• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier

Jack Russel Terier

ZKUŠENOSTI - FOTKY- NÁZORY!

rozbalit záhlaví
    _DUX_X_
    _DUX_X_ --- ---
    KEJKA: mno řikej si co chceš ale přesně tohle jsem měl minulej tejden během deseti minut po celym bytě :)
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    _DUX_X_: Kámo ne, tohle je z latexu, tak ty mu vydrží vcelku dlouho a má je rád... až na chrochtací prasátko teda... vzhledem k tomu, že uvnitř byla chrochtací trubička a jemu to vadilo, tak prasátko bylo taky asi tak půl hodiny vcelku, a ty hračky z tvrdšího plastu taky nevydrží, ale tyhle měkký plněný vatou jo :)
    _DUX_X_
    _DUX_X_ --- ---
    KEJKA: hehe tyhlety kuřata má Frankie dycky na pět minut :D
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    dej to sem! to je moje!!! :))
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    a následné vysušení:)

Video006.3gp (378518 B)
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    očista:)

Video000.3gp (1492350 B)
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    IF_: To je samozřejmě pravda, z toho je pes opravdu moc nešťastný a jako trest je to nejcitelnější...
    IF_
    IF_ --- ---
    BLUDICKA: Hele můj nejoblíbenější trest když zlobí je psa vykázat do pelechu chodby na místo, že nesmí být třeba hodinu se "smečkou", to myslim trpí víc než kdyby byl bit:))
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    IF_: tak to jo, to jsem Tě jen nepochopila.
    Jistě, pes potřebuje ke svému spokojenému životu i disciplínu, tedy spíše autoritu, aby věděl, že se o smečku někdo dobře stará:-)
    Naštěstí jsem neměla nikdy psa, kterého bych nemohla nechat v bytě samotného - odchodu z bytu předchází takový krátký projev, jak má dát na všechno pozor a má to pořádně ohlídat. Ale to je samozřejmě souběhem všech možných okolností včetně vrozených vlastností psa.
    IF_
    IF_ --- ---
    BLUDICKA: Kdy jsem mluvila o bití? Jsou i jiné metody jak psa trestat a bití je rozhodně jedna z nejméně účinných.

Je rozdíl, když něco nárazově ničí štěně a mezi tím, když už něco systematicky dospělý pes a je to tak daleko, že ho nemůžeš nechat volně po bytě. Ale samozřejmě je to individuální, zažila jsem příklady hyperaktivních psů u niž nezabíralo už nic a jediným řešením v nepřítomnosti jak začít s uklidňováním musela být klec :(
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    IF_: no já nevím - my tedy nemáme JRT, ale je to taky ještě mlaďoch a průzkumník, věnujeme se mu hodně (procházky, učení, hry) a jsme s ním prakticky celé dny doma...a měl taky období, kdy doma okousával všechno, od rohů zdi po nohy stoliček až po čmajznutý televizní ovladač.
    A taky nebyl bit, já to neuznávám.
    IF_
    IF_ --- ---
    HONZ1N: Jj, tak to bude tim, JRT dokážou z nudy dělat šílenosti. Já třeba taky nemám tolik času průběžně, proto chodim na agility a o víkendech na psí srazy, to jí, zejména psychicky vydatně uklidní na dva dny... A každý den mám pravidlo, že bude aspoň chvilka výcviku, stačí pět minut, s odměňovánim, pes má hned pocit, že nějak pravidelně pracuje. K účelu srazů JRT a PRT můžu doporučit http://russellterier.info/index.php kde se domlouvají srazy po celé ČR a najdeš tam i rady jak omezit ničitelství, když na tom budeš mít zájem zapracovat.
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    IF_: myslím že chyba je určitě ve mě:) a možná malinko v povaze Zary:) nemám tolik času kolik bych jí chtěl věnovat tím to asi bude...nebo možná muj čas správně nevyužívám...
    IF_
    IF_ --- ---
    HONZ1N: Tak to doufám, to by ani nepomohlo že jo:) Ale nějaký důvod proč ničí asi mít bude, normální to neni, zkusil jsi s tim někdy něco dělat?
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    HONZ1N: jááj... :/
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    IF_: byla přes den sama doma když jsem byl v práci stěstí že má svuj pelech a mužu jí zavřít do jedné mistnosti nechat ji k dispocizy celý byt tak jej nepoznám:/ s mlátit jí nebudu...!
    IF_
    IF_ --- ---
    HONZ1N: Ty veee, tohle by můj pes udělal jen jednou:/
    HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    a moc nám chutná bych to střevo někdy fakt nejradši plesknul:D

HONZ1N
    HONZ1N --- ---
    poslední dobou nám chutná nábytek:D

PEPEEE
    PEPEEE --- ---
    z frýdku-místku, chovatelovo jméno mi teď vypadlo, můžu zjistit