• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARBARDUCHAkeramika
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    čus všem, tak chodím na keramiku (do Karlínského Spektra) a občas nevím co bych...
    tak mě napadlo, že když mě nic nenapadne, inspirace se dá hledat zde.)
    Keramika | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/keramika?page=1
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    KINGFISHER: Zkusila bych nějaké lepidlo na keramiku, záleží jen na tvé šikovnosti... Pokud by nebyl hrnek z vnějšku glazovaný, použila bych tmel dobarvený odpovídajícím pigmentem, já jsem takhle pár věcí opravila, ale nejednalo se o nádobí ale o plastiky.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    chci se zeptat: dá se opravit nakřáplej hrnek? podařilo se mi ho upustit ve dřezu a je na něm taková lajna odshora až do spodní třetiny výšky.. udělal jsem si do něj čaj a trochu to teče..

    i kdyby to nešlo, tak si ho stejně nechám.. používal jsem ho skoro 3 roky..
    SNOWING
    SNOWING --- ---
    sháním někoho kdo by jel se mnou na kurz točení na kruhu v Kohoutově od této soboty tj.27.11. Kamarádka bohužel nemůže a už má kurz zaplacený.Je to kurz T4 tj.úroveň středně pokročilá.kdyžtak víc info na www.keramiko.cz. Kurz stojí 4500kč ale nabízí ho za 2000kč....
    RAEL
    RAEL --- ---
    Ohledně raku:

    Marek Dias dělá kurzy http://www.atelier-dias.com/ u něj jsem byla a vyšlo mi toto: http://rael.cz/keramika/85/zeme-ze-me Má o tom docela dost informací i když my jsme to dělali tím Americkým způsobem ale nejprve jsme koukali na film o japonském způsobu... ;)

    Další kdo u nás dělá raku je Petr Novák http://www.artkeramika.cz/keramikstudio/?lang=cs v sekci fotky z akcí je článek i o jejich kurzu amerického raku. Japonské raku tu málokdo dělá, neb se to moc nezaplatí, kdzž nejste rodina s mnohasetletou tradicí.
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    Práškové kovy - Úvod
    http://www.praskovekovy.cz/
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ROWAN:
    RESOLUT: no literaturu jako takovou ne - sháním informace převážně "po těch internetech" :) prohrabu záložky a zkusím sem něco dát. no a pak taky teda ústní tradice - "jedna paní povídala" že kamarád byl v japonsku a tam to dělají takhle :)
    Technologie raku byla v podstatě vynálezem jedné japonské rodiny - dílny, kde se tradovala po generace a podle toho jak se technologie v dílně vyvíjela se také rozlišují a označují různé fáze - generace. První kdo seznámil západní svět s raku byl Bernard Leach (s kamarádem Hamadou :) a za "vynálezce" amerického raku je považován Paul Soldner, který na základě Leachových poznámek a vědomostí experimentoval s principem této technologie. No a od té doby je americké raku rozšířené a oblíbené protože - "jé to je vzrůšo" a "jé jaký krásy to udělá samo" :)
    Podrobnější technologický informace se shánějí špatně - halt často je to výrobní tajemství :)
    MSB
    MSB --- ---
    RESOLUT: No, momentalne mam rozdelanou exterierni plastiku - kamenina, sadrova forma. Na vyslednou polokouli modeluju ornamenty... takze se tesim, az se budu piplat s necim podobnym, co predvadi ten japonec ve videu :-))
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    MSB: Tak držím palce a pak to sem koukej nahodit ;)
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    ROWAN: Já taky ;)
    MSB
    MSB --- ---
    RESOLUT: Je, diky, inspirace pro maturitni praci :-)
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Trocha sci-fi inspirace ;)
    YouTube - 陶芸作家 原田省平さん Japanese Ceramic Art | CLOVERSTUDIO
    http://www.youtube.com/watch?v=ImGK_EAbbLA&feature=related
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: nemáš na to nějakou literaturu - zní to zajímavě, chci vědět víc;-)
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    MSB: nepleteš, akorát raku je to obojí :)
    LEANKA:
    ROWAN: no to záleží jestli jde o americké (někdy také označované jako to "ošizené") raku: redukce v pilinách apod - vznikají pouze dekorativní předměty a nebo o japonské raku: redukce na vzduchu nebo ve vodě - možnost užitkových věcí

    ANGEE
    ANGEE --- ---
    Uf našla http://www.visacka.cz/cenik.html kdyby náhodou někdo měl podobný problém :D
    ANGEE
    ANGEE --- ---
    Poraďte, kde by mohli vyrobit na zakázku závěsné keramické destičky (velikost komplimentky) s firemním logem. Jelikož poptávka by byla kolem 1000 ks (do vánoc), tak asi nic ručního :D
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    MSB: No tedy nevím, já o vodě také nikdy nečetla - všude se píše jen o pilinách, listí - šice řádně namočeném, ale přece..
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    MSB: to nevim teda..já to našla na fotkách v knížkách, že se to hází do pilin..o vodě jsem nikdy neslyšela, ale je to možné.. :)
    MSB
    MSB --- ---
    LEANKA: Ale to není raku, raku se hází namísto do pilin do vody, nepletu-li se... Jestli jo, tak se ti omlouvám, ale nám ve škole vždycky říkali, že s těma pilinama děláme ošizený raku.
    LEANKA
    LEANKA --- ---
    tak jsem byla minulý týden na kurzu raku a bylo to fajn..můžu jen doporučit








    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam