• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    TEAPACK: tak, full self driving oznamuje stylem "next year" už od 2016.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NELLAS: To už je docela dlouho provalený způsob =) posledně to někdo používal k výrobě nových zakázkových planet...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SEJDA: Vnitroplanetárních? Jakože se poletí dutým středem Země?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SEJDA: zrovna s motorama Starship problémy nemá, když je zrovna neurve kus betonu z launchpadu nebo nějaká padající součástka...
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    FRENNET: Na kdy že to Musk oznámil vyjetí CyberTrucku a kdy že nakonec vyjel? ;)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FRENNET: v roce 2016 oznamila SpaceX plan vnitroplanetarnich letu (Los Angeles - Hong Kong pod 30 minut). A byl taky prvni zazeh motoru Raptor, na kterem se uz nekolik let pracovalo.
    V roce 2018 a 2020 byly odchody lidi/prestavba tymu, s tim, ze Raptor je tak komplikovany, ze nikdy nedosane spolehlivosti motoru Merlin.
    SpaceX stale opakuje ten samy let, takze bych rekl, ze si Raptory moc jisti nejsou a 3. generace je stale v nedohlednu.
    Obecne plati, ze vsichni co zpochybnuji Muskovy terminy maji pravdu.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SEJDA: a jak to dopadlo? Stihlo se to, nebo ti co mu rikali, ze jsou terminy nemozne meli pravdu?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WOJTISHEK: plus olovo a M2T ;-)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    MARASAN: A leje se do toho normalne petadevadesatka, ze? :D
    MATT
    MATT --- ---
    87HIGHFLYER: my jsme mala firma, takze mimo reditele a ucetni jsme tady tak nak vsichni vsechno ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MATT: nedelas nahodou projektaka?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    LORD_DE_SEIS: a ja jsem si spletl klub. ;) Poprosim adminy o promazani.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    SEJDA: myslel jsem, že ten smajlík na konci napoví, že to nemyslim vážně
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MATT: klicovi zamestnanci odesli, protoze rikali Muskovi, ze jeho terminy nejsou realne.

MARASAN: je to prinejmensim duo-turbo
    MATT
    MATT --- ---
    SEJDA: z fotek je patrne, ze ti "klicovi zamestnanci" tam akorat primontovali spoustu zbytecnejch kurvitek. ;)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LORD_DE_SEIS: podle toho vyfuku tipuju dvoutakt ;-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    LORD_DE_SEIS: stalo to jenom 2 mld. $ (strilim od boku), vypovedi nekolika drive klicovych zamestnancu, nasazeni 5 000 lidi (strilim od boku) a trvalo to "jenom" 10 let? To vubec nezni jako "raketova veda", takova trivialita.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Vývoj motoru Raptor - to skoro vypadá, že to nebude zas taková raketová věda :-)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    Goldie :)

MILTIKI
    MILTIKI --- ---
    HEJSEK23: jak netuším, ale fyzioteraleut Ondra Hons mě bruxismu během hodiny zbavil. Promačkával mi záda a čelist se rozvolnila. EPIC MAGIC
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam