• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    77WHITE: (Nominálně stejná, reálně nižší, protože inflace.)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    77WHITE: ale pointa je, že já bych to zdražení zkousla, kdybych nemusela hledat novou alternativu…
    ILTU
    ILTU --- ---
    ILTU: Ale to zas buďme fér, malého lezce by udržela málokterá komoda. Máme všechny skříně přesně z tohoto důvodu přišroubované.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Ano, a kromě toho, že na ně komoda spadne, ještě samý zahučej z výšky.
    ILTU
    ILTU --- ---
    SEJDA: Když dítě, které nemá ještě pevně srostlou hlavu (a váží tak 10 kg), dostane po té hlavě šikovně komodou/šuplíkem, nepotřebuje se ani udusit pod vysypanejma krámama...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEJDA: když jsou ti tři roky, tak úplně stačí, že tě vezme po hlavě ta dřevotřísková konstrukce. A mrňata maj tendence vytahovat šuplíky a pak do nich třeba vlézt.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MARASAN: 60 kg se ale neopre do jednoho bodu, paka, od oka 20 kg na nozicce? Asi slo spise o ty veci, ktere lidi nakladli na MALM.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SEJDA: kdyz otevres vsechny supliky, tak ti MALM spadne. Pokud mas 3 roky, tak ses celej pod tema 60 kg a mas utrum.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    A to se nasli lidi, co si na MALM davali akvaria +/- 50 - 100 kg extra hmotnosti.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JONEZ1: fascinujici, nikde tam nepisi nic o nosnosti supliku, myslim ze MALM mel nejvyse 10 kg. tedy 4 policova vazi 40 + 20 = 60 kg? To je nebezpecne v cem? No leda, ze by si to lidi nalozili mnohem vice, pak by se jim ale supliky prohnuly a nesly by ani otevrit.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JASMINOVA: Dyt sis odpovedela sama, po letech cena stale stejna
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    ANCHIE:: nasel jsem to, v Americe na to dokonce byla “svolavacka”, kterou vyvolalo to co pises - umrti deti, ktere komody zavalily.

IKEA Recall - MALM and other Chests Tip Hazard - IKEA
    https://www.ikea.com/us/en/customer-service/product-support/recalls/following-an-additional-child-fatality-ikea-recalls-29-million-malm-and-other-models-of-chests-pub4128a7af/

Je fakt, ze ta “osizena” verze s naplnenymi suplaty temer nejde pouzivat (hned se to chce překlopit), takze nejaka forma kotveni, zejm. v pritomnosti malych deti, je vic nez nutna.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    ANCHIE:: díky za postřeh!
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    JONEZ1: Ty komody Malm mely velkej problem s tim, ze se prevazuji, kdyz vytahnes vsechny supliky a spadlo to na nejake dite myslim? Od te doby maji ty nove verze dole tu “zatez” aby se to posychrovalo. (Myslim krome ukotveni do zdi, coz hodne lidi i pres varovani nedela)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JASMINOVA: nejsi. Omezila jsem plasty na nutne minimum. Sere mne to tsky jak to vsude cpou.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JASMINOVA: komoda je ted lepsi, az tam da
    JONEZ1 supliky, teprve zanikne rozdil ;)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JONEZ1: jako moje blbost, měla jsem tu konvičku v krámě rozebrat a prohlédnout si ji a pak si kdyžtak objednat nějakou proper z kuliny.
    Prostě jsem ji vzala v domnění, že beru tu stejnou, co už jsem měla. Pořád kalkuluju s tím, že dokud jsou děti malé, dražší je akorát zbytečný risk, pokud je nechávám v kuchyni “pomáhat.”

Tahle šizená konstrukce komody je teda taky něco. To narozdíl od té konvičky ani nejde poznat.

Podobný případ - roky jsem kočce kupovala granule. Změnili obal. Říkám si OK, tak snad nezměnili složení, starý pytel jsem si na nákup nevzala. Velikost s cena stejná, ejhle…složení je poněkud jiné:

JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    JASMINOVA:: Heleď, to mi přímo nahrálo na to, co jsem sem chtěl poslat už včera...

Taky IKEA, dvě stejný komody MALM se třema šuplíkama, který jsem o víkendu "pasoval" vedle sebe.

V jednom případě celkem zásadně "ořezaný".
    Původně jsem myslel, že ta "chudší" je poslední verze, ale když jsem se díval na web, vypadá to přesně naopak, což mě celkem překvapilo.

Skoro mi připadá, jako by byl rozdíl v tom, která fabrika to zrovna vyrobila a že můžou obě verze existovat i současně :-). A nebo možná ta chudší verze vznikla v dobách covidu, kdy byla dráhá dřevotříska, ale lidi chtěli komody kupovat za stejnou cenu.
    Jestli k tomu máte někdo relevantní info, rád si tuhle "záhadu" nechám vysvětlit.

HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    JASMINOVA: Nejsi jediná.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    WARBABY8: Alza na kafe?

Výběrová káva z českých a zahraničních pražíren | Kofio.cz
    https://www.kofio.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam