• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier
    IF_
    IF_ --- ---
    Nalezenec - předevčírem na Florenci!

evidenční číslo: 401/2012
    plemeno: kříženec jack rusell teriér
    popis: fena, 6 měsíců
    srst: trikolor, krátká
    velikost: malý
    nalezen: 20.02.2012
    Praha 8 - metro Florenc
    charakteristika: Karanténa do 27.2.2012.
    k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
    telefon: 283 011 711, 233 554 242

GIO
    GIO --- ---
    repast ze cyberu, vubec o tom nic nevim,a myslim si o tom sve... jen mohu predat pripadny kontakt v poste..

Jack Russel Terier, 2 roky, pes, kdo se ujme? k vyzvednuti Praha 4, majitel nezvlada, narodilo se mu dite a Ferda, ac k detem pritulny, je ponekud zivejsi. Nejlepe nekomu, kdo ma zahradu nebo zije aktivnim zivotem, horske tury a 100 jarnich kilomteru idealni.
    vic info v poste.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    MADRONA: to taky psi běžně dělají (v loňském roce jsme si takhle užívali kvůli pošťačkám - v Krkonoších mezi chalupami jezdí na kole a náš pes to btal jako prima hru) - ale je nutné to psa odnaučovat, protože pro cyklisty (běžce) je to přirozeně velice nepříjemné a vůbec to celé hrozí konfliktem.

Takže se snažit pokud možno zabránit tomu, aby se pes za běžcem nebo cyklistou rozběhl, použít třeba povelu "nesmíš", říci psovi, aby si sedl/lehl a odměnit ho za uposlechnutí. Naučit ho, že si běžců i cyklistů nesmí všímat a motivovat ho odměnou (napřed asi pamlsek a výrazná pochvala, později by měla stačit pochvala).

Pokud se týká štěňat, pak si vážně nejsem jistá, jestli by jim Tvůj pes mohl ublížit (spíše mám pocit, že štěně dá najevo podřízenost, dospělý pes ho očuchá a tím je to vyřízeno). Ale vyloučit se to nedá a jestli se bojíš, že by to mohlo blbě dopadnout, tak to zase řeš pomocí povelů a odměn za poslechnutí.
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    BLUDICKA: Na malinký i na větší. Ale nevím, co by udělal, kdybychom ho úplně nechali. Vždycky ho odchytím. Když si ten druhej vezme štěně do náruči, samozřejmě můj pes skáče, protože to je úplně výzva ...

A co s těmi běžci a cyklisty? To je normální? On štěká i na cyklisty v televizi...
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    MADRONA: A jsou to úplně malá štěňata (tak kolem tří měsíců) anebo už větší (tak od půl roku výše)?
    Pokud vyjíždí na ty trochu větší, tak je to celkem přirozené, protože starší psi začnou odrůstající štěňata pérovat, aby je naučili správným psím způsobům (což je i umění podřídit se autoritě anebo silnějšímu). Je to pozůstatek z doby, kdy psí předkové žili ještě divoce a ve směčkách. Malá štěňata jsou chráněna, tolerována a mohou si dovolit prakticky všechno, zato dorůstající štěňata dostanou zabrat.

Předpokládám, že Tvůj pes asi štěňatům neubližuje, jen na ně vrčí, někdy se ožene, vyštěkne, sebere jim hračku (anebo je odežene od své hračky)...pokud se chová takhle, pak si trestání nezaslouží, chová se tak, jak mu velí pud.

Bohužel někteří majitelé štěňat jsou přehnaně ochranářští, hned zasahují, berou štěně do náručí, případně se žačnou rozčilovat. Ale to je chyba - štěně by se naopak mělo stýkat s jinými psy a mělo by se setkávat i s tím, že na něj dospělí psi budou vyjíždět, když bude drzé anebo neprojeví podřízenost. Když si tím projde, bude v dospělosti lépe socializované.
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    Můj pes má tendenci vyjíždět na štěňata. Na psy taky, ale to už je lepšé (dostal x krát trest za to, že vyjel). Na feny nevyjíždí. Nikdy nikoho nekousl, vždycky zavrčí, někdy vyjede a nakonec ho chytím.

Druhá věc: v parku běží a štěká na kohokoliv na kole, nebo když někdo běží. V poslední době štěká na zavalitý chlapy.

Mám teorii, že vše to pochází ze strachu. Jinak je to takovej opravdu milej veselej pejsek, žádněj magor.
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    KEJKA: imho je to jen žárlivost, a ta se dá po párkrát tebou vyceněných zubech odbourat...
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    SUMMER: náš kámo cca v roce a půl taky začal vyjíždět po psech a dokonce i po fenách, a bylo mu jedno, jestli je menší nebo větší - za A to bylo tím, že si mě hlídal a ON byl ten můj, a za B začal nesnášet větší a dominantnější psi... párkrát dostal do kožíšku a na menší si přestal vyskakovat (když nevezmu vpotaz to, že jiný pes vyskočí na něj, to je pak zle) ale větší psi ať feny nebo psi prostě nesnese - jednou mu velký pes prokousl slabinu a od té doby, než zjistí, že je to třeba ta fena, má okamžitě pankáče od hlavy až k ocásku, ale i to jsme zvládli, nechá se odvolat bez konfliktu, kolikrát ho prostě okřiknu ještě než situace vyvstane a dá si říct, a naopak potom zjistí, že je to vlsatně v pohodě a je kamarád, ale chce to drezůru, trpělivost a poslušnost... vím, že je to můj závisláček, ale na tohle fakt pozor... nám pomohlo párkrát prostě ostře pokárat
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    SATHIK: řekla bych, že na posledním
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    SUMMER: a v jakém postavení je v domácí smečce?
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    IF_: Ve smečce si mi servali jen jednou a od té doby je pokoj
    IF_
    IF_ --- ---
    SUMMER: A jak to tedy řešíš doma to rvaní??
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    IF_: No ov vyrůstá mezi psem a fenou....celkem máme 3 psy
    IF_
    IF_ --- ---
    SUMMER: Tak pokud vyjíždí i po fenách, tak to je hodnš špatné... A měl dostatečnou socializaci s ostatníma psama ve štěněcim věku? No tak pro zčátek určitě bych venku bych eliminovala aby měl balonky atd. pokud je v blízkosti jiný pes.

Útoky Pokud napadne fenu, nekompromisně bych po něm šla a vyprášila mu kožich, protože tohle prostě nesmí dělat. Ale samozřejmě tomu chce už předem zabrańovat:/ Ale obecně, pokud je až takhle agresivní, myslim že by to chtělo navštívit nějakého odborníka...
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    IF_: a většinou si začíná on a jde po krku
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    IF_: Je mu jedno jestli je to pes nebo fena, nejhorší je to pokud má nějakou hračku (klacek, balonek, kaštan) ale vyjíždí i když nemá důvod a je mu jedno co je to za rasu..
    IF_
    IF_ --- ---
    SUMMER: To je poněkud široce položený dotaz. napiš něco více o psovi. JJak se to vyjíždění projevuje, jak se při tom chováš, zda má za sebou nějakou špatnou zkušenost, zda vyjíždí i po fenách atp...
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    Potřebuji radu :( rok a půl starej PRT mi začal vyjíždět po psech a nevím jak ho to odnaučit. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
    BLOODANDSOIL
    BLOODANDSOIL --- ---
    Video000.3gp (2089553 B)
    IF_
    IF_ --- ---
    KROMANON: Tak pokavad aspoň hledají nové majitele, pořád to jde. Horší je, že toho papíráka nasmažili rovnou do útulku, chudáka, nějaká známá ho teď udává na bazoši, ale je v útulku (v Troji tušim) :((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam