• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier

Jack Russel Terier

ZKUŠENOSTI - FOTKY- NÁZORY!

rozbalit záhlaví
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KARYSLAV: vsak to ja beru, ze nejde, akorat ja sem asi magor, ze tech skoro 10 let to celou dobu delam tak, ze radsi nejedu:D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TWARR: jako já bych strašně chtěl brát Guse jako příklad, ale já ho nevychovával a nejsem s ním, a když jsou s tysonem na hromádce tak se ho snaží sežrat :-D Tyson je hodnej, tak si říkám že by třeba šťeně zvládl, jen nevím jestli by nežárlil .) S těma dětma máš pravdu, tam je to hlavně i daný tím, že když si ty děti uděláš, blbě se na to kouká jako na "já za to nemůžu to není ze mě" :-D

MATHEA: ono někdy nějaký cestování s psiskama prostě nejde
    TWARR
    TWARR --- ---
    "Na veci, ktere jsou pro nas dulezite, si vzdy najdeme cas a penize. Tecka"
    ;)

kazdopadne je to s psama imho mnohem mensi loterie nez s detma. a stale si rikam, zlaty feny, i kdyz mam "parecek". pes je proste vosoust :D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    IF_: hele ja se rozhodovala srdcem, financne to davam, ackoli jsou to samozrejme naklady x2, ale pravdou je, ze nedelame agi, nejezdime po vystavach apod., ted vlastne uz nedelame nic moc krom normalniho souziti, ktery me i psiska naplnuje, obcas neco ze sportovky, ale cuba uz je na to stara a pes mi zas nekouse, pac je labilni. Takze si spokojene vegetujem a staci nam to:)
    A casove je to jak kdy - vencim je vetsinou pohromade, problem je cestovani, to holt musim autem i kdybych nechtela, sice vlakem to zvladaj uplne v pohode, jenze s sebou taham veci rpo sebe, notas, fotak, hadry, maso a veci pro psy a to se fakt neda v jednom cloveku. Ale tak nejak si neumim predstavit uz zivot jen s jednim psem. Zaroven sem moc rada za to, ze jsou jaky jsou, ze to jsou zrovna goldeni a ze s nima neni problem v novejch situacich (rozumej treba novej partner s kocourem - oni ho proste neresej, akorat by si s nim radi hrali). Nevim no, asi kdo jednou okusi mit alespon malou smecku a je srdcem pejskar, tak uz to moc neumi jinak.
    Kdyz jeste nebyla cuba vykastrovana, psa jsem vozila ke kamosovi do kotce a jezdila za nim denne 10km.. Hlidani mam vyreseny s maminou, pripadne psa mi muze pohlidat Fifajz, ale stejne to vyuzivam naprosto minimalne - ted poprvy za tech skoro 10 let, co mam cubu, premejslim nad tim, ze na zacatku prazdnin necham mamce psiska dyl jak na 2 noci, pac jsme dostali pozvani sk amradama do Italie bez moznosti je vzit s sebou. Je to furt vsechno akorat o tom, co clovek chce a nechce obetovat a pro me jsou v mnohem psiska na prvnim miste. Ale to si myslim, ze vsechno vis:)

KARYSLAV: Tak ono pokud Tyson neni nejakej zabijak, tak si na stene i klucici, zvykne velmi rychle a mladej, kdyz bude vyrustat s nim, tak to bude bez problemu. Malokdy se stava, ze jsou nejaky vetsi konflikty ve smecce, pokud ty zvirata spolu vyrustaj a nejsou naruseny (pripadne jejich majitel), je potreba je nejak extra neoddelovat, ale zaroven zajistit, aby oba meli moznost svyho soukromi. Pak v souziti pes/pes nevidim problem:) S tim hlidanim je samozrejme tezsi, ale to je uz na fakt na kazdym, co od vlastneni psa/psu ceka (a to nemyslim nikterak zle, chapu, ze jsou ldii, ktery psiska milujou, ale chtej nekam i bez nich).
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: To je tak pošahaný dilema todleto :-)
    Lucka každopádně právě prohlásila, že fenku s háráním ani náhodou, tak jsme asi vyřešili jeden argument; jestli tak to bude muset být pes :-D
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: No mne spis baba starne a lenivi a hodne spi tak by potrebovala popichnout:)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MATHEA: hárání vím že je naprd, Kelpie je fenka, plus já jsem měl taky fenku dřív. Šlo mi spíš o to jak si budou sedět dva psi, a fena a pes. Samozřejmě, já vím že je to o povahách obou, a o výchově a o sbližování a o tom v jakým prostředí byli jako štěnata a jak jsou staří.. ale stejně.

IF_: On i ten malej pes neprojí zrovna zanedbatelnou částku když to člověk násobí dvěma

Taky ono, šance nechat si pohlídat dva hafany se limitně blíží nule :-D jednoho ještě kdekdo na chvilku obstará, ale dva...

Jenže když vidím že přes den se Tyson nudí, a já bych se mu chtěl věnovat a zrovna nemůžu a musím pracovat... Sice má nonstop kolem seme 3-6 lidí, ale stejně. I těch 6 lidí je schopnej unavit :-D a sebe ne
    IF_
    IF_ --- ---
    MATHEA: Pro mě je to taky mučivá otázka... docela by mě na to zajímal nějáký obšírnější referát, jak moc to je velký rozdíl...

Co vidim u kamarádek z agi, tak teda jsou hodně citelné i ty finance, když trénink, závody i soustředění stojí jednou tolik... u velkých psů nemluvě o žrádle...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LUSYM: ja taky ne, kdyz nevim, co z toho povazujes za ironii ;) Ale jestli tu prvni vetu, tak ne - samam ma dva psy pres 6,5 roku, goldeny, takze parkrat vetsi nez JRT a sice mi to prineslo vice omezeni, ale s tim sem a) pocitala a b) oni jsou stastni:)
    LUSYM
    LUSYM --- ---
    MATHEA: tedkom nevim jestli chapu ironiic ci ne:D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KARYSLAV: mit dva psy je naramnej napad, to o tom zadna:) Jen je to samozrejme dvakrat tolik starosti, kor s prckem. A pak, pokud si poridite fenu, tak s haranim, to si rozmyslete radsi..:)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TWARR: No ja vim, ten cinanek se mi libi, jenze.. 1) je zima, 2) je to pes a premejsleli jsme radeji o fene, 3) je to zase v podelane praze :-D
    TWARR
    TWARR --- ---
    no to nejsem, protoze gus je neurotik jak prase :D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Tak jako tak to neodpovídá na otázku, jestli je dobrej nápad mít dva psy :-D a Twarr není reprezentativní příklad ;-)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: trápí mě dvě věci: 1) výchova prcka a venčení co dvě hodiny v těhle mrazech, 2) blbý chození na cvičák ze stejnýho důvodu jako předchozí

Prostě to co jsem měl s tysonem dokonale (narozenej 19.3. dostal jsem ho domů v květnu) to byla idylka.. to je jediný co mě drží zpátky. A plus to že jsem z Brna.
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: Ten číňánek mi přijde takovej nevzdorovatej, přizpůsobivej, klidnější - ale to je z jedné návštěvy. Pokud by ses na ně chtěl podívat, chovatelka tě jistě ráda nezávazně přivítá:))
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: co povahově?
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: :D Já už jsem za nima byla na návštěvě, "strašný":)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: ježiš tihle mi už přišli od mojí chovatelky jako že si jednoho mám vzít, to snad bude nějaký znamení nebo co :D
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: Já bych brala tohohle - Číňánka alias Benjamina:) nedal mi spát asi 14 dní, ale nakonec ještěže má pindíka:))

» POSLEDNÍ DVA VOLNÍ PEJSKOVÉ / Chovatelská stanice London´s Brandy – Parson Russell Terrier
    http://www.londonsbrandy.cz/stenatka/posledni-dva-volni-pejskove/
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Já furt nevím, jestli mám tysonovi pořídit kamaráda, aby si měl s kým hrát, a nebo se na to raději vykašlat a ušetřit si nervy a peníze :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam