• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    PETVAL: pro kazdou zalozku se spousti novy proces a diky tomu nefunguje ani RunAs - pri jeho pouziti se vytvori novy proces, ale s identitou toho, kdo IE spustil prvni...

sice mi ted kolabujici stranka neshodi cele IE - coz mi je uplne jedno, ale pracovat se s tim neda. v tom redmondu mysli snad prdeli.
    CRANK
    CRANK --- ---
    PETVAL: Pravda. Občas neuškodí víc přemýšlet a míň se ptát. Dík :)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    prvni problem s IE8 - pokud jsem se chtel podivat, jak uvidi web uzivatel, spustil jsem si nove okno IE7 a tam se pres sharepointi menu prepl na nej, puvodni okno zustalo bezet pode mnou. v IE8 prepnuti v jednom prepne i druhe :(
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    CRANK: udelat si sloupec na nazev cesty na tom synchronizovanem stroji a do knihovny si generovat nejake sve tvary?
    CRANK
    CRANK --- ---
    Náhodou na téma nepříjemné System.IO.PathTooLongException:

Když potřebuju používat knihovnu dokumentů jako storage pro soubory, nemůžu vytvořit takovou strukturu adresářů-souborů, jejichž názvy by byly delší než 260 znaků. Nejde to nějak obejít?
    Přijde mi to dost naprd. :) Zvlášť když to potřebuju obousměrně synchronizovat s filesystémem na jiném stroji, který takovou limitaci nemá. :(
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    KERRAY: zkus prepnout narodni nastaveni na ceske, me to fungovalo, ale chvili to trvalo.)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    desne me sere navigace - relativni link je mozny je v ramci site kolekce, a to jeste ne vzdy, napr /sites/neco/neco/ nevezme ale /sites/neco/neco/default.aspx vezme. ktery chytrak tohle vymyslel a proc?
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    KERRAY: pri vytvareni sajty? zkus to z jineho kompu/prohlizece, tohle uz jsem videl.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    nemáte někdo zkušenost s tím, že se v MOSSu na WS2008 nedá vybrat čeština? jako by tam nebyla, přitom language pack je nainstalovanejs...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hoho, zrovna jsem se chystal pustit do programování filtrovaného lookupu, když na mně z googlu vybafl zbrusu nový http://filteredlookup.codeplex.com/
    a zdá se, že funguje
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETVAL: jojo
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    KERRAY: me to prijde jako klasicky ekosystem vetsiny ms produktu, rychle neco ukuchtit a sup s tim na trh jak to jen trochu drzi pohromade. teprve pokud to zakaznici adoptuji, tak ma smysl investovat do oprav chyb. co je potreba dovyvinou partneri nebo sami zakaznici a tak post 2-3 verze se to objevi primo v ms verzi, ktera prinese samozrejme nove problemy a cely cyklus bezi nanovo :)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    SharePoint PowerShell PowerPack v1 Feb 2009

SharePoint PowerPack - List the SharePoint Webs, folders, and List, and monitor the SharePoint usage.

SharePoint Farm PowerPack - Monitor your SharePoint farm servers, services, web services and web applications

SharePoint Navigator PowerPack -SharePoint Navigator PowerPack comes with full site navigation through the sites, webs, going down to folders and browsing through the files, viewing document properties and versions.
    This Latest PowerPack also allows you to display the properties of the local farm, get a list of servers running in your farm, list SharePoint services and monitor the status and which services needs upgrade, and list the web services and web applications.

SharePoint Remove Access PowerPack - PowerPack which connects to SharePoint over its webservices

Additional Information on these PowerPacks can be had at http://www.powergui.org/kbcategory.jspa?categoryID=354

http://sharepointforall.com/media/p/38.aspx
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    s anketama jsem nedělal, ale řekl bych, že minimálně to ukončování by šlo obejít nějakým javascriptovým hackem
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETVAL: mi to přijde jako klasický sharepoint, navrchu lesklé "hele, koukejte co všechno umím", a vespod tomu pár koleček chybí, pár je rezavých, a na pár důležitých tam ani není místo :))
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    nenarazili jste nekdo na nejake reseni k pruzkumum (surveys), ktere ma lepsi vetveni nez to vestavene? jakmile mam otazku, na kterou odpovim ne a chci, aby tim pro tazatele anketa skoncila, tak neni zpusob, jak ho nasmerovat na konec, jen na jinou otazku.
    - lze to obejit napr. pridanim do textu otazky dat neco jako "neodpovidejte na dalsi otazky a kliknete na OK", ale to zas neumozni pokrocilejsi vetveni a vnorovani a umoznuje to uzivateli vlozit nesmysly v rozporu s logikou vetveni a otazek

- nebo lze udelat zaverecnou dummy otazku, napr. s podekovanim na odpovedi a na tu to nasmerovat. ale ukoncit pruzkum nejde.

navic timhle zpusobem nejde udelat nejaky slozitejsi pruzkum, ktery by umoznil vnorovani, napr.

priklad:

a) mate kolo?
    ano -> a1) / ne -> b)
       a1) jakou ma barvu? ... -> a2)
       a2) mate na nem prehazovacku? ... -> b)

b) mate kolobezku?
    ano -> b1) / ne -> KONEC, odeslat)
       b1) ma velka kolecka? -> b1)
       b2) jezdite na ni radi rychle z kopce? [ano/ne] -> KONEC, odeslat

lze udelat jen jako

a) stejne

b) mate kolobezku?
    ano -> b1) / ne -> c)
       b1) ma velka kolecka? -> b2)
       b2) jezdite na ni radi rychle z kopce? -> c)

c) dekujeme za odpovedi
    jedna volba "vas tazatel"

to mi prijde docela hloupe a nedomyslene
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    až vás někdy vývoj workflow bude hnát k nepříčetnosti, tohle může pomoct... že jsem to objevil až teď...

Add the following to your Web.Config file and look for the WFTrace.log file in your website’s root folder:
    <system.diagnostics>
    <switches>
    <add name="System.Workflow LogToTraceListeners" value="1" />
    <add name="System.Workflow.Runtime.Hosting" value="All" />
    <add name="System.Workflow.Runtime" value="All" />
    <add name="System.Workflow.Runtime.Tracking" value="All" />
    <add name="System.Workflow.Activities" value="All" />
    </switches>
    <trace autoflush="true" indentsize="4">
    <listeners>
    <add name="myListener" type="System.Diagnostics.TextWriterTraceListener" initializeData="WFTrace.log" />
    </listeners>
    </trace>
    </system.diagnostics>

KERRAY
    KERRAY --- ---
    ještě ad KERRAY, záhada se skrývala v tom get/set, nějak jsem si pořád dokola přehlížel, že jsem přepsal standardní chování, které vypadá
    [DesignerSerializationVisibilityAttribute(DesignerSerializationVisibility.Visible)]
    [BrowsableAttribute(true)]
    [CategoryAttribute("Properties")]
    public IList replicatorActivity_InitialChildData
    {
    get
    {
    return ((System.Collections.IList)(base.GetValue(Navertica.SharePoint.WorkflowActivities.TaskReplicatorActivity.replicatorActivity_InitialChildDataProperty)));
    }
    set
    { base.SetValue(Navertica.SharePoint.WorkflowActivities.TaskReplicatorActivity.replicatorActivity_InitialChildDataProperty, value);
    }
    }
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hm, našel jsem starší verzi, ve které je OnWorkflowActivated funkce řádek po řádku stejná, ale funguje... hm
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jo, a do toho get a set se ale to workflow vůbec nedostane...

// doufám, že když jsem to teď napsal, objevím řešení během pár minut ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam