• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    RSZ
    RSZ --- ---
    kůlnička

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DRAGON: i podle mne je to hrozný... Ještě křivý, mno určitě nejsi zdaleka jedinej.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    DRAGON: Proč?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TAPINA: vím, že to tak má. I tak je to škoda.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DRAGON: Nejsi jediný, tuhle vizáž jí kritizuje skoro každý. A ona takhle krátká ofina je víceméně vzkazem "mám v piči co si o mém vzhledu myslíte"
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MATISK0: asi budu jedinej, přijde mi, že jí ofina nesluší. A to já ofinky rád.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    URSA: každýmu jádru středověkýho města chybí zeleň by default. Na Starým/Novým městě taky žádnej park nebyl, jenom pár klášterních zahrad a hřbitovy. V podstatě všechna zeleň vznikla až s úpravami nábřeží nebo asanací.
    URSA
    URSA --- ---
    MAWERICK: Detske hriste je dobra blbost. Ale souhlasim s tim, ze tomu centru desive chybi zelen. Byli jsme tam pracovne na tri tydny predloni na prelomu zari a rijna a to centrum se pres den promeni v rozplene peklo. Vice zelenych ploch Lisabon potrebuje jako prase drbani. Ne nutne na nejvetsich namestich, ale kde jinde?
    Posledni tyden jsem se normalne tesil zpatky do Prahy. Nocni zivot je tam ale nepopsatelne pestrejsi nez u nas doma.
    MATISK0
    MATISK0 --- ---
    1000004286.jpg
    JON
    JON --- ---
    RAGNAROK: v Lisabonu??
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RAGNAROK: Rekni drogam neasi!
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    SPIKE411:
    a co drogy? mají se kde brát?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    GIRAFFKA: a hmyzi domecek a stara telefonni budka slco bude slouzit jako odpadkovy kos na knihy.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SPIKE411: ses normalne zapsklej. Pro deti intelektualu by se mel jeste vybudovat stolecek s sachama,prirucni open air knihovna se studovnou, brouzdaliste, nejaky vyziti pro vozickare napr. a jeste bych teda taky dost ocenila stani pro terapeutickyho ponika.
    ACKO
    ACKO --- ---
    ONDRAT: ano, my, co milujeme Korsiku, tomu říkáme maquis :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    1MALALISTICKA: Neříkám že vymřel, ale že se tam nedá žít. Jinak i celý Lisabon jako takový má obrovský populční pokles:
    1991: 663 000
    2001: 565 000
    2011: 553 000
    A to i přes to že na okrajích roste a zvětšuje se. Navíc do velkým měst se přirozeně stahují lidé z venkova.

Co se týče centra kde chybí mimo jiné zeleň, tak je pokles dramatický. Klidně i o víc než deset procent za deset let.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Nekrmte to.
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    CUKI: Takže Lisabon vymřel? Protože bez trávníku na jednom náměstí, kde možná trávník nikdy ani nebyl, ale ty ho tam chceš, se ve městech žít nedá?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ACKO: Nechci tady otravovat, ale teď jsem četl se synem v encyklopedii Memo Junior a tak vím, že středomoří má dva druhy porostů - Makchie a nebo Tvrdolisté Doubravy, někdy je to také označováno za Středomořskou step, tak proč se o znalost nepodělit.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CROME: haf :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam