• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DEMENCE: zas tak dramatický to parkování u busu nebylo, navíc tam bylo jedno místo i za značkou. a pak nikdo nebránil projektantovi záliv prodloužit až k zastávce, když už ji teda museli posunout... :) tohe jde fakt těžko okecat
    GREW
    GREW --- ---
    MAEQ: Parkovaci mista tam byly i pred tim, jako soucast toho zalivu a zklidnenim ulice myslis vytvarenim kolon za autobusem zastavujicim v zastavce?
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    GREW: na konci toho zálivu, na rohu baráku je večerka... Spousta lidí parkovalo v zálivu pro autobus na "čtyřku" a autobus syltejne neměl kde zastavit... Jo taky jsem se tomu divil, ale Ďáblice mají posledních cca 13let samosprávu a některé činnosti jsou prostě nad mentální schopnosti našich volených zástupců... Jako stále nevim...
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    GREW: Na jednu stranu zklidnění ulice tím, že bus zastavuje v jízdním pruhu. Na druhou stranu nová 4 parkovací místa v původním zastávkovém zálivu! Protichůdné? Jistě. K ničemu? Samozřejmě! *facepalm
    GREW
    GREW --- ---
    PALEONTOLOG: Muze mit prosim nekdo vysvetlit, jaky vyznam ma zrusit zaliv pro zastavku autobusu, aby autobus, co zastavuje v zastavce stal v silnici a ne v tom zalivu?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ulice ďáblická v praze, po rozsáhlý rekonstrukci, před a po současně.

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SITH: to ještě jde, kdo nevidi před sebou tyčku, tomu asi není pomoci, leda ho zamknout doma :)
    SITH
    SITH --- ---
    ve Slaném postavili novou zastávku a ceduli, ale lidé si stěžovali, že do toho naráží a bourají, a tak město slíbilo sjednat nápravu. Výsledek je na druhé fotce, trololo

SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SUOTAM: jeste doplnim,ty zaklady jsou modifikovany pozustatky ruskyho bunkru
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Rozhraní ulic Kolbenova a Pod Pekárnou, Praha
    březen 1939 x srpen 2024

Zdroj Aktuálně.cz a Google maps.

SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    park Mirakulum

GARGAS
    GARGAS --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    dvě filmový před/po

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Psoun prériový v létě a před zimou.

THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    KOSOSTVORCEK: jak často někdo ukopne tu lucernu?
    KOSOSTVORCEK
    KOSOSTVORCEK --- ---
    MALARKI
    MALARKI --- ---
    Ukradeno z facebooku

SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    JONEZ1: Díky :) tak jsem si myslel, že to tak nějak bude, řetízek a očka jsem tam dal také viz poslední fotka. Spíš jsem přemýšlel nad fixací toho řetízku, jestli bylo něco ve stěně (jak píšeš hřebík, skoba), nebo se to chytalo přímo nějak o tu mřížku samotnou, což jsem zvolil zde, na řetízku jsem udělal malý háček, který se zahákne za některé z ok mřížky.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    SWITCHMAN:: Já ti to prozradím, jak se reguluje naklopení žaluzií, protože to bylo ve celém bytovém domě udělané všude stejně :-) (Barák z r. 1957).
    Na té vnější straně máš páku s dírou. V díře byl kroužek, na který byl napojený takový "řetízek", a vertikálně níž pod tou mřížkou byl do zdi namlácený hřebík, nebo skoba.
    Naklopení těch žaluzií regulovalo to, jaké očko v tom řetízku jsi za ten hřebík/skobu zaháknul :-).

Pokud bys chtěl, můžu se podívat, jestli mi někde ve sklepě ten mechanismus s tím řetízkem neleží a vyfotím ti to. Fakticky ale jakýkoliv řetízek s malým okem (tj. malým krokem náklonu žaluzií) plní stejnou funkci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam