• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    HUGH_BOYLAN: Nerad hodnotím z takto špatné fotky. Ale takto stará jabloň zasažená tak silně jmelím, už se moc zachránit nedá. Ty mrtvé větve je hned na několika místech zakrátit hluboko do kmenu, že by to bylo jen hodně dočasné řešení.

A každý kdo mě zná, ví že jen tak něco nepokácím i když mi za to nabízeli násobně víc než za ořez. A mnoho zakázek jsem odmítl kácet z tohoto důvodu.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    DIVA: Hmm, místo pečlivějšího prořezu to radši pokácet. Idiote.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: pokud jde o tuhle nosnici, kazda jeji vetev to snesla cele jedno cloveci detstvi i vice .) ale jako jo, uhoupaly jsme je k smrti je to tak
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DIVA: naší třešni uschla větev, co na ní je houpačka. Přemýšlím, jestli tam není nějaká spojitost :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    LUSINDA: no vidis, tak jedine co tahle jablon kdy dala byl stin .) a nesla houpacku nutno pripsat ,) jenom byvala drive hezcejsi, dneska uz z ni bylo koste
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DIVA: my máme na zahradě panenský jabko cca 80 let starý a dává každý rok víc jak 200 kg jablek. To že je po stromu poznaz po prořezu...... když neobrazi
    VATYKUS
    VATYKUS --- ---
    FRENNET: ...a dekuji :)
    VATYKUS
    VATYKUS --- ---
    FRENNET: letos jsem se nechala inspirovat ID GRANTORINO a zluta vejce jsou z kurkumy :) Ostatni jsou z nalevu random barev k barveni vajec. Kazdy rok se sestrou nadavame, ze barvy nechytaji rovnomerne, tak jsme je nechaly v nalevu pres noc v lednici a vysledek je patrny z fotky - nerovnomerne pokryti zachovano, akorat barvy vysly temnejsi :D
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VATYKUS: krása! Co používáš za barvy na barvení? Ja bud koupila nějaký shit nebo jsem to udělala blbě.
    DIVA
    DIVA --- ---
    NOKOS: kdybych mela pred z roku 1980 pochopil bys .) bylo po ni, po jabloni i po tom smrku vedle. Co mozna pusobi jako hmota stromu je jmeli .)
    VATYKUS
    VATYKUS --- ---
    U nas uz taky hotovo🐣

NOKOS
    NOKOS --- ---
    DIVA: proc jsi vlastne zkurvil ten strom? byl suchej??
    DIVA
    DIVA --- ---
    Stejne rano a vecer z jine perspektivy

DIVA
    DIVA --- ---
    Rano a vecer

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    každoroční bydlenka - teda kdyby letos nebyly vejce se slabýma skořápkama, takže dvě praskly ještě tekutý a další tři teda už aspoň "na tvrdo". a já se nestříhla do prstu nůžkama NA PAPÍR.
    ale velikonoční tradice splněna a já zítra můžu zase do práce 🙄

ZSIS
    ZSIS --- ---
    NEI: chvilku jeste.

BACCARA: stale zasnu, jak jsi na tu firmu prisel.

tak jsem jim napsal, dnes prisla odpoved. nebudu vas dele napinat.. diky paragrafum o ochrane dat mi to bohuzel rict nesmi.
    no shit.

skoda.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    NEI: ještě chvilku počkej pro jistotu ;)
    NEI
    NEI --- ---
    Dodělali ste už diskuzi a mohu dát nový příspěvek?
    Ptám se pro sebe.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PATISLAV: Stavba od střechy dolů?
    „Architekt Fantys vymyslel nevšední způsob záchrany, který začínal od střechy. Nápad vzbudil pozdvižení. Dokázal však skutečně zachránit unikátní kamenné srdce domu“ vysvětluje Richard Hübel. V roce 2004 byl zchátralý dům opatřen silnými kůly. O rok později již nesly střechu a vše pod ní bylo rozebráno a znovu postaveno. Nadšení lidí, kteří dávali do záchrany ojedinělého domu všechno, bylo nakažlivé i pro řemeslníky. Ani pro ně nebyla obnova roubeného hradu obyčejná práce. (Zásluhu na obnově má také Ing.Pavel Bureš z Národního památkového ústavu a projektant Ing. arch. Dostál.)

Kittelův dům: příběh roubeného hradu – iReceptář.cz
    https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/kitteluv-dum-pribeh-roubeneho-hradu.html
    Havarijní zajištění kittelova domu - SlowTourism Pěnčín - Zittau
    https://www.pencin-zittau.eu/havarijni-zajisteni-kitttelova-domu
    zajímavé čtení
    PEJR
    PEJR --- ---
    PATISLAV: Jestli to nebyla nejaka ulitba pamatkarum, ze nemuzes strhnout celou stavbu a postavit znova, tak nejdriv udelali strechu, a pak zdi..
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    ZSIS: Obrať se na https://www.zinglbau.at/ dělaly to někdy v roce 2024 :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam