• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    MAR_TINA: Mě je úplně jedno, do jaké výšky psi močí (nemluvě o tom, že na můj plot nemá cizí pes co močit). Podstatné je, že se ti psi navzájem vidí. Moc mě netěší, když se můj pes zraní, protože se pokouší bránit svoje území před křížencem NO, kterého jeden z mých sousedu strašně rád pouští útočit na ploty, zatímco se s někým vykecává na ulici. Dle vyhlášky tu sice má mít každý psa na vodítku, ale koho zajímají vyhlášky, že.

    Jinak tvoje představa, že každý si chce povídat s lidmi, co chodí kolem, mi přijde... zajímavá.

    Abych jen nekecal, ta tady je můj nenáviděný drátěný plot po vichřici a pak po betonizaci:

    SITH
    SITH --- ---
    MAR_TINA: je třeba ale dodat že tenhle keř ti do té výšky a hustoty roste 4-5let
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SULTHAN: podezdívku a nad to něco lehčího, jsou levnější kovy, dražší verze (náš stál takovou raketu, že mi to táta neřekl kolik), dřevo, můžeš si nařezat prkýnka a přidělat sám. Psi močí jen do nějaké výšky.

    Krásně mají udělaný plot nedaleko (ano chodím na procházky a koukám lidem do zahrad :))), sloupky z lícových cihel, mezitím drátěný a osazený hustými keři. V části u vrátek mají u nějaké okrasnější, zimolez jsem tam viděla.

    Obdobné řešení lze i z gabionů, ale to stojí rakety dvě. Někdo ovšem koupí jen koše a kamenem si to vyskládá sám.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KULA: jo, u hlavní silnice a výpadovek to chápu.
    Randál tu je, někdy se hluk z hlavní nese, někdy ne, vlaky slyšíme. Část zahrady k sezení je krytá za domem. Dům má těsnící okna, fungují mimo léto. A v létě, když spustí cirkulárky a čokli a vlaky a chceme větrat se můžeme posrat - v 1. patře. Rodiče v přízemí schovaná za pásem keřů a skalkou slyšej tak 1/4. Nás nic nezachrání, na to žádný plot není, leda rekuperace a nevětrat.

    Větší kus zahrady je obehnaný průhledným plotem. U příchozí cesty pěkným plotem z kovových tyček a za ním je hezký záhon a skalka, aby to bylo na pohled milý. I lidi se zastavují a koukají a to mi dělá dobře, chválí moje květiny :))). Velká část u další cesty je prostě drátěný plot, průhled do části sad a dál do zeleninové zahrady. Protože nemáme rádi ty tunelové zástavby, kde všechno schováme, jen aby nikdo neviděl psa a dvě jablůňky. Mimochodem ti psi, kteří žijí za zdí a jen slyší a čihají a nevidí, jsou strašně stresovaní.

    Naprosto respektuju zakrývání části k sezení, bazénu apod., tam je soukromí třeba.

    Krom keců dvě ukázky z map.cz.

    Drátěný plot a tyčkový průhledný s podezdívkou je náš.
    Ten beton je nedaleko, je to dlouhá zahrada s trávou a ovocnými stromy, široká asi 30 m a za tím potok, dům je v první 1/4 úseku, 3/4 délky je jen zahrada, velmi klidná ulice, kam nesmí náklaďáky. Vím to, protože tam býval drátěný a pak přišel nový majitel, posunul si pozemek nenápadně o 15 cm a z úzké uličky bažinou udělal tunel.

    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    Mám u baráku klasiku dřevěný do ulice a se sousedama drát. Po tom, co mi za 10 let plot na jedné straně 3x shodil vítr, tak jsem se taky naštval a hodil tam beton. A upřímně mě svrbí dát ho i do ulice. Ne kvůli hluku, ne kvůli soukromí, ale kvůli tomu, že každý idiot se psem, co jde kolem, tak mi ho venčí na trávě u plotu, případně ho nechá i útočit na plot, z čehož se samozřejmě moji psi můžou zbláznit.
    Z hlediska funkčnosti není nic lepšího než beton. Jediný problém u nás je to, že je to strašně předražený, takže si všichni berou tu nejlevnější šedou variantu se vzorem kamene, která vypadá dobře, jenom když je obalená zelení.
    KULA
    KULA --- ---
    MAR_TINA: hele to asi nemusíš, ale řekni si sama, jsi někde v zástavbě, žádná tranzitní doprava a nebo jsi někde u výpadovky z města?
    Já když jdu po ulici, vidím co deset metrů veřejný prostor, co je oprcanej až běda a fakt už nemám kapacitu dělat ještě rozborku sousedova plotu, pokud z něho nekouká žiletkový drát. Tohle je tak laciný pohoršení, že neodolám a doporučím si vyndat oči z řiti a nevybírat si jen to, na co už ukázal Tonda Žebrák, kterému se nelíbí z principu nic.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MAR_TINA: kere nic neodhlucni, imho. prove me wrong.
    SITH
    SITH --- ---
    Řeší to hluk a soukromí imho
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KULA: za světla ti vyfotím náš plot.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ENDER: ten plaňkový a keře to odhluční taky
    KULA
    KULA --- ---
    KAIAFOX: tohle se snadno říká tomu, kdo si neopravil fasádu na svém domě a chce to jak uchovat, tak zvýšit klid. Já tady neobhajuji panelové stěny, já říkám, že ten romantismus cítíte proto, že to není Vaše a nemusíte to řešit. Kdyby to bylo Vaše, nebudete mít lepší řešení.
    A nebo se pletu a klidně mi uveďte příklad, kdy jste si řekli - Chtěl bych tohle ale pro dobro sousedů to udělám jinak....
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KULA: Je to hnusný. Ty metrový verze, který jedou na Hané, jsou navíc totálně k prdu. Větší službu už udělají ty hřbitovní túje.
    KULA
    KULA --- ---
    ENDER: viděl jsem to na FB, každej si tam hrál na Gebriana a prskal síru, ale že by někoho napadlo, že když ten barák postavili, jezdilo kolem 5 povozů na jedno auto a svět se od té doby drobek změnil? Ne, je to ghetto, protože takhle to říkali na internetech....
    ENDER
    ENDER --- ---
    LUCIEN: Njn, kdyz clovek bydli u rusny ulice, je to zpusob jak se zbavit hluku..
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CRAZY_IVAN: aaaa, krom všeho ostatního můj oblíbený betonový plot, tzv. hnusák. Naše oblíbená činnost s dětma v autě je počítat je na výletech. Rekord je tuším někde kolem 35 na Starý benešovský -> Praha. Tady ho mají ve verzi lámaný kámen směrem do ulice. Aby to nebylo tak hnusný, tak tam narvali dřevo! Dřevo přece pomůže. Bravo!
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    ukradeno z fb

    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    CADDY: jé, to je tahle legenda?

    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    CADDY
    CADDY --- ---
    87HIGHFLYER: jo, to hodně... je takový zvláštní, že ta starší část je výrazně hezčí, stavu navzdory...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SITH: To ze se nechava za praci platit je v poradku, preci jen se tim zivi, ale urcite nechvali neco jen kvuli honorari. Pokud by to tak bylo, architektonicka verejnost by na nem nenechala nit suchou.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CADDY: me by zajimalo, jestli ten delniq co to natiral aspon po dokonceni videl jak ta barva pusobi. Ale taky to mohlo bejt brcalove zeleny, zejo.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    CADDY: Tady se to nezachování většiny fasádních prvků ani nedá svést na zateplení - přijde mi, že zeď je u obou ve stejné rovině. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam