• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Psoun prériový v létě a před zimou.

THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    KOSOSTVORCEK: jak často někdo ukopne tu lucernu?
    KOSOSTVORCEK
    KOSOSTVORCEK --- ---
    MALARKI
    MALARKI --- ---
    Ukradeno z facebooku

SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    JONEZ1: Díky :) tak jsem si myslel, že to tak nějak bude, řetízek a očka jsem tam dal také viz poslední fotka. Spíš jsem přemýšlel nad fixací toho řetízku, jestli bylo něco ve stěně (jak píšeš hřebík, skoba), nebo se to chytalo přímo nějak o tu mřížku samotnou, což jsem zvolil zde, na řetízku jsem udělal malý háček, který se zahákne za některé z ok mřížky.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    SWITCHMAN:: Já ti to prozradím, jak se reguluje naklopení žaluzií, protože to bylo ve celém bytovém domě udělané všude stejně :-) (Barák z r. 1957).
    Na té vnější straně máš páku s dírou. V díře byl kroužek, na který byl napojený takový "řetízek", a vertikálně níž pod tou mřížkou byl do zdi namlácený hřebík, nebo skoba.
    Naklopení těch žaluzií regulovalo to, jaké očko v tom řetízku jsi za ten hřebík/skobu zaháknul :-).

Pokud bys chtěl, můžu se podívat, jestli mi někde ve sklepě ten mechanismus s tím řetízkem neleží a vyfotím ti to. Fakticky ale jakýkoliv řetízek s malým okem (tj. malým krokem náklonu žaluzií) plní stejnou funkci.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SWITCHMAN: Tak dik, zostane to jak to je. 😃
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    JONEZ1:
    SHARKIE:
    Diky. Asi nejméně bolestné a rychlé řešení, pokud člověk nelpí na té původní mechanice a nemá problém vyhodit funkční věc, je koupit novou mřížku. Hledal jsem informace o těch starých, abych zjistil, jak měly řešené držení těch žaluzií v pozici otevřeno (což jsem nezjistil, takže improvizace, neví někdo pls?) , a skákaly na mne výsledky nových mřížek s posuvnou vnitřní lamelou, plast i kov, takže v podstatě by šel měnit rychle kus za kus. Nicméně chtěl jsem zachovat původní a hlavně stále funkční celek.
    Ad pavouci, je fakt, že v průběhu "renovace" (měl jsem tam díry bez krytí několik dní) se mi v bytě jednou večer objevil fakt velký mazlík, jakého jsem ještě v bytě nikdy neviděl :D.. Ale byl jen jeden... a přežili jsme to oba :)
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    SWITCHMAN:: hezky sis s tím pohrál!
    Mám tu taky jeden stejnej ve spíži ke zpracování :-).
    Zbytek jsem už nahradil ventilátory (wc, koupelna) a z té vnitřní šachtové strany to vypadalo dost podobně jak u tebe na fotce.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SWITCHMAN: Smekam, hezka praca!

To by som potrebovala tiez, ale zatial som nenabrala odvahu. Hlava sa nevie odputat od predstavy, ze za tou mriezkou caka hejno pavukov na vyslobodenie. :D
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    SWITCHMAN: mi připomnělo

SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    Jedno moje mini před a po. Vlastně dvě - koupelna + WC. Kryty odtahových šachet s mech. žaluziemi pro otevření / zavření odtahu. Sorelácký byt z 50 let, kde to od stavby asi nikdy nikdo neotevřel a nevyčistil, jen se na to léta vršily vrstvy barev. Ve finále to majitelka bytu před mnoha lety zalepila celé izolepou, "protože z toho padalo hodně prachu"

DAVI3D
    DAVI3D --- ---
    MAGI
    MAGI --- ---
    YENNEFER: Skoro bych tipla, že irský mech. Mám ho taky v plánu :)!
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SUOTAM: co to roste mezi tou dlažbou?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Vypadá to jako nic, ale je to pár hodin práce

MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SUOTAM: Na chování tučňáků taky supr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DRAGON: a presne o tomhle ta debata byla, nakrasne jsi to shrnul.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam