• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEEKERPlanet Hong Kong ::
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    HOLAKAC: tohle by mohlo být něco pro tebe. ale neviděl jsem.

Sha Po Lang (2005)
    režie: Wilson Yip

"What makes SPL so enjoyable is how startlingly raw it is. Director Yip infuses harsh vigor into the fight scenes, recalling the golden age of martial arts cinema in the 1970's. The fighting is coarse and merciless, thanks to Donnie Yen's choreography, as each connection hits the viewer with enormous impact. Yip courteously lets the camera roll during the fight scenes in long, unedited takes. The results are jaw dropping, especially the alleyway fight between Donnie Yen and Wu Jing. What makes it more impressive is the fact that this scene is not choreographed, as Yip told the two actors to just "go at it." It's a battle of the old-school against the new-school, as Yen, a martial arts icon, faces off against Jing, the spearhead of the next generation of martial arts. Wu Jing, who has the same trainer as Jet Li, will surely be the next big talent to watch. Along with Tony Jaa, Jing could restore faith and bring about a new movement in the martial arts genre."
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    SEEKER: on google vyhodi relativne dost odkazu na ruzne cinske/jine servery, ale moc me nebavilo proklikavat se skrze "translate page" a dohledavani, co je nejaka recenze, dvd-pujcovna a co link na torrent :)

navic ty screeny me moc nezaujaly, takze nechavam plavat...radsi bych nejaky dalsi tip na nenarocnou akcni mlaticku/strilecku

Invisible target dost slusnej, Flash Point o neco horsi, ale porad dobry.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    HOLAKAC: no vypadá mrtvě, každopádně dík, nechám ho chvíli běžet, třeba se něco stane :)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    SEEKER: no, nasel sem torrent - je k dispozici zde

ale vubec jsem ho nezkousel, cili nevim, jestli je to vubec seedovany :/
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SEEKER: Rozhodně to vypadá velice sympaticky.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    SEEKER: no každopádně kdybyste věděli kde to sehnat, neváhejte se podělit, karagarga ani asiandvdclub se na to netváří...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    viděli ste někdo Last Ghost Standing?

nevypadá to vůbec zle:

"Last Ghost Standing is terrific - the assorted monsters are highly original and beautifully constructed (and soaked in blood when necessary) and the theatrical set design and lighting is a grimy atmospheric affair. The pace has a real-time feel throughout the film's 85 minutes while the cinematography and framing is gorgeous. Though one quick gag is repeated from Troublesome Night (it's a good one) and the entrance of the three hipsters seemed like a slight nod to Lamberto Bava's Demons, Billy Chung's flick is consistently creative. All the actors look like they just went wild with their roles and it makes LGS a wonderful little episode of gross-out horror comedy from start to finish. Very highly recommended."
    CZECH_M8
    CZECH_M8 --- ---
    Tak jsem vedle Flash Pointu zkouknul i dříve doporučovaný Invisible Target a přišel mi o třídu lepší než Flash Point. Líp dávkované akční scény, zajímavěji natočené, mezi HK akčňáky bych řekl nadprůměr.

Nicméně doháním resty a konečně jsem vygooglil rapidy na Fulltime Killer:

Jestli máte rádi Johnnieho To, tenhle film vás určitě nezklame. Nemá a ani nepředstírá žádné ambice podat nějakou hlubší nebo žánr přesahující výpověď - možná kromě občasných komentářů k různým součástem popkultury (hlášky o filmech a trailerech a odkazy na filmy, na počítačovou hru a brakovou literaturu), ale ty jsou místy dost doslovné a prvoplánové.

Akční scény neoplývají nějakou pohybovou choreografií, ale kamera, střih, kompozice a zvuk/hudba jsou opět úchvatné. Jako spousta HK filmů, i tenhle obsahuje lehké logické kotrmelce, ale ty tradičně promíjím. Že se herecký projev obejde bez pro HK typického přehrávání, je už u tohoto režiséra skoro záruka.

V něčem mi Fulltime Killer přišel jako odrazový můstek pro Breaking News - jak jednou scénou (přijde mi, že části z ní To v Breaking News cituje), tak výše zmíněnými odkazy na média.

Kdyby kvůli ničemu jinému, budu si tenhle film dobře pamatovat podle symfonicko-ohněstrůjného závěru.

Chvílemi jsem si u toho říkal, že mi to připadá jako film, který by třeba mohl v té době udělat John Woo, kdyby byl zůstal v HK.
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    SHINNITCHIKA: tak jsem to zkoukl a jako ze jo :D Film dle meho gusta, oddechac s peknejma bojovejma scenama :D
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Takže si taky dovolím doporučit - dost možná znáte...
    Gau ngao gau AKA Dog Bite Dog
    http://www.csfd.cz/film/224275-gau-ngao-gau/

Film nesmlouvavě násilný (s ohledem na míru použitého násilí i způsob jeho zobrazení), brutální, v příběhu, struktuře vyprávění i symbolice naprosto přímočarý... Film, při jehož sledování pojmy jako "dobro", "zlo", "správně" nebo "špatně" poměrně záhy přestanou dávat smysl...
    A taky film, který klame tělem - dobu se tváří drsně realisticky, ale v určitém momentě se tak trochu rozsype, pokud k němu jako k drsně realistickému přistupujete. V symbolické a citové rovině je to ale totální tah na bránu od začátku až do konce...

SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    TIGRE: A delas spravne! Skvostny kousek!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ja se nejvic osobne teda asi tesim na toho mad detectiva z veci co tu probehly :)
    CZECH_M8
    CZECH_M8 --- ---
    SHINNITCHIKA: Včera jsem na to koukal a je to přesně takové, jak říkáš.

Sice jsem si to chtěl dát jako oddechovku, ale najednou jsem se přistihl, že u toho pracuju a vlastně mi ani nevadí, že pořád nekoukám na titulky...příběh je natolik nekomplikovaný, že bych ho patrně pochopil (nebo spíš stejným způsobem nepochopil) i bez titulků.
    Je to takový povedený recyklát osvědčených motivů, postav a choreografií. Myslím, že za pár dní si z toho už moc nevybavím.

To dneska jsem si dal něco onačejšího, staršího. O tom víc zítra nebo pozítří :)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    SHINNITCHIKA: vyborne, takovyhle filmy mam presne rad, uz to taham, diky za tip !
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    SHINNITCHIKA: tak tohle si musim sehnat :D
    CZECH_M8
    CZECH_M8 --- ---
    Tak pokud by měl někdo zájem, české titule k Mad Detective dodělány a vloženy na www.titulky.com. Možná bude pár hodin trvat, než se schválí a objeví v systému.
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    Dao huo xian (2007)

Also Known As:
    Flash Point (International: English title)
    City Without Mercy (International: English title)

stejne jako u Invisible target bych mel vyhrady k zaverecnemu souboji, zbytecne moc natahovany. Bitka je to skvela, souhlasim s:

imf ***

Film, který vzniknul v podstatě jen proto.......a (to hlavně) aby si Donnie Yen a Collin Chou mohli dát v závěru přes hubu. V nejlepší bitce hongkongské sezóny.

ale zbytecne dlouha takze pusobi spis rusive.
    Shrnul bych to asi takto: brilatne natoceny,odpocinkovy akcni HK film.
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    SEEKER: Ach jo, mozek, k cemu ho clovek ma, kdyz ho nepouziva. Dekuju!
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    SHINNITCHIKA: mám to z karagargy, dlouho to tam bylo mrtvé, ale zrovna je to seedováno (minimálně mnou :)
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    Po Mad Detective jsem vcera chtel zkouknout nejaky nenarocny akcni film.

Nan er ben se (2007)
    aka Invisible Target (Hong Kong: English title)

Director: Benny Chan

info ČSFD:

Detektiva Chana Chuna (Nicholas Tse) čeká velký životní okamžik, svatba. V den, kdy jde jeho nastávající žena vybírat svatební prsteny do klenotnictví, zastaví před klenotnictvím obrněný vůz, který je posléze přepaden bandou žoldnéřů, kterou vede Tien Yeng (Jacky Wu). Výbuchem, kterým odrovnali obrněný vůz je zabita Chunova nastávající manželka. Gang zmizel beze stopy, až jednoho dne se Chunovy poštěstí, při řešení jednoho případu má tu čest setkat se s gangem. Prahne po pomstě, nic a nikdo ho nezastaví. Není v boji proti gangu sám, seznámí se s inspektorem Fongem (Shawn Yue) a mladým policistou Waiem (Jaycee Chan).

Doplnil bych k tomu asi toto. Opravdu hodne dobre udelany HK akcni film. Jen me mrzi, ze scenarista tak uplne ten film neukociroval. Po dobrem rozjezdu to zacne trosicku ztracet tempo a je to, zvlast konec zbytecne moc natahovane.

hodnoceni 8/10
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam