• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    77WHITE: (Nominálně stejná, reálně nižší, protože inflace.)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    77WHITE: ale pointa je, že já bych to zdražení zkousla, kdybych nemusela hledat novou alternativu…
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JASMINOVA: Dyt sis odpovedela sama, po letech cena stale stejna
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    ANCHIE:: nasel jsem to, v Americe na to dokonce byla “svolavacka”, kterou vyvolalo to co pises - umrti deti, ktere komody zavalily.

IKEA Recall - MALM and other Chests Tip Hazard - IKEA
    https://www.ikea.com/us/en/customer-service/product-support/recalls/following-an-additional-child-fatality-ikea-recalls-29-million-malm-and-other-models-of-chests-pub4128a7af/

Je fakt, ze ta “osizena” verze s naplnenymi suplaty temer nejde pouzivat (hned se to chce překlopit), takze nejaka forma kotveni, zejm. v pritomnosti malych deti, je vic nez nutna.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    ANCHIE:: díky za postřeh!
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    JONEZ1: Ty komody Malm mely velkej problem s tim, ze se prevazuji, kdyz vytahnes vsechny supliky a spadlo to na nejake dite myslim? Od te doby maji ty nove verze dole tu “zatez” aby se to posychrovalo. (Myslim krome ukotveni do zdi, coz hodne lidi i pres varovani nedela)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JASMINOVA: nejsi. Omezila jsem plasty na nutne minimum. Sere mne to tsky jak to vsude cpou.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JASMINOVA: komoda je ted lepsi, az tam da
    JONEZ1 supliky, teprve zanikne rozdil ;)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JONEZ1: jako moje blbost, měla jsem tu konvičku v krámě rozebrat a prohlédnout si ji a pak si kdyžtak objednat nějakou proper z kuliny.
    Prostě jsem ji vzala v domnění, že beru tu stejnou, co už jsem měla. Pořád kalkuluju s tím, že dokud jsou děti malé, dražší je akorát zbytečný risk, pokud je nechávám v kuchyni “pomáhat.”

Tahle šizená konstrukce komody je teda taky něco. To narozdíl od té konvičky ani nejde poznat.

Podobný případ - roky jsem kočce kupovala granule. Změnili obal. Říkám si OK, tak snad nezměnili složení, starý pytel jsem si na nákup nevzala. Velikost s cena stejná, ejhle…složení je poněkud jiné:

JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    JASMINOVA:: Heleď, to mi přímo nahrálo na to, co jsem sem chtěl poslat už včera...

Taky IKEA, dvě stejný komody MALM se třema šuplíkama, který jsem o víkendu "pasoval" vedle sebe.

V jednom případě celkem zásadně "ořezaný".
    Původně jsem myslel, že ta "chudší" je poslední verze, ale když jsem se díval na web, vypadá to přesně naopak, což mě celkem překvapilo.

Skoro mi připadá, jako by byl rozdíl v tom, která fabrika to zrovna vyrobila a že můžou obě verze existovat i současně :-). A nebo možná ta chudší verze vznikla v dobách covidu, kdy byla dráhá dřevotříska, ale lidi chtěli komody kupovat za stejnou cenu.
    Jestli k tomu máte někdo relevantní info, rád si tuhle "záhadu" nechám vysvětlit.

HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    JASMINOVA: Nejsi jediná.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    WARBABY8: Alza na kafe?

Výběrová káva z českých a zahraničních pražíren | Kofio.cz
    https://www.kofio.cz/
    ILTU
    ILTU --- ---
    MARASAN: Myslím, že příspěvek byl o něčem trochu jiném 🤪
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JASMINOVA: muzes si koupit jinou drazsi s kovovym vnitrkem, nikdo te prece nenuti shoppovat jen v IKEA. Nebo?
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Rozbila se mi konvička. Koupila jsem si tu samou v ikee. Stále stojí 149 Kč jako před pěti lety. Ještě že jsem nevyhodila vnitřek té staré. Jako mně by fakt nevadilo, kdyby stála víc, kdyby nebyla z plastu…
    Nebo už jsem fakt takovej buržoust, že jsem jediná, komu tyhle věci vadí?

STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    ERRTU: však....původně byl 😉
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    GRANTORINO: rict mi nekdo ze to je rusky student na vymennem pobytu, nehnu brvou.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    GRANTORINO: Proč se jí tak změnily oči, jako kdyby je mhouřila? Plastika nebo je to jen nějaký dojem navozený makeupem?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    fuj tajxl
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam