• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    přesně, Avatr k tomu už napsal svejch 8 postů takže má právo to ukončit :)

kašpárek
    ADAMIRA: ja bych rekl, ze opakujes co jsem uz napsal. Stacilo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    AVATAR: já bych řekl že mezi zatajováním negativních dopadů přežírání se a "budeš tlustá jak kráva" bude nějakej prostor, ale nejsem expert

Navíc si tedy myslím že případy tohodle zatajování a tloušťky z bonbonů a chlastání koly jsou hlavně jak již bylo zmíněno takový vegetí extrémy, IMHO drtivá většina "voplácanosti" dětí vzniká z naprosto standardního českýho jídelníčku a následný absence pohybu - ale chápu že hodit to na snickersku a kolu a "tamty" rdiče je jednoduší a sahat na svíčkovou se šesti, to je v podstatě totální popření národní identity :)
    ADAMIRA: fakticky je to v poradku. Na tom sdeleni neni nic nepravdivyho. Jen je to necitlivy a da se to podat slusnejsi formou. A primo musi, pokud nema z tvyho ditete vyrust prezirajici se becka.

Zatajovat negativni dopady sebedestruktivniho chovani je spatny rodicovstvi. Sorry jako.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    princezna koloběžka: Takže je v pořádku svý dceříi říct že je tlustá kráva, ale ty se svejma dětma takhle nemluvíš?

Takže to můžeš říct třeba neteři? Nebo cizím dětem?

Ty ses v tom nějak zamotal heled.
    MATEEJ: ja si myslim, ze obe varianty se skvele doplnuji. I varianta: jsi tlusta jak prase, neco s tim delej. Mi prijde obsahove presna, pokud odpovida realite, ale ja takhle se svymi detmi nemluvim, no.

Ale tema ignorovat, abys nahodou diteti psychicky neublizil? K cemu to asi tak povede? A navic rikat, ze je to v pohode, hlavne at je sama se sebou spokojena? To je jak rikat typkovi s rakem, at klidne kouri, hlavne, ze je spoko.

A oznacovat vychovu za body shaming, to mi prijde uz vylozene debilni.

Na toto tem koncim, vyjadril jsem se, myslim, dostatecne jasne.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ADAMIRA: nevim přesně jaká je nutnost filtrovat auditko osm měsíců dozadu no... Ale dík :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GRANTORINO: [EZOUN @ PŘED A PO ]

ale máma pořád nej :))))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ADAMIRA: boji se, aby detem nesrazili sebevedomi. Hlavne pubertaci z toho maji mindraky do dospelosti.

Osobne se snazim tohle "ublizovani" podat do budoucna: Kdyz budes zrat chipsy takovymhle tempem, budes nemocna a tlusta.

Kupodivu se mi z toho dcerka nesype, ale misto toho me informuje, ze tohleto a tamhleto si necha az na zitrek, protoze dnes uz mela to a toto.
    THIOPENTAL
    THIOPENTAL --- ---
    PARKETY!!!!!!
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    AVATAR: Podle všeho vnímáš rozdíl mezi "kdyz budes timhle tempem pokracovat, tak budes tlusta jak prase, nemocna a umres" a "nech si zbytek na zitra", když jsi při komunikaci s dcerou použil tu druhou formulaci. Asi ti ta první přijde hloupá a nevhodná, stejně jako nám. Ale přesto máš z nějakého důvodu dojem, že by bylo lépe, kdyby se ji rodiče dětem nebáli říkat...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    AVATAR: proč se jim to rodiče bojí říct?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a je to nuda a off-topic. budou mokrý kočky!

NELLAS: mam, problem je v predchozich krocich, tahle necitlitva (ale pravdiva) sdeleni jsou jeho nasledkem. Daji se ale vyjadrit i jinak, citliveji. Coz nemeni nic na tom, ze na sdeleni samotnem neni nic zavadnyho. Je to pravdiva informace. Nezer tolik a sportuj je zcela validni rada, se kterou se ztotozni kazdej doktor.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    DAHY: Ale je zajímavé pozorovat ten vývoj.

GRANTORINO linkne odkaz na článek, který je už podle úvodního textu míněn primárně jako vtip, nesoudí, nementoruje, má jen pobavit. A v tomhle audítku je on topic.

KARKULKA cítí možnou wokeness propagandu a zareaguje odkazem na článek, který s původně linkovanými princeznami na první pohled souvisí, až na to, že vůbec.

GRANTORINO cítí výzvu ke konfrontaci a zareaguje wokeness propagandou, kterou sice já osobně považuji za záslužnou, ale tady je úplně mimo a dezinterpretuje ten původní článek, který linkovala.

A už to jede.
    MATEEJ: informace, ze obezita vede k zasadnim zdravotnim problemum, fakt neni zadnej bodyshaming.

Mam deti dve, jedno hubene, druhe oplacane. Zadnymu z nich se neposmivam, ale kdyz vidim, ze do sebe dcera haze bombony po hrstech, tak ji reknu, at si zbytek necha na zitrek. Bad parenting!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam