• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    furt mi nějak uniká význam tohodle klubu, to je jako když nemám náladu psát do klubu 1, tak píšu do klubu 2 ????

vzhledem k tomu že tu z 90% píšou ty samí lidi ...
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    PREBRAL: Je dík :-)))
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    FOSILIE: Poprvé mě VA provázeli od vás dva kluci- nezapemenu jim jak mě poslali pro vodu potmě k Hagenovi- zazvonila jsem si tam asi před dvěma lety- Přebral to nahrál na video které nemám - bohužel- protože to byl pro mě šok když mě spadnul zvon a já se tak polekala až jsem se málem počúrala strachy- na druhé starně zvonu byl nápis- Příbramský démon- od té doby se bojím Přibramáku :-))
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    PREBRAL: Já nikdy nezazvonila... pro jistotu.. nikdy nevíš...

VEVUSKA: Oni tenkrát asi nevěděli, že je taky nějakej ortostatickej šok a že v sedáku by se v jednom kuse neměůlo viset dýl než nějakých 20 min, páč to funguje trochu jako škrtidlo. A já v tom polovičním SKEDu visela skoro hodinu :-( jenže tenkrát jsem ani já neměla potuchy, tak jsem si jen tiše naříkala sama pro sebe a doufala, že ví, co dělají :-) A to ani nezmiňuju jak tu karábli tažnýho lana cvakli do toho plastovýho očka. Hrůza mě jímá když si na to vzpomenu.
    VEVUSKA
    VEVUSKA --- ---
    Omlouvam se, nechala jsem se unyst ikonkou, v tomhle internetovym svete nikdy nevis:) To se mi nastesti nestalo, ze by mi slo okejhak.. spis se stahnu kdyz to zacne byt tesne a neprijemne...
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    VEVUSKA: Já jsem to rozlouskla s dovolením :-) kašpárek mi nenarost :-) (teda zatím ne). Tak moje první jeskynní zkušenost byla děsná, uvolila jsem se že budu dělat ťuhýka bandě amatérských speleozáchranářů v Tomáškárně. Málem jsem přišla o kejhák :-) ale pak mě venku začaly zajímat všechny ty udělátka a lezátka, pak přišla na řadu Arnoldka a Palachovka a už to byla láska :-)
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    VEVUSKA: Kdysi jsme byli s oddílem v Barrandovce a Srbských, mohlo to být tak kolem roku 1993. Něčí známý jeskyňář nás tam protáhnul, ale moc legální to asi nebylo, furt jsme se schovávali před "zlými vousáči" z CHKO. V Barrnadovce jsme, zavěšeni na leně, přelezli komín a pak se šlo do plazivek, ale mne to až tak nebralo, tak jsem seděl dole za komínem a vymýšlel s kamarádama, co tam žije za obludy.
    V Srbských jsem byl jenom kousek za vstupem, bylo tam bláto a bál jsem se chorob v netopýřím guánu.

Pak jsme asi ještě šli někam k Amerikám, pamatuju si lom se vstupem v rohu (Mexiko s Vodní štolou?), ze kterého vylézali lidi, viděný shora od okraje, a první zvěsti o kolejnici, která tam někde visí, a kdo na ni zazvoní...
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    Nejlepší komínování je v Srbské jeskyni, když vás podepíra speleolog jménem Kameňák - je z kamene :-))) Ale já vím prd- ani na laně to pořádně ještě neumím- pořád se musím učit a už se i bojím...to raději budu po kolena ve vodě než komínovat- je to pohodlnější.
    EOS
    EOS --- ---
    Nejlepší vychytávka je "komínování" na bidlo v Rudicích na ubytovně. :-)
    VEVUSKA
    VEVUSKA --- ---
    Tak do toho!
    Ja jsem se rozklepala uz na zebriku pri vstupu do diry :)) Ale pak me premohla totalni zvedavost. Jen mi celkem trvalo nez jsem pochytila kominovani. Je to celkem vychytavka.
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    VEVUSKA: No vida- ano téma by to bylo hezké-
    VEVUSKA
    VEVUSKA --- ---
    FOSILIE: myslim zes to rozlousknul. Uz me to spickovani taky celkem otravuje. Mam pocit ze si tady porad nekdo honi triko...

Komu se tu nelibi, at sem nechodi...

SWAMP_ASS:Jinak pred nejakou dobou jsem tu nadhodila dotaz, jaky byl vas prvni zazitek s jeskyni? Nebylo by to hezke tema?
    EOS
    EOS --- ---
    OMI: To není blbě! "Tětín" je terminus technicus, podobně, jako "batěrka". Ale znaj ho holt jen povolaní.
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    FOSILIE: Majiteli tohoto klubu jsem se omluvila v poště za mé příspěvky zde, OMI- raději by se měl věnovat svému klubu o penisech než se věnovat speleologii :-))
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    Tak já nevim, mám pocit, že tenhle klub se jmenuje speleologie což jak jsme se dohodli je jeskyňařina a zatím se tady řeší akorát páčení mříží a donášení lokalit báňskýmu úřadu. Mám pocit, že celá věc je velmi jednoduchá, kdo má zájem podívat se do jeskyně není nic snažšího než kontaktovat příslušné ZO nebo někoho s klíčema. A kdo má zájem prozkoumávat doly asi by to měl zkusit v onom privátním klubu (např. Vše o speleu, motanismu atd....) který je jaksepatří privátní a většina lidí se tam zná osobně, takže nějaký to profláknutí moc nehrozí.
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    OMI: Nejak Te moc nechapu.....byls nekdy v nejake dire? Visel si nekdy na spagate?
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    HNZDD: ty se taky nezlob :))
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    SWAMP_ASS: nezlob :))
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    HNZDD: nespletl jsi si auditko? myslím, že o drogách se můžeme pobavit na odbornějších místech

OMI: celou tu věc chápu správně, (PETky vídám často) píšeš tu o teoretické rovině (/cucáš z palce/) a stavíš jeskyňaření mimo zákon (?), napadá mě, že jsi sem přišel hledat něco daleko jiného než já...
    A když o tom tak přemýšlím, PETku mohu bez jakýchkoliv skurpulí nacpat do báglu a odnést, zatímco nad rozřezanou petlicí budu stát bez autogenu jako trouba a nadávat jak pes nad zahozenou prací, kolikrát, že už jsem tu petlici opravoval? "Chápou lidi proč je tam vůbec dáváme?" (tímto chci vyjádřit naprostý nesouhlas s "vaším" nadšením)

Měl bych pro Tebe jedno doporučení, kdosi prve napsal, že na členství ve speleoklubu stačí kýbl s lopatkou, tím vlastně poodhalil roušku tajemství, o čem by tu mohli bejt nejpřínosnější příspěvky. Nikdy jsem nic podobného nezažil, ale ten poslední štouch lopatkou do hlíny a objevení nového dómu, to musí bejt mazec, vychutnávat tu odměnu za těžce vydřenou práci. Přemýšlej o tom, třeba po nějakém čase přijdeš na to, že dobívání se do probádaných prostor neni zase až tak obohacující.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam