ZMYJKA: Děkuju moc. Jsem ochotná zkusit cokoliv.
V problému rozlyšení pleny a pelíšku problém nevidím, ví naprosto přesně co je co. Je od dobré chovatelky z dobrého prostředí.
Když byla menší a nevydržela, vyčůrala se na podlahu, maximálně na koberec, v bytě si sama vybrala konkrétní místo kam chodila. Venčíme jí každé +- tři hodiny, ale vydrží i dýl. Plenu měla vždycky jen jako nouzové řešení. Pokud potřebovala jít ven, řekla si. Teď už si bohužel neříká a já s ní můžu jít přes den v okamžiku kdy to jde (tedy, mám nakojené miminko, které můžu dát do nosítka/kočárku a jít ven), když to "nestihnu" jde rovnou do pelíšku.
Něco jako kontrola vlastních emocí a relaxace mi u ní přijde něco jako úplně nemožné. Nechci říkat, že to nejde, nebo že se to nemůže naučit, ale je to rok a půl starý pošuk (raslík, no).
Dokud to šlo, chodili jsme s ní dvakrát týdně cvičit a na podzim i na agility. Na jaře se chystáme zase, ale do té doby bych byla ráda, kdyby se zklidnila. Nejsem si úplně jistá jestli by kenelka byla dobré řešení. I když je fakt, že nějaký prostor, kam by za ní dítě nemohlo/nesmělo až bude lést, by mít měla.
Různé hry můžu zkusit, jen teď jí hraní skoro nezajímá. To už musí být aby si vzala nějakou hračku a hrála si. Většinou jí to ale vydrží jen chvilku.
Na literaturu kouknu. Ještě jednou díky moc :)