• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LEENVECKA:
    PAJAOVA: Ok, díky za odpovědi.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    ONDRAT: pro me jsou idealni hory bez hotelu, lanovek apod. Mam rad spani venku v prirode - proste dojit nekde, tam sebou placnout. Je jasne, ze v NP tohle nejde, ale bylo by fajn mit nejakou unosnou variantu prave ve forme povolenych nocovist. Kecy ochranaru, jak to zatezuje prirodu, jsou docela v kontrastu s megahotely s wellness, asfaltkou az na hreben s parkovistem apod.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LEENVECKA:
    PAJAOVA: Můžete mi prosím vysvětlit proč? Na horách kde doslova odkudkoliv koukám do údolí, kde se dá normálně vyspat, musím zůstavat za každou cenu přes noc na hřebeni?
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    LEENVECKA: to jsem nevěděl s tim časovym omezenim.. doufám že to platí i v zimě. Baví mě představa že někde čekám 2 hodiny po tmě než si budu moct postavit stan.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    XINDLX: jako je fakt, ze ten napor v poslednich letech v krkonosich je trosku silenejsi ... ale ne kazdy ma tu naturu jit nekde nocovat pod stan, tak by to nemuselo byt tak sileny. Mozna udelat pres sezonu vylozene placeny nocoviste klidne za 100,- mit tam nekoho kdo to bude vybirat, podminky jako na Sumave - az po cca 17-18 hodine si tam muzes rozlozit stan a rano do 10ti byt proste pryc.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    XINDLX: zakazat stany, povolit jen sirak a ta cisla podle me nebudou tak strasna. +- to same, co je ted u "nouzovych" pristresku.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    XINDLX: Krkonoše jsou v tomhle úlet, jednou popustíš uzdu a rozjede se to, jsem v zásadě proti nocovištím, když si můžeš sejít do hodiny, kde je možné se normálně ubytovat nebo přespat.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    ONDRAT: A snídani :)
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    LEENVECKA: při náporu lidí v krkonoších bych se bál že to stanový nocoviště by vypadalo jako stanový městečko někde na votvíráku
    nemůžeš srovnávat krkonoše a šumavu
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    AUDIAC: Nejenže noclehárna za 1000,- ale za to dostaneš jenom místnost s kobercem, nic víc. To si musí každý dobře rozmyslet, aby došel těch 2,5km na Výrovku, kde máš v ceně postel a lůžkoviny.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    RUTHLESS: STARE_CASY: zcela otevrene, kdyby kazda chata mela nejaky misto dejme tomu za 50kc-100 kde se da v klidu vyspat ve vlastnim spacaku a karimatce, 20kc zeton na par minut teply sprchy a pripadne priplatek za snidani tak oukej ... ale co jsem naposled koukala tak Lucni bouda prespani ve spacaku za 1000,- jako sorry, ale proste ne ...

Na Sumave proste mas nocoviste zadarmo, dojdes rozlozis stan, pokecas s ostatnima a v 9-10 uz je vetsinou i klid na spani a rano sbalis a jdes dal. Jezdim tam uz nekolikaty rok vzdycky takhle pod stan a je to bozi. I bych klidne pak zpetne prispela dejme tomu tech 50kc sprave NP, ze to tam udrzuje, na toi toiky spol. A pod ten stan jezdim i proto ze to neni jen levny, ale je to fajn navrat do detstvi a fakt to miluju si takhle aspon jednou rocne nekam (pravidelne ta Sumava) vyjet.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    STARE_CASY: Zrovna Luční je myslím odstrašující příklad, proč lidi dávají přednost útulnám. Noclehárna za litra a přístup obecně napřesdržku.

Prostor kam se schovat mají kde? Něco jako winterraum, nebo že tě nechají přečkat nečas v chodbě a jakmile přejde to nejhorší, tak alou pryč?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    STARE_CASY: Já to nahoře v Krkonoších znám velmi dobře :-) vim, co se tam děje a co umí počasí. Viz ty mrtvý u sroubku. Od ty doby se to podle mě začalo řešit nějak víc.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    RUTHLESS: bývalo pravidlem, že každá velká chata měla mít prostor, kam je možné se zdarma schovat. Příkladem je třeba Luční bouda, ta to pořád má a je jich takových víc, ale jak moc se tohle dál drží obecně, zejména po různých přestavbách, to netuším.

A jinak teda když se počasí v Krkonoších urve, tak i pitomý dva kiláky dokážou být sakra problém.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    OMNIHASH: ja jsem tendle argument taky nadhodil a dostalo se mi odpovedi "prece nebudu platit ty nekrestansky penize tem vydriduchum, ktery tam provozujou ty chaty! to tak, od toho jsou prece takovy pristresky, abych nemusel nikomu nic platit". Tak to jsem pochopil, ze tady to asi nebude plodna diskuze... A to to nebyl podle me zadnejvegetak, ale docela normalni clovek. Ale jenom docela no...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak co si budeme povídat, z 90% Krkonoš to máš k nejbližší ubytovně tak max dva kiláky pěšky, tam není jedinej jinej důvod přespávat v útulně, než že chci.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DAHY: No oni právě nepomůžou tidle turisti, kteří si chtějí udělat romantiku někde nahoře. To jsou ignoranti, kteri nevi, jak to na horách chodí. Podobny jak skialpinisti z Prahy, co to razí nahoru modrákem.

Lidi, pro které útulny vznikly, si pomoci dokazou :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DAHY
    DAHY --- ---
    VOIKUKKA: Pokud si za bouře na horách ti lidé v nouzi nedokážou navzájem pomoct, tak si myslím, že pravidla nepomůžou.
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    ZUZKAOU: myslela jsem pravidla, která určují co dělat, když se tam za bouře sejde 10 lidí na jednu budku, jako psal Liquid.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MARIPOSA: tak ono kdyby se po vzoru Sumavy vsude jako po Krkonosich tak po dasich CHKO, NP apod udelali ofiko nocoviste tak tohle se dit nemusi. Proste prijit a legalne si na noc postavit stan na urcenym miste s urcenym podminkami (jedna noc, nedelat bordel a hluk ..) tak by to taky vypadlo jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam