• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    Mesto je od toho, aby se na maly plose koncentrovala ekonomicka aktivita. Rozkvetly travnik ve stinu stromu s behajicima detma hledej na vesnici. Tak jednoduchy to je.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: Ty jsi fakt ignorant, jestli nevidíš že 99% toho náměstí je přes den rozpálené a tohle je jediný stínek široko daleko a jen na poměrně krátkou dobu, protože za pár chvil budou i ty lavičky na sluníčku. A nemám problém si kdekoliv sednout na zem, ale tady to byl fakt děsnej syfl až uznávám že na tvé fotce to tak nevypadá.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    NELLAS: Ty jsou pod tou dlažbou.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CUKI: hele, já už ti fakt budu účtovat poplatky za neschopnost googlit nebo používat hlavu:

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: (A ten příkop okolo hradu (vpravo dole) je fakt pěknej.)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAWERICK: Za mě to bylo někdo v březnu rozpálené peklo.
    Ano trávník funguje jen dohromady s těmi stromy. Je plno podobných míst kde to funguje, tady to zjevně nikomu nechybí a jen já jsem divnej. Na tomhle poloostrově je dost jasně vidět kde a jak dlouho strávila arabská civilizace. Oni si totiž pod pojmem bohatství a luxus představovali zelené zahrady, ve stínu stromů. A tu zeleň dokázali vytvořit na pro nás dosud neuvěřitelných místech. My si pod tím dneska představujeme parkoviště pro naše luxusní SUV...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    NELLAS: nebo betonové květináče mezi kterými by se dalo parkovat... oh, wait!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A už někoho napadlo, o kolik hezčí by to náměstí bylo, kdyby tam položili parkety?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    navic... vzdyt to kouka celou jednou stranou "do vody"... takze nejakej relativne fungujici vetrik tam bejt musi...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SPIKE411: Kolm jsme jen šli, je ta asi deset malých borovic a z jedné strany parkoviště pro nějakou stavbu a na zbytku hlava na hlavě, protože to samé napadlo nejen nás a všude v Lisabonu je přece plno zeleně. Navíc za silnice je velice blízko a není oddělená od toho pidi prostoru.

OMNIHASH: A kam si tam sedneš do stínu těch stromů?

Hele to je jedno nemám čas tady bojovt z větrnými mlýny. Já si prostě město ve kterém se dá žít představuju úplně jinak. A je mi vlastně úplně u ... jak si ho představuješ ty.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OMNIHASH: ok tak pokud to tak pouzivaji i dal tak to dava trochu vetsi smysl :)
    Trhum by stromy asi nevadily (spis naopak) ale pokud jsou tam takovyhle party...

CUKI: travnik? to je teda cicovina... vis jak by to dopadlo? udelali by to tam. pokud by to vubec vysrostlo tak by to asi tak tejden na to bylo seslpanany na zeminu a mel bys uprostred namesti krasnej bahenni placek :D :D
    navic ciste prekticky... na takovemhle miste by ten travnik i kdyby ho nikdo neseslapal skoncil nejspis uplne spalenej od slunicka... takze by fungoval asi stejne jako ta existujici betonova plocha :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SPIKE411: vidím rozdíl mezi slovem každý a žádný :-)
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    OMNIHASH: Já bych tam dal betonový květináče se stromy. To už se osvědčilo ( hlavně lidem co si je pak od Prahy 5 vzali zadarmo, protože za peníze je nikdo nechtěl)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Tak hlavně, aby tam mohla ta pivní kola #pátek

CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: Tak ono nejde jen o toto náměstí Dom Pedro IV a Figueira je na tom podobně. Nikde trávník jen rozpálený beton. A to mi tam jsme přes zimu. V létě si to představit nedokážu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS: Myslím, že cyklisti tam jsou úplně v pohodě. :) (Akorát do těch kopců okolo si trochu máknou, ale tak dneska už ty elektrokola jsou dostupný.)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: A co na to cyklisti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam