včera nebo předevčírem), nebylo by potřeba kreslit "realistickou" mořskou pannu.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jinak dobrý, vidím, že tady je hodně velký kňůůůů kvůli tomu. Skoro bych to nečekala, že s tím tolik lidí bude mít problém :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: ale božínku, neříkal někdo, že koho vytáčí mínusy a musí se s tím podělit, tak je jako malé děcko?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    GRANTORINO: prostě je jen udělal tlustý…
    NJAL
    NJAL --- ---
    Cimrmanův názor na pohádku byl velice vyhraněný. Ve své studii "Sbírejte pohádky", otištěné v anarchistickém časopise "Doutnák", píše: "Jak vlastně připravujeme naše děti na život ? Čteme jim před spaním příběhy, v nichž nejmladší a odstrkovaný princ dostane nejkrásnější princeznu, hloupý Honza přelstí všechny chytráky a Smolíčka Pacholíčka zachrání na poslední chvíli jelen. Když děti vyrostou, vykročí do života, v němž odstrkovaný nakonec stejně ostrouhá, naivní sedne na lep chytrákovi a zatímco si na člověku smlsne kdejaká havěť, jeleni se klidně pasou. Taková literatura - uzavírá Cimrman - je podle mého soudu dětem nebezpečnější než alkohol či zápalky".

    Cimrman se však nespokojuje jen s kritikou, ale dává příklad vlastními tvůrčími činy. Tady je nutno přiznat, že řada jeho pohádek vzbudila odpor, zejména u dětí. Skutečně, mám na mysli třeba jeho pohádku Jak chudák do ještě větší nouze přišel, nebo jeho syrový pohádkový horor O 13 tchyních a neuspěl ani celkem roztomilý Kašpárkův hrobeček.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    CUKI: pohádky mají psychologický význam. archetypické příběhy archetypů...
    o zrušení kouzel a pohádek existuje česká pohádka (moje oblíbená) Zachýsek zvaný Rumělka. námět od Ernsta Theodora Wilhelma Hoffmanna, autora Louskáčka
    CUKI
    CUKI --- ---
    hlavně když už tak měli zrušit pohádky jako takové. Nevím proč blbnout děti tím, že dobro někdy vyhraje nad zlem a podobný nesmysly. Výchova by děti měla připravit na svět, nikoli na iluzi.
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    MAJACHUNATA: dobre nejsou dokonale, ale je to opet krok od fantazie pryc. Moc by se mi libil presne opacny trend
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    GRANTORINO: mozna me za to utlucete, protoze tomu vubec nerozumim, ale jsou ty postavicky "po" lepsi? ty prehnane proporce (pred) na me vzdy pusobily spis jako umelecka stylizace. mnohem vic mi prijde nachylne k porovnavani to "po", kde maji najedou lidske rozmery akorat vlastne dokonale. Pusobi to myslim mnohem vic jak sablona vzhledu, kdyz to vypada realisticteji. Osobne bych byla nejradeji za posun k napaditejsim a min realistickym ztvarnenim tel v pohadkach, ale to je na jinou diskuzi
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    GRANTORINO: ale proč je tam osmkrát Ariel, která ani není člověk, a to snad vidí každé dítě? Mořské panny mají hodně odlišnou anatomii a fyziologii. A je jasné, že jsou jinak tvarované, když jejich životní prostředí je o pár atmosfer jinde!

    A ani nebudu hudrovat, co udělal z 15 leté vyběhané Jasmínky.

    Jak na to koukám znovu, tak sice odstranil nerealistické disneyovské útlé pásy, ale všem přifouk kozy. I těm fakt dětskejm. To bych se taky bál o ty dysporuchy!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NELLAS: Tak on byl Aladin původně dost chudej kkuk, ten vcelku odpovídá realitě. Ale taky mi přijde, že jsou to prostě pohádky a hračky a je zvláštní, že si někdo myslí, že by tak měl vypadat a že je to vůbec možný, notabene normální. To maj člověku vysvětlit rodiče, že je to pohádka. A pak už člověk pozná klam v ledasčem, třeba i v pohádce pro dospělé.

    Linda Lovelace po a před

    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADELHAIDA: Máš pravdu, zakulatili mu bradu, úplně jsem ho přehlídla. Ale Aladdin je pořád stejný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam