• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier
    IF_
    IF_ --- ---
    Tak odlehcime... Prace na pc vycerpava:))
    390568 2157215101530 1581067629 31572674 1744671944 n
    IF_
    IF_ --- ---
    No ono uz to mnozeni JRT prave nevynasi..ach jo porad se na ni musim divat:/

Pani jak jsem nasla nemnozi jen jrt ale vic plemen. Ach jo.
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    BLUDICKA: asi tak nějak :(
    IF_: jáj, pověsila bych jí za laple do průvanu kravku ,':(
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    IF_: Nakopání je ta nejmírnější varianta, která mě napadá jako odpověď:-(
    Hrozné je, že si v tom množení a následném prodávání psů (postižených nevhodnými podmínkami chovu) našli někteří lidé kšeft:-(
    Já ani nedokážu dost dobře vyjádřit, jak mě tohle hrozně štve, a jaký pocit bezmoci při myšlence na ta nešťastná stvoření mám.
    IF_
    IF_ --- ---
    BLUDICKA: Jsem pani psala ze bych mozna mela zajem a vite co odepsala?

A o ktereho psa mate zajem,ja jich prodavam vic:/
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    IF_: já taky:-((
    IF_
    IF_ --- ---
    já bych některý lidi zavřela do toho kotce fakt jako...

Jack russell terier - Karviná, prodám
    http://zvirata.bazos.cz/inzerat/12916406/Jack-russell-terier.php
    IF_
    IF_ --- ---
    JRT je tak neskutečně aktivní a učenlivý pracant, že je mi fakt líto psů, který mají majitele co s nima nic nedělaj. Moula kdyby mohla, tak při výcviku nebo tréninku agility slintá, jak jí to baví. No a když takového psa necháte ladem... co z toho může asi být:(
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    BLUDICKA: :) pravda... asi proto ho taky máme ;)
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KEJKA: no, to se mému špringrovi líbí taky, když může něco čmajznout a pak si s tím pohrát:-)
    Ale když je pes v prostředí, kde je milován a dostává to, co potřebuje (nejen po stránce fyzické, ale hlavně psychicky nebo spíše sociálně), tak nemá důvod být stresován a proto je hodný...Temperament k teriérům patří, nakonec to je na nich tak okouzlující:-)
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    BLUDICKA: když si vzpomenu, tak ten náš jeden čas akorát kuchal mý dceři hračky - hrozně ho to bavilo :)) ale toho breku vždycky potom, kdy se zjistilo, že je něco vykuchaný přes očíčko, nebo čumáček, ale už si zvykli oba, Kámo na to, že má svý hračky a Majda na to, že si to má uklízet...
    Naprosto chápu co píšeš, ale nevzpomínám si, že bychom s ním kdy měli nějaký boj, od malička je hrozně šikovný a hodný, pošuk to ano, ale asi máme dobrý systém, protože doma je fakt hodnej, nosí svý míčky, hopsakoule ale je schopnej si s nima vyhrát i sám....
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    BLUDICKA: superní až na to že bydlím na opačném konci republiky:D
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    HONZ1N: To nevím a při zběžném pátrání jsem nenašla, našla jsem ale odkaz na tři antikvariáty, kde by měl být k dispozici:
    Hledání - Můj antikvariát
    http://muj-antikvariat.cz/hledani?q=Robin%20Fr%C3%BDbov%C3%A1%201983&from=klink
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    BLUDICKA: a nevíš je někde v digitalní verzi?
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    HONZ1N: To je knížka Zdeny Frýbové, která byla svého času velice populární a byla o foxteriérovi Robinovi. Myslím si, že i dnes stojí za přečtení (a byť v legraci, člověk začne chápat, co je to za temperament i nezdolnou osobnost, teriéři):-)
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    BLUDICKA: co to je ten robin?
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KEJKA: no bohužel, mnoho lidí si pořizuje psa na základě náhlého rozněžnění se "jetiti, jakej to má lostomiloučkej čumáček" a nějak si neuvědomí, že si pořídí dalšího člena rodiny, který s nimi bude takových 15 let a kterého bude nutno brát stejně vážně jako rodinné příslušníky lidské.
    Štěně je potřeba vychovávat - trpělivě, vlídně, důsledně! Ale pořád!
    Člověk má počítat s tím, že se psem se mu změní styl života, že bude muset dodržovat nějaký pravidelný režim, aby měl na psa čas a aby mu mohl dopřát pohyb, přiměřenou práci a taky svou společnost i pozornost, kterou pes potřebuje.

U teriérů ty nároky na pohyb, práci a pozornost platí několikanásobně - protože ničitelé jsou IMHO následně ti psi, kteří psychicky strádají.
    Každý, kdo se nechá okouzlit nepopiratelným šarmem teriéra, by si měl přečíst Robina - ne jako legraci, ale jako zdroj poučení:-)
    IF_
    IF_ --- ---
    Bohužel u těch teriérů a jrt zrovna dost je to tragédie... Často jsou z nich pak ničitelé co chčijou pánům do postele atd., ach jo. nebo naopak vyklepaní labilové:(

No a ten debil s tou Jackie za ní ještě chce 3 tisíce jsem se teď dozvěděla, přitom je to podle mě kříženec, fakt nemám slov!
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    a taky asi málo kdo na ně má trpělivost, když vidím ty inzeráty typu "je moc hodnej, ale my na něj nemáme čas" (vždycky si říkám, že ho prostě nezvládli) tak je mi z toho smutno...
    _DUX_X_
    _DUX_X_ --- ---
    jo jo taky si řikám co jich teď všude je
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam