• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    77WHITE: jj tak ono se tam jedno cele patro prodalo. Proto se to pak cele muselo vystěhovat. Ja se vůbec divím,ze jsme vsichni naše dětství přežili:)) takovejch blbosti co jsme se tam i v tom klášteře nadelali…Oprava klášteru je v nedohlednu. Vlastní ho nějaká ženská a i když tam kdysi jeden pokus o opravu byl,tak teď stejne chátra dal a řekl bych tenké na tom ještě hůř než ten zámek.
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    DELVIT: Highway je hlavní a často jediný tah mezi body A a B a taková highway klidně může být i štěrkovka a točit se okolo pobřeží, mezi stromy, poly, horami jako korouhev.. Mimo Evropu totiž nic jako silnice I. II. bůhvíjaké třídy neexistuje. Určité parametry zřejmě musí splňovat speedway, to by byl ekvivalent k evropským dálnicím.

Moje osobní před a po..
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PPNEKK: Husty. Rodice me strasili/odrazovali tim ze se tam propadavalo podlahama. Ted jeste ten kapucinskej klaster:)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Státní zámek Zakupy - oprava hospodářského dvora v plném proudu. V tehle části zámku jsem strávil dětství a nikdy by mě nenapadlo,ze ty ruiny ještě nekdo da v budoucnu dohromady. Husty! https://ceskolipsky.denik.cz/zpravy_region/zakupy-oprava-dvur-zamek-miliardy-konirna-kastelan-rozhovor-20240411.html

VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    GRv-YOnt-WAAAF7to
    PER2
    PER2 --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //liberec

Ulice Na Bídě a Mlýnská :: Liberec v minulosti a soucasnosti
    https://www.liberecaokoli.cz/l/ulice-na-bide-a-mlynska/

Mlýnská ulice 4.10.1997 a 28.3.2023

MISSTY
    MISSTY --- ---
    black don't crack :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Beverly Hills Cop

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CAROLIAN: Jackson hole je dobrá ukázka zoufalosti týhle americký korporátokracie. Náhodný městečko v horách skoupil výkvět místní meritokracie, udělal si z toho scénický ranče a alpský domečky, a plebs vyhnal o stát vedle bydlet do spolubydlení za 3.000€/měsíc. Taková lokální Pec pod Sněžkou...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PALEONTOLOG: já jsem zase spíš na tu sémantiku, než na normy :-)) Nevím, jaká tam byla rychlost před tím... ten píšou 20mph, ale to je proto, že se jede ještě pořád přes "stavbu"...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CAROLIAN: mě to zaujalo jako hypotetická otázka, jak daleko je tahle silnice od našich návrhovejch parametrů a teoreticky sedí na českou normu. ono je to tedy hlavně tou nízkou rychlostí. sémantiku překládání "highway" do češtiny nechám už na jinejch.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    Montana má 7 lidí na km2 - to jen pro pořádek, když jsem sem vytáhla tu hwy... :-)) a už běžím dělat raději něco jiného...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PALEONTOLOG: ježiš, to je flejmu, kvůli dvěma fotkám... highway je volný překlad a nekreje se úplně s českým "dálnice" - tohle je highway (tuším 360?) v Montaně...

Nicméně ta 22 je skutečně hodně frekventovaná silnice, protože spojuje Idaho s Jackson Hole - a jezdí po ní lidi z Idaha, kteří v Jacksonu pracují (protože bydlet si můžou dovolit jen miliionáři).... nicméně pořád mluvíme o státech s cca 50x nižší zalidněností než Česko (Idaho má cca 9 lidí na km, Wyoming 2,5 - česko 136), takže i ta infrastruktura vypadá jinak...

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    fun fact, tahle WYO22 je kategorie Interstate X
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CAROLIAN: legislativa se mění, ale paradoxně výpočty pro vedení trasy jsou víceméně ty stejný, jelikož fyzika si státní vlajku nevybírá. takováhle dálnice, s dvěma jízdními pásy, s limitem 25mph, tj 40kmh, bude mít při 5% dostředným sklonu tabulkovej poloměr 85m. poloměr téhle zatáčky má.. badum tsss... cca 85m. zbývá doufat, že mají správný dostředný sklon a můžem říct, že splňujou čsn 73 6101.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Na Mistra Jana Husa ve vlaku ?? Jedine se sluchatkama!

6.7.2012
    6.7.2024

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    DELVIT: nemůžeš aplikovat české zákony a výklady na celý svět... :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    DELVIT: highway je "dálnice" - možná že technické parametry jsou v Evropě jiné, viz. píšu že je to trochu problém překladu a výkladu.... tady zase nejsou "silnice I. a II. třídy"...
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    DELVIT: mne to dost pripomina dalnici v italii smerem dolu na janov, tam je to taky sama takovahle zatacka :D pravda je, ze sou to dva pruhy tam a dva pruhy zpatky, jen kazdej smer vede trochu jinak, protoze vedle sebe by se nevesly. mam za to, ze tam je omezeni na 110 :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam