• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    LORD_DE_SEIS: Tak co si budem, před a po 1524 a 1746 je taky dobrý.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    LORD_DE_SEIS: jeee, podle nej se asi malovali medieval lions
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LORD_DE_SEIS: tak to nemusíš do Švédska, vycpanej lev Princ Karel, lev kapský, původně mazlíček Emila Holuba :) umístěný v Holicích v Pardubickém kraji
    Lev Princ | Africké Muzeum Dr. Emila Holuba
    https://www.holubovomuzeum.cz/lev-princ

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    GRANTORINO: mi připomnělo...

In 1731, King Frederick I of Sweden gave his late pet lion to a taxidermist who had never seen a lion before. This was the result.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    "Šír o choršíd" Shir o Khorshid (persky: شیر و خورشید, v překladu „Lev a slunce“) je jedním z nejvýznamnějších historických symbolů Íránu, původně ještě vychází ze zoroastriánství a do 1979 byl ústředním motivem íránské státní vlajky.

Symbolizuje to Írán před islámskou revolucí.

(Pokud to ještě má kolem sebe ten vavřínový věnec, je to Íránská dynastie Pahlaví... Takže by to měli používat jen monarchisti, ale mám podezření, že někteří z Íránců používající klidně vlajku Pahlaví a neví to úplně...)

Vlajky od nástupu Safíjovské dynastie 1501, která přijala jako státní náboženství šíitský islám dvanáctníků. Na vlajce byl lev a slunce až do revoluce 1979

DRAGON
    DRAGON --- ---
    SALVATOR: podle mě jo.

X changed its Iran flag emoji to the historical lion and sun symbol, users reported on social media on Friday.
    The previous emoji reflected the flag of the Islamic Republic, which features a red emblem introduced after the 1979 revolution.
    The lion and sun motif was used on Iran’s flag for centuries before being removed following the revolution and is now widely associated with Iran’s pre-revolutionary era.
    https://iranintl.com/en/202601094227
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A souvisí to nějak s tímhle?

Vypálené mešity a banky. Írán v plamenech. Armáda slibuje ochranu režimu, počet obětí stoupá - Echo24.cz
    https://www.echo24.cz/a/HxHhr/zpravy-svet-iran-protesty-armada-pahlavi-mrtvi-internet-trump
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SALVATOR:
    Ben Shapiro בן שפירו (פארודיה) (Daily Wire +)
    @BenShapiro_IL
    19h
    The X employee who unilaterally changed the Islamic Republic of Iran flag to the Shah era flag is a Jewish employee, Nikita Bier
    PEJR
    PEJR --- ---
    SALVATOR: No, Musk troli a rozmrdava zaroven..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    PEJR: Já vím. I že to teď používá opozice, jak píšu. A taky píšu, že mě zajímá, kde k tý změně došlo, proč a proč teď.
    PEJR
    PEJR --- ---
    SALVATOR: Puvodni vlajka iransky monarchie
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MALATI: Nějakej kontext, pls? Vím, že to vlevo je oficiální vlajka Íránu a vpravo neoficiální, používaná opozicí podobně, jako se v Bělorusku používá červenobílá vlajka. Ale kde to změnili, proč a proč zrovna teď?
    MALATI
    MALATI --- ---
    To bylo rychlý...

RUTHER
    RUTHER --- ---
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Polly Walker, celkem me prekvapilo, ze je to stejna herecka .. zkoukavam znovu Poirota a hledala jsem si kdo v tyhle epizode hral a trosku prekvapko :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Kulturní a kreativní centrum Linserka Liberec

(Dříve slévárna, součást továrního komplexu Ch. Linser Reichenberg, posléze nástrojárna Elitronic)

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Malá radost :)

JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Tam ho učí se smát, že jo. Bizarní moment!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FRK_R23: Extended Special Edition je úplně jinej film, supr :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FRK_R23: Viz

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SITH: To asi jo, moje verze má 2h 35 min :)
    SITH
    SITH --- ---
    FRK_R23: ale jen ve speciální edici
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam