Tak jsem vedle Flash Pointu zkouknul i dříve doporučovaný
Invisible Target a přišel mi o třídu lepší než Flash Point. Líp dávkované akční scény, zajímavěji natočené, mezi HK akčňáky bych řekl nadprůměr.
Nicméně doháním resty a konečně jsem vygooglil rapidy na
Fulltime Killer:
Jestli máte rádi Johnnieho To, tenhle film vás určitě nezklame. Nemá a ani nepředstírá žádné ambice podat nějakou hlubší nebo žánr přesahující výpověď - možná kromě občasných komentářů k různým součástem popkultury (hlášky o filmech a trailerech a odkazy na filmy, na počítačovou hru a brakovou literaturu), ale ty jsou místy dost doslovné a prvoplánové.
Akční scény neoplývají nějakou pohybovou choreografií, ale kamera, střih, kompozice a zvuk/hudba jsou opět úchvatné. Jako spousta HK filmů, i tenhle obsahuje lehké logické kotrmelce, ale ty tradičně promíjím. Že se herecký projev obejde bez pro HK typického přehrávání, je už u tohoto režiséra skoro záruka.
V něčem mi Fulltime Killer přišel jako odrazový můstek pro
Breaking News - jak jednou scénou (přijde mi, že části z ní To v Breaking News cituje), tak výše zmíněnými odkazy na média.
Kdyby kvůli ničemu jinému, budu si tenhle film dobře pamatovat podle symfonicko-ohněstrůjného závěru.
Chvílemi jsem si u toho říkal, že mi to připadá jako film, který by třeba mohl v té době udělat John Woo, kdyby byl zůstal v HK.