• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HOWKING: Nene, nejvic deti maji nejchudsi a nejbohatsi. Nejmin stredni trida. Srovnej treba Elon Musk.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PITRSK: Statisticky potvrzeně se spodní kvanil lidské populacerozmnožuje násobně více jak horní kvantil. Je to fakt a nedá se s tím nic dělat. Takže budu respektovat přírodu a nechám množení na tobě podobných. Pro lidstvo to není plus, ale co už...
    PITRSK
    PITRSK --- ---
    HOWKING: tak doufam, ze ty zodpovedny jsi a svoje vadne geny rozsirovat nehodlas
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HOWKING:
    "Přestože se pravděpodobnost zvyšuje s věkem matky, 70 % dětí s Downovým syndromem se rodí ženám ve věku 35 let a mladším, protože mladší lidé mají více dětí. Vyšší věk otce je také rizikovým faktorem u žen starších 35 let, ale ne u žen mladších 35 let, a může částečně vysvětlovat nárůst rizika s věkem žen."
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jo uvědomil jsem si. Je to projev "starých rodičů". Pokažené oplodnění.
    ILTU
    ILTU --- ---
    HOWKING: Downův syndrom je náhodný jev. Nejedná se o vadný gen, ale o chromozomu navíc. Normálně má člověk dva, při DS má tři.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    HOWKING: Z meho pohledu to bude trochu zvelicene vhledem k ženě na fotografii. Příběh jsem blíže nezkoumala. Další zodpovědnost bude na tom synovi, zda to riziko podstoupí a jak k tomu bude pak přistupovat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MICHELLEDANIELS: Gaussovka IQ lidí s Downovým syndromem je také do nekonečna. Tedy není nulová pravděpodobnost takto postižených i IQ 200, takže pokud měl dost rozumu na výchovu dítěte, tak proč ne? (Downův syndrom je postižení postihující tělo víc jak hlavu - jediné nezodpovědné z mého pohledu je to, že synovi ten gen předal)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MELDA
    MELDA --- ---
    JONEZ1: Tak to snad bylo jasny kazdymu, kdo ma pet kolecek pohromade, ze ten borec v tom Ruskym lagru stoprocentne nevyrostl.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    CUKI: Jako ano, je to zajimavej způsob. Ale že to funguje (tady v tom propade) si tak úplně jistej nejsem. Viděl jsem to na dost místech a nikde to nebylo v kontextu, že ua manipuluje realitu, aby udělala situaci horší než je. Ale jinde to asi fungovat může. Bohužel
    CUKI
    CUKI --- ---
    HERKULES: Právě že ta po (on) vypadá bohužel velmi reálně. Ale zdiskreditovat tuto "situaci" tím jak to idylicky vypadalo na fotce dva roky před tím, je podle mě velmi nápaditý způsob jak odlehčit surovou realitu skutečnosti. A myslím že to zafungovalo. Bohužel.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PLOSTENKA: Jakože ten AI obrázek zobrazuje "utrpení"?

Ty se musíš hodně štíti ženskejch, co? :D
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    FIONOR:: na nic podobného jsem si nedokázav zpomenout, ale díky že jsi to zmínil, udělal jsem si k tomu vlastní "šnečí výzkum"...

Nástroj detekuje obrázky vyrobené umělou inteligencí:
    The AI-Generated Image Detection Model can help you determine if an image was entirely generated by an AI model, or if it is a real image. This model was trained on millions of artificially-created and human-created images spanning all sorts of content such as photography, art, drawings, memes and more. (viz dokumentace).

Šneka s kočičí hlavou to jako vygenerované AI skutečně neoznačilo.
    Co z toho pro mě plyne?
    Šnek s kočičí hlavou zřejmě nebyl vygenerovaný s pomocí AI, ale třeba vyrobený za dvou fotek v Photoshopu, nebo byl vygenerovaný nějakým nástrojem, z jehož výstupu se SightEngine neučil.
    CUKI
    CUKI --- ---
    HOWKING: Právě že k tomu potřebuješ nějaký takový zásah. A jedna věc jak to působí tady a druhá jak to působí v Rusku. To je podle mě pro ně mnohem důležitější.
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    Dulezity prece je nasrat se na rusaky, at uz je na obrazku pravdive utrpeni nebo upraveny fejk. Mise splnena, zapomente, ve feedu ceka 100+ dalsich...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    JONEZ1: to je ten samý nástroj, který označil šneka s kočičí hlavou za not-AI?
    Tyhle detektory jsou absolutní guess work.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    "je to sice pravda, ale nemusela by být"
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    AI není podle mě ani jedna - jsou tam detaily společné obou fotkám, které AI nereplikuje. Jen tuším nový trend ruských trollů - "co se nám nehodí do krámu, to označíme za AI". Další banalizace pravdy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam