CZECH_M8: díky za dobrý tip i komentář.
toto je úžasný film, přijde mi, že jak Johnnie To často rozpracovává vztahy mezi charaktery jemným způsobem, ne zcela typickým pro žánrový film, od kterého se u něho vždy vychází (ale většinou nekončí), tak tady jakoby to posunul na úplně novou rovinu: už jen tím, že se takovéto vztahy odehrávají uvnitř jedné postavy. Dále mě fascinuje, jak se tu tematizují samotné vlastnosti filmu jakožto média, když se hlavní hrdina vciťuje do jiných postav a situací, respektive je sám přímo prožívá, tak jsou používány naprosto stejné záběry a střihy jako v oné původní scény - hezky se tak problematizuje, zda jde o podobnost oněch situací či o jejich "znovuprožití" v nejsilnějším slova smyslu.
A pak ta chytrá závěrečná narážka na dámu ze šanghaje - zesílená tím, že ve střepech zrcadla se netříští pouze klamoucí odrazy protivníků, ale přímo jednotlivé osobnosti spolupřítomné v jednom těle.
Možná i díky tomu, že jsem film viděl v kině, se pro mě jedná o jednu z nejzajímavějších záležitostí z těch současnějších hk kousků