• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    NEI
    NEI --- ---
    LUSINDA: Jak všichni již víte je tohle všechno dlouhodobě součást mého života, akorát ty pády jsou pokaždý tak nečekaně silný, pořád mi nejde si na to zvyknout.
    Snažím se už nefňukat a přijmout to.
    Vždycky to totiž přejde.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    NEI: úplně mi to pripomelo tenhle fb příspěvek. Hodně sil.

https://www.facebook.com/100078753769771/posts/939226945379089/?app=fbl
    NEI
    NEI --- ---
    Úzkost a diskomfort jsem vyřešila sprchou, umytím vlasů a namalováním se.
    Nikam nejdu, namalovala jsem se čistě jen pro fotky na nyx.

Nemyla jsem si vlasy zhruba 14 dní, nesprchovala jsem se cca 7 dní a nečistila si zuby cca 3 dny.
    Pár dní jsem doma chodila jako zombík a bez očního kontaktu.
    Když si ty dny přehrávám zpětně, muselo to bejt strašně divný pro mou rodinu, musím to s mámou probrat.

SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: jenom si pripomenme, jestli pak Nielovi fungoval pocitac pocas pristavani a nehlasil chyby 1201 a 1202, coz vedlo k pretizeni navadeni,

Fun fact:
    "Outlook error 1201 (often related to or appearing similar to 1200 or 1202) typically indicates a failure in authentication, specifically with cached credentials, security tokens, or connecting to a Microsoft 365 server, often resulting in a "Something went wrong" message."
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Visible spectrum
    UV spectrum

..aneb z vlastní zahrádky. Pěstuju plísně pro děti (a chystám si materiál na VědaFest) a ukazuju jim UV luminiscenci plísní. Mobil to tak nechytí, ale v reálu plíseň krásné fialově svítí :D.
    (A to, že mi tam vyrostlo úplný cartoon oko, je velký lol)

CUKI
    CUKI --- ---
    HUGH_BOYLAN: Vlky jsou přirozená obrana stromu při usychání a nebo napadení špatným arboristou.
    To že roste kolmo vzhůru je důsledek efektu co nejdříve nasadit listy potřebné pro získání energie stromu. Pokud třeba uschne nějaká větší větev. Nahodí strom vlky aby ji dokázal udržet na živu. Po čase se z vlků stane normální větev jako kterákoliv jiná. Kdyby zůstal jen ten pahýl a u toho by nebyla mízonosná větev, postupně odumře i pahýl.

Krom toho vlky může způsobovat i hormonální nerovnováha a nebo přebytek dusíku u kořenů.

Kořenový bal a plocha listů musí být v rovnováze. Podobně třeba u přesazování kdy strom přijde o část kořenového systému je dobré redukovat větve.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    MICHELLEDANIELS: když mi bylo 12-16, jsem chtěla být Madonna. a už nechci :))
    PEJR
    PEJR --- ---
    MART1NKA: Prorazit v americkym showbusinessu casto znamena prodat svoji detskou dusi tem zrudam v rozhodovacich pozicich.. Britney, Justin Bieber.. seznam je dlouhej
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MART1NKA: hodne smutny :/ Jeji IG ma podobny vibe jako u Britney.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Amanda Bynes has faced well-documented mental health and substance abuse struggles, including diagnoses of bipolar disorder and schizophrenia, resulting in psychotic episodes, multiple psychiatric hospitalizations (including a 2023 72-hour hold), and a nine-year conservatorship that ended in 2022.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Amanda Bynes. Jako teenka jsem si přála být hezká jako ona 😐

HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    LEDNICE: Nesmysl.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Ty kráso...
    LEDNICE
    LEDNICE --- ---
    Přiměřený počet vlků strom vyživuje (zmlazuje) nelze mít jen plodonosné větve.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    BUBLINATOR: Dej si čeloplesk sám. Větve mají mít sklon max 45° a mají jít od kmene ven. To, co píšeš, je nesmysl.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ELIZHANNAH: Vertikální šlahouny výhonků, většinou na kmeni, ale i na nosných větvích.
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    ELIZHANNAH: vlky jsou prodlužovací výhony, kterým strom vytváří dřevo na kterém pak může plodit.
    Takže
    HUGH_BOYLAN: po pár letech je z vlku větev, která plodí.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    MLIKARNA:: Okna bez parapetů zalícovaný s fasádou napovídají budoucí zateplení :-), takže myslím, že finální podoba bude ještě výživnější. Ale třeba budeme překvapení.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BUBLINATOR: co jsou v případě stromu vlky?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    BUBLINATOR: Doporučuju ještě vlky projet v létě znovu. Na té "před" jich máš hodně a oni si zas najdou cestu a pak to žere stromu energii zbytečně. Z větve, která roste kolmo vzhůru, nikdy jablko nebude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam