• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    VATYKUS
    VATYKUS --- ---
    U nas uz taky hotovo🐣

NOKOS
    NOKOS --- ---
    DIVA: proc jsi vlastne zkurvil ten strom? byl suchej??
    DIVA
    DIVA --- ---
    Stejne rano a vecer z jine perspektivy

DIVA
    DIVA --- ---
    Rano a vecer

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    každoroční bydlenka - teda kdyby letos nebyly vejce se slabýma skořápkama, takže dvě praskly ještě tekutý a další tři teda už aspoň "na tvrdo". a já se nestříhla do prstu nůžkama NA PAPÍR.
    ale velikonoční tradice splněna a já zítra můžu zase do práce 🙄

ZSIS
    ZSIS --- ---
    NEI: chvilku jeste.

BACCARA: stale zasnu, jak jsi na tu firmu prisel.

tak jsem jim napsal, dnes prisla odpoved. nebudu vas dele napinat.. diky paragrafum o ochrane dat mi to bohuzel rict nesmi.
    no shit.

skoda.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    NEI: ještě chvilku počkej pro jistotu ;)
    NEI
    NEI --- ---
    Dodělali ste už diskuzi a mohu dát nový příspěvek?
    Ptám se pro sebe.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PATISLAV: Stavba od střechy dolů?
    „Architekt Fantys vymyslel nevšední způsob záchrany, který začínal od střechy. Nápad vzbudil pozdvižení. Dokázal však skutečně zachránit unikátní kamenné srdce domu“ vysvětluje Richard Hübel. V roce 2004 byl zchátralý dům opatřen silnými kůly. O rok později již nesly střechu a vše pod ní bylo rozebráno a znovu postaveno. Nadšení lidí, kteří dávali do záchrany ojedinělého domu všechno, bylo nakažlivé i pro řemeslníky. Ani pro ně nebyla obnova roubeného hradu obyčejná práce. (Zásluhu na obnově má také Ing.Pavel Bureš z Národního památkového ústavu a projektant Ing. arch. Dostál.)

Kittelův dům: příběh roubeného hradu – iReceptář.cz
    https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/kitteluv-dum-pribeh-roubeneho-hradu.html
    Havarijní zajištění kittelova domu - SlowTourism Pěnčín - Zittau
    https://www.pencin-zittau.eu/havarijni-zajisteni-kitttelova-domu
    zajímavé čtení
    PEJR
    PEJR --- ---
    PATISLAV: Jestli to nebyla nejaka ulitba pamatkarum, ze nemuzes strhnout celou stavbu a postavit znova, tak nejdriv udelali strechu, a pak zdi..
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    ZSIS: Obrať se na https://www.zinglbau.at/ dělaly to někdy v roce 2024 :)
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    ZSIS: mi ta fasada prisla takova zasla, ze bych se nedivila, kdyby tam byly jeste i drapance od pterodaktylu...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    SEDELAVLOKALE: spis pred druhou, tady do sebe sili socky s fasistama, nez vicemene vsichni spolecne vitali hitlera.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    MAWERICK: treba tam jsou v te fasade jeste kulky z 1. svetove valky
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Ještě mě napadá jestli s tím nemají něco pamatkari třeba? Jasně. V vypadá to podobně jako na domech v okolí ale možná je to nějaká zvláštnost?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ZSIS: Jj. Tak to bylo myšleny. Ale jestli je to tam dlouho tak to nebude ten pripad.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    SEDELAVLOKALE: imho velmi nepravdepodobne. ale nic jineho me take nenapada.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    ZSIS: je to mozne, ze je to SVJ a ti dole se na to vysrali? 🤷 U nas v baraku mame vsechna okna nova, jen sousedum pod nam hnijou ramy oken, protoze to proste odmitli (taky SVJ)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OMNIHASH: pardon my french, ale to nevypada ze by tam kdy obchod byl. dyt tam jsou jen okna do suterenu a nad tim nejaky byt.

MAWERICK: co je WiP? Work in Progress? Pravidelne so pohybuji za rohem, a takhle uz to vypada od doby kdy jsem si toho vsimnul, coz je cele roky. jak se zatepluji hezky ci mene hezky je videt i na domech kolem. hlavne teda mene hezky.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ZSIS: Nemůže to být nějaký WiP? Možná že oprava toho kusu potřebuje nejakej postup tak se čeká až bude mít vhodná firma volno nebo tak něco
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam