• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    EADENN
    EADENN --- ---
    MARASAN: true, ale jabloň není peckovina. Já mám z kurzu info, že jabloně ideálně únor, ale v praxi můžeš i později, jen si snížíš úrodu pro ten rok.. ale vyloženě studovaný to nemám
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUCIEN: peckoviny se rezou pozde za plnyho provozu, aby zacelily diry. Treba duby taky.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    BUBLINATOR: Dotaz laika - není už pozdě na prořez když jsou už napučené? Nedělá se to spíš únor - březen?
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    Jo a taky netrávím každý rok tři hodiny odstraňováním všech vlků chci aby zaznělo :)
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    SEJDA: to si asi pleteš s kácením. Já řežu jabloně i v květnu, ale to záleží na hodně věcech. Tenhle strom, když jsem k němu přišel poprvé před čtyřma říkala, tak byl tak dva roky po zásahu, kdy mu někdo prostě odstranil v podstatě všechny větve a nechal jen hrubou kostru. Takže tam pak byly jen vlky. Pokud bych šel tvou cestou, tak by tam byly jen vlky loni, letos i příští rok a strom bez listí. Neodstraňuji všechno, nechávám si tam růst nějakou část, vlků vyroste další rok míň, postupně sesazuju korunu, když mám už narostlé nějaké spodní větve, které jsou schopny ustát ten tlak růst jako šílenej do vlků. Tenhle strom jsem dělal tři čtvrtě hodiny. Nejhorší na tom bylo vydržet tlak majitele stromu, kterej do mě furt hučel ať to vezmu víc a já se různě kroutil, jak to nejde, tak letos už jsem tam, kde chtěl být on. Rozdíl je ten, že ten strom teď není úplně dokurvenej.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LUSINDA: To je ale na normovanej strom v sadu. Tohle je evidentně strom který má i jiný účel. Třeba dělat příjemný stín.
    Jinak jabloň je za mě na ořez asi nejednoduší. Nejhorší jsou různé broskve, meruňky,.. co chytí každou chorobu a každoroční mrtvici. To už je dost potíš neudělat z toho torzo.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SEJDA: já teď nedávno byla na kurzu řezání stromů (kousek za Prahou) a pán nám to vysvětlil tak, že norma v sadu je 10 min na strom. No po tom kurzu se fakt nebojíš říznout.....
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BUBLINATOR: v dubnu uz se stromy prorezavat nemaji, kvuli zacinajicimu hnizdeni ptaku (kdo by taky chtel mit ptaky na jabloni).
    Ale jedes vicemene stejne jako ja. Vsechny "vlky" pryc stejne jako vsechno co je nad 4 metry.
    Odhadnes kolik casu ti to zabralo? Ja jsem mumirne frustrovany ze vsech tech youtobovych magu, kteri prorezou strom za 15 - 30 minut a ja se s tim pizlam hodiny.
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    Tady jabloň. Vlevo 2024, vpravo včera.

SEJDA
    SEJDA --- ---
    CUKI: na pomoc proti vode uz dostala kostka rybi supiny
    CUKI
    CUKI --- ---
    RSZ: Jestli je to to co myslím, tak ten dům strhla velká voda. Třeba s touhle kostkou voda udělá totéž.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    WRNQ: ;))
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    HNILOB: Doslova :)
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    RSZ: normalizace v kostce
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ASHLEY: tak popojedem? :-)

ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    ASHLEY: Jako vážně, jděte jinam. Ostatně kdokoli má z jeho příspěvků dojem, že je dobrej nápad a má cenu mu něco vysvětlovat, měl by se jít léčit taky.
    LOGO
    LOGO --- ---
    1MALALISTICKA: to chápu.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ARGANNAH: a co hugh boylan pred hugh boylanem?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMRADLAVA_NEMYTA_PAVIANI_PRDEL: Na hrubej pytel hrubá záplata.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam