• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    COOLER: nemyslim. umelec klidne muze byt hovado podobnyho kalibru. To uz se tak stava.
    Ale jeho vytvory maji k umeni daleko. Je to (casto) doslovne ztvarneny blby vtip. Prijde mi vic jako sikovnej velkoformatovej konstrukter. Verim, ze technicky muzou byt jeho veci vyzvou. Umelce to z nej ale nedela.
    A i tak bych to asi zkousla docela v klidu, kdyby nebyla jeho dila na kazdem kroku. V tomhle mnozstvi uz me opravdu stve. A to by mi vadilo i u lepsich autoru
    COOLER
    COOLER --- ---
    Skoro mam tady z tech reakci pocit, ze kdyby to nedelal Cerny, tak je to v pohode :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: hele, je ti jasný, že Černý není architekt, ale sochař/plastik? Ten fakt nemá s návrhem Máje co společného, za ten může SIAL. Věřím, že by byl fakt rád, kdyby byl Gehry středoevropského sochařství, ale není. Bejval tak Milunič, poslední dekády spíš morfuje do Kotase...
    Jinak tohle je klasická logická past architektů - to, že proti přelomovým stavbám protestují místní neznamená, že když proti tvymi návrhu místní protestují, stvořil si nadčasový přelomový dílo.
    NOIK
    NOIK --- ---
    COOLER: čas ukáže to co každej trochu bystřejší člověk vidí už teď: že věčnej gymplák žíjicící si stále svoje devadesátky David Černý je naprosto směšná karikaturka a jeho tzv. dílo je ukázkovým příkladem korporátní marketingový mrdky ...přesně takhle se tenhle provinční píčus zapíše do dějepisu umění
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: to vnimas az ted. V dobe vzniku Eiffelovky bys zase vedl krizovou vypravu proti ni. Cas ukaze.

87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DRAGON: tak to jsem nepoznal a to tam muj otcim pracoval, pravidelne kolem toho jezdim a byl jsem tam v kine :D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    asi netřeba PO, všichni známe, zajímavý je to PŘED :)

87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    COOLER: hele, mne to jednoduse prijde proste hnusny. Spitfire je velkou casti laicky i odborny verejnosti povazovany za jedno z nejkrasnejsivch letadel vubec, takze je to za me celkem vykon. Cerny davno nedela zadnou revoltu, ale byznys, navic posvecenej politickou reprezentaci. Takovej "zaslouzilej umelec" demokracie. To neznamena, ze se to nikomu nelibi nebo ze by se to melo strhnout - ale fakt to neni zadnej protiproud. Ostatne, je to hejbajici se a svitici kulisa na obchodaku, kterej je celej zaplacenej developerem. To neni uplne guerilla :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EZOUN: že to, čím argumentuješ, proč je zmrd, mi nepříjde zdaleka tak strašné, jako asi tobě.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    DRAGON: Vubec netusim, co si tim chtel rict
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EZOUN: aha, takže tím, že se s těmi lidmi vídá, se stará o své zájmy, protože prodeje jeho věcí ho živí, no, tak to je ovšem od něho ale opravdu nepěkné, doufám, že takových lidí není na světě víc... oh wait.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    COOLER: Hnedy je namyslenej zmrd, co je pecenej a varenej u lidi, co to tady svazujou. Nasrat na Hnedyho.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mne se spytfajre líběj, když sem je viděl prvně, bylo to "supr wow, hustý", ale chápu druhou stranu, že je to sere, mně se třeba zas vůbec nelíbí jeho Národní a Brumlovka, tyhle podivnosti ve mně neprobouzí nic :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OMNIHASH: musis srovnavat cely Maj, s celym Tancicim domem, s celou Eifelovkou.

Jinak, kdyz uz jsme v pred a po. Takto vypadal puvodni, prvotni navrh, vsimne te si nejenom barvu ale i velikost.

GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    COOLER: co je vyjimecnyho na tom, ze dokola recykluje sam sebe? A je to teda vtip nebo pamatnik? A sidliste po zateplovani a s veselouckejma barvama jsou teda konecne nadherny?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: mno nevim, srovnávat tuhle kolotočářinu s ikonickou architekturou level eifelovka/tančící dům...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BROUKOID: uz chybi jenom "to zvladnu udelat doma, lepe a levneji". Ale jinak ano, tech arogantnich elitarskych debilu bude okolo celeho projektu vice, coz je vzdy, kdyz jde o nejaky vetsi projekt.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    COOLER: ale spitfire motyle nejsou architektura, sou to infantilni debility (stejne jako hnusny mimina na vysilaci a podobne) , priplacly na budovu arogantnim elitarskym debilem, co si mysli ze je nejvetsi umelec na svete
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    COOLER: Říká se tomu geniální marketing, to je tak všechno, co tam je.
    COOLER
    COOLER --- ---
    Ty jo takovejch nazoru ke spitfirum na Maji. Tak taky pridam. To dilo je genialni. 1) Maj je pamatka a bohuzel musi zustat tak jak je. Za to se muzete vztekat max tak na pamatkare - stejne jako majitele Maje, kteri diky tomu museli dost zaplatit, aby tohle nevzhledne dilo zachovali. 2) prave ty spitfiry s motylymi kridly tomu dali vtip, styl, symboliku a promo. Driv na vsech lakacich do Prahy byl driv nenavideny Tancici dum, ted je tam Maj. Stejne jako Eifelovka v Parizi nebo bohuzel nerealizovany Blob na Letne. Vsechna vyjimecna dila budi na zacatku nevoli, nez se z toho stane styl. Vsechna ikonicka dila v Evrope se vymykaji architekture v okoli. Vzdy kdyz jdu do Maje, tak se na ty spitfiry tesim jako na takovy symbol revolty proti lidem, co se vas snazi svazat. Respect Cerny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam