• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: pleteš si hyperkorektnost s obyčejnou základní slušností a pravidly netikety
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HUGH_BOYLAN: Mínus říká něco jinýho, ty smradlavá nemytá paviání prdeli.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SALVATOR: Je mi to scheißegal.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HUGH_BOYLAN: Pokud vymezení se proti urážkám a nadávání je u tebe hyperkorektnost, pak jistě nebudeš mít nic proti, když tě od teď budu oslovovat výlučně "ty smradlavá nemytá paviání prdeli".
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ALEXIS: S tou hyperkorektností běžte už všichni ke všem čertům.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    TRISSIE: Ani jeden z bodů a - d ale nesplnil.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: tak hlavně, že tobě stojí.
    dík za názor.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HUGH_BOYLAN: možná by pomohlo si nastudovat i prováděcí vyhlášku, než tu budeš rozdávat moudra:

Vyhláška č. 189/2013 Sb., Vyhláška o ochraně dřevin a povolování jejich kácení
    § 3
    Velikost a charakteristika dřevin, k jejichž kácení není třeba povolení
    Povolení ke kácení dřevin, za předpokladu, že tyto nejsou součástí významného krajinného prvku [§ 3 odst. 1 písm. b) zákona], náhradní výsadby (§ 9 odst. 1 zákona) nebo stromořadí, se podle § 8 odst. 3 zákona nevyžaduje
    a) pro dřeviny o obvodu kmene do 80 cm měřeného ve výšce 130 cm nad zemí,
    b) pro zapojené porosty dřevin, pokud celková plocha kácených zapojených porostů dřevin nepřesahuje 40 m2,
    c) pro porosty energetických dřevin nebo vánočních stromků zpravidla jednoho druhu, pěstovaných pro dosažení rychlé a vysoké produkce stromků nebo dřevní hmoty a s produkčním cyklem mezi sklizněmi do 10 let,
    d) pro ovocné dřeviny rostoucí na pozemcích v zastavěném území evidovaných v katastru nemovitostí jako druh pozemku zahrada nebo zastavěná plocha a nádvoří.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MICHELLEDANIELS: my děláme kraslice. Vyfukování je součástí tradice, kdy je vykukující povzbuzován okolím a je u toho jak rajče :) jen jsem je umyla jarovou vodou a držela v ubrousku. Plus ta voda byla studená. To byla asi taky chyba.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ALEXIS: Aby bylo jasno.

Zákon č. 114/1992 Sb.

Ten kripl ho porušil, tečka.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ALEXIS: S pozemkem ano, se stromy ne. Tak bacha na to.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    HOWKING: lítost se dá vyjádřit i jinak než nadáváním. Osobní presvedčení a forma komunikace je úplně jiná plechovka červů.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ALEXIS: Nojo, se stromovrahy nic nenadělám.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: hlavně si každý se svým pozemkem a svými stromy může dělat co chce. Když na něj nastoupíš s nadávkami a urážkami, tak se žádné hezké diskuse nedočkáš. Navíc je to tu diskuse "před a po", ne "zachraňujeme staré stromy", nikdo se tě o názor neprosil.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Je vtipné, jak tu mínuskujou zpovykané městské krysy, kterým chcípne i bazalka v květináči.

Nevystudoval jsem dendrologii proto, abych někoho přesvědčoval o tom, že nemá pravdu, ale protože mám rád stromy.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MICHELLEDANIELS: pripadne je primo vzit ubrouskem s octem, aby byla jistota odmasteni. Po barveni jsme je zase vzdy potirali olejem, at se lesknou.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    FRENNET: davas pri vareni ocet? Oni se tim trochu vycisti a nejsou mastne. Dalsi manipulace lzici.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CUKI: Dá to sice hodně práce, ale přesně podobnou, 50 let starou jsem loni k životu přivedl a na podzim měla skvělá jablka. Chtěli ju pokácet, řekl jsem: "Ne." Tyhle stromy maj tuhej kořínek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    HUGH_BOYLAN: Nerad hodnotím z takto špatné fotky. Ale takto stará jabloň zasažená tak silně jmelím, už se moc zachránit nedá. Ty mrtvé větve je hned na několika místech zakrátit hluboko do kmenu, že by to bylo jen hodně dočasné řešení.

A každý kdo mě zná, ví že jen tak něco nepokácím i když mi za to nabízeli násobně víc než za ořez. A mnoho zakázek jsem odmítl kácet z tohoto důvodu.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    DIVA: Hmm, místo pečlivějšího prořezu to radši pokácet. Idiote.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam