• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Leč pravdou je, že se i ti odborníci shodli, že závaly jsou uměle udělaný, což je dost zajímavý, protože to samý pak zkoušela ruská armáda - schodit ty velký místnosti - a moc se jim to nepodařilo. Vykopali takový menší boční štoly a dali do nich výbušniny. Celý to stejně nespadlo.

Jak se sakra jmenovala ta blbá knížka? Zkusím kamaráda, co ten výlet tenkrát organizoval - snad by to mohl vědět.
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    SWAMP_ASS: To nevím hele.Ale nezdá se mi to - tam je ňákej barák nad tím či co - to nad těma vratama nebyl. Ale analytik leteckejch snímků teda fakt nejsem - jsou dost zrádný.
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    HNZDD: Byla to taková ocelová trubka tak 1,5m průměr a asi 10m dolů, pak už jen bláto. Celý přikrytý betonovym panelem. Nevím jistě jestli to bylo ono, ale nic jinýho jsme nenašli. Jinak to DVDlo bych asi viděl docela rád - na netu se to asi dohledat nedá?
    JEZEVCIK: Nevím. Nemám už tu mapu - rozhodně v ní ale nebyly části číslovaný, ale písmenkovaný. Ta "přístupná" byla tuším E, ale fakt nevím. Už je to nějakej pátek. Měly to bejt asi jakože dobový nákresy. Jedno písmeno tam určitě chybělo. Jakože třeba A,B,C a pak rovnou E. Proto pak ty dohady, cože to tam ty náckové chtěli schovat.
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    HNZDD: už blbnu..
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    HNZDD:

Tak jsem teď mžoural na mapu a nakonec si dovolim tvrdit, že jsme tam přišli touto cestou a vraty tam lezli v tomto místě, krk za to nedám, ale na 90 procent jsem si jist...
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    ZKAZA: Ted mluvíš o které te části ? O trojce ? Jak píšeš přístupnej jen kousek.
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    jinak jestli to někoho zajímá mám doma na dvd ten dokument o richardu kvlavita je sice příšerná ale dáse.. dokument je ale celej hodně rozpotuplnej
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    a kdy to bylo? mám za to že ten vrt co tam udělala ct byl nepaženej..
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Přístupnej - teda nepřístupnej, ale "přístupnej" je fakt jen kousek. Dokonce jsme se tam zkoušeli spouštět takovou trubkou - vrt české televize. Zkoušeli do tý uměle zavalený části proniknout zvrchu, ale nějak se to nepodařilo, narazili na další závaly. Já jsem při spouštění narazil na zával hned na dně trubky a nedostal se zhola nikam.
    Četl jsem o tom celou knížku, ačkoliv si nepamatuju jméno a bylo to spíš o podmínkách v táboře a tak. I v Terezíně v památníku je tomu věnováno něco málo.
    Netušíte někdo, jak se sakra jmenuje ta knížka? Klidně bych ji dal ještě jednou...
    CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    už se neleze pod vratama ale dírou v nich
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    SWAMP_ASS: ne ne to je uložiště
    vlez je ten prostřední na ortofoto je tam taková vracečka.. znova upozornuju že bez mapy a orientačního smyslu se vám ta procházka může prodloužit na dva dny..
    dál je potřeba počítat stím že to je i trochu náročný protože lezeš pořád po šutrech nahoru a dolu. když jsem tam byl naposledy fotit tak jseme se tam couraly 10 hodin..
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    CZEHUN: ten podlez pod vraty je na mapě vpravo na hoře right?, mám pocit, že tam cestou k nim byl po levé straně komín, kua, je to tak dávno...

no já tu mapu vidim opravdu poprvé, šli jsme tam dost jako trotlové a sypali si drobky ze svačiny
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    CZEHUN: hezky jsi to napsal liborku.. jakdyby mi to z huby vypadlo :))
    CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    Ta část která je nejníže je zcela nepřístupná. Veškeré vstupy do této části jsou sestřeleny popřípadě samovolně zavaleny.Ta část nejvýše (Richard 3) je též uzavřená.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    Jestli se nepletu, tak ta část nejníže na obrázku je nejstarší část, kde už bych asi ze strachu unešel, to zcela v levo je nejnovější část odkopaná po válce a jedna z části nahoře je to úložiště radioaktivního odpadu. Mám doma mapy celého Richardu, ale rozdělené po částech a chybí tam ta zadní novodobější část. Můžu říct, že bez mapy bychom tam asi hodně dlouho bloudili. Strávili jsme tam tenkrát 9 hodin než jsme to prolezli. A to jsme nebyli všude :-)
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    KROTITEL: no o respektu tu asi nemůže bejt řeč, ty lidi tam nekopali dobrovolně, pro více info si prohlidni...

http://richard-1.com/
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    SWAMP_ASS: neskutečně obrovský! respekt dělníkům co to kutali! kde to tam je u Labe???
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    KROTITEL: jeah
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    SWAMP_ASS: Gde to je? to je ten Richard???
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    wau tak tohle vidim poprvé

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam